Savukala syödään marinoitujen kasvisten ja jogurttikastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 min + 12 h
Keskivaikea
Savumakrillia, marinoituja vihanneksia ja jogurttikastiketta
Ainesosat
400
g
savumakrillia (tai savupallasta)
1
kerä lehtisalaattia
Marinoidut kasvikset
200
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kesäkurpitsa
500
g
pieniä perunoita
1
punasipuli
Marinadi
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
kylmää vettä
2
tl
hunajaa
1
rkl
hienonnettua timjamia (tai sitruunatimjamia)
Jogurttikastike
2
dl
rasvatonta maustamatonta jogurttia
1
dl
sipulinvarsia hienonnettuna
1
tl
sokeria
2
tl
sinappia
ripaus suolaa
Vaiheet
- Pane kasvikset marinoitumaan tarjoilua edeltävänä päivänä. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kesäkurpitsa suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Keitä perunat ja puolita ne. Suikaloi punasipuli. Sekoita marinadi isossa kulhossa ja lisää joukkoon kasvikset. Levittele marinadikastike huolellisesti kasvisten joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja jätä kasvikset marinoitumaan yön yli.
- Seuraavana päivänä tee jogurttikastike. Sekoita jogurtti, hienonnetut sipulinvarret, sokeri, sinappi ja ripaus suolaa. Jätä kastike hetkeksi jääkaappiin, niin maut tasaantuvat. Paloittele savumakrilli. Revi lehtisalaatti ja levitä salaattipalat vadille. Asettele salaatin päälle marinoidut kasvikset ja makrillipalat. Tarjoile jogurttikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.