Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
16:47 | 24.4.2014

Savumakrillia, marinoituja vihanneksia ja jogurttikastiketta

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Teresa Välimäki KUVA Nico Backström

Savukala syödään marinoitujen kasvisten ja jogurttikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 min + 12 h
Keskivaikea

Savumakrillia, marinoituja vihanneksia ja jogurttikastiketta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
savumakrillia (tai savupallasta)
1
kerä lehtisalaattia
Marinoidut kasvikset
200
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kesäkurpitsa
500
g
pieniä perunoita
1
punasipuli
Marinadi
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
kylmää vettä
2
tl
hunajaa
1
rkl
hienonnettua timjamia (tai sitruunatimjamia)
Jogurttikastike
2
dl
rasvatonta maustamatonta jogurttia
1
dl
sipulinvarsia hienonnettuna
1
tl
sokeria
2
tl
sinappia
ripaus suolaa

Vaiheet

  1. Pane kasvikset marinoitumaan tarjoilua edeltävänä päivänä. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kesäkurpitsa suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Keitä perunat ja puolita ne. Suikaloi punasipuli. Sekoita marinadi isossa kulhossa ja lisää joukkoon kasvikset. Levittele marinadikastike huolellisesti kasvisten joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja jätä kasvikset marinoitumaan yön yli.
  2. Seuraavana päivänä tee jogurttikastike. Sekoita jogurtti, hienonnetut sipulinvarret, sokeri, sinappi ja ripaus suolaa. Jätä kastike hetkeksi jääkaappiin, niin maut tasaantuvat. Paloittele savumakrilli. Revi lehtisalaatti ja levitä salaattipalat vadille. Asettele salaatin päälle marinoidut kasvikset ja makrillipalat. Tarjoile jogurttikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
Kesäkurpitsa
Savukala
jogurttikastike
Punasipuli
makrilli
Mia: Blanco
Päivän katiska
Juhannus

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini