ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Savupaprikalohi

Ainekset

4 x 150
g
pala lohifileetä
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
savustettua paprikajauhetta
suolaa
Täyte
1
omena
1
dl
silputtua persiljaa
1
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
Arrabiata-pestoa, esim. Pirkka

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää savustettu paprikajauhe öljyyn hautumaan puoleksi minuutiksi. Paista kalapaloihin kaunis pinta pannulla muutaman minuutin ajan. Nosta kalapalat uunipellille. Ripottele suolaa kaloille.
  2. Raasta omena karkeaksi raasteeksi. Silppua persilja ja pähkinät ja lisää raasteen joukkoon. Mausta seos pestolla.
  3. Lusikoi täytettä kalapalojen pintaan ja kypsennä kalapaloja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastrami on brunssiruokaa parhaimmillaan, tehdään se sitten lihasta tai lohesta. Valmistus vie hieman aikaa, mutta on helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kalan tekeytymiset jääkaapissa (1vrk)
Vaikeustaso
Helppo

Lohipastrami-avokadobagelit

Ainekset

6
bagel-sämpylää
2
kypsää avokadoa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Lohipastrami
600
g
lohen paksua keskiosaa
2
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
fariinisokeria
Maustesekoitus
1
rkl
korianterin siemeniä
2
tl
kuminaa
2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
tl
savupaprikaa
ripaus cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin lohipastrami vuorokautta ennen.

  2. Laita kala nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan kauttaaltaan. Kääri kelmuun ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  3. Paahda kaikki mausteet kuivalla kuumalla pannulla noin minuutin ajan. Varo, ettet polta mausteita! Siirrä teholeikkuriin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi.

  4. Ota kala pois jääkaapista ja hiero ylimääräinen suola pois. Leikkaa pituussuunnassa neljäksi tangoksi ja pyörittele tangot maustesekoituksessa.

  5. Paista tangot kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi.

  6. Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä. Paahda bagelit leivänpaahtimessa. Voitele tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokadot. Täytä bagelit avokadolla ja lohipastramilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Katkarapu-nuudelivokki on pikaruokaa parhaimmillaan! Kasvikset kypsyvät napakoiksi, kun pitää lieden maksimi­lämmöllä ja paistaa raa­ka-aineet muutamassa erässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä katkarapuvokki

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
normaalikokoista paksoita tai 4 baby paksoita
1
kurkku
200
g
nuudeleita
400
g
isoja, kuorittuja katkarapuja
1
rkl
seesamiöljyä
1
ps (250 g)
soijapapuja (pakaste)
½
tl
suolaa
seesaminsiemeniä
½
ruukku
lehtipersiljaa
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vokkikastike
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
2
tl
maissitärkkelystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi paksoit (baby paksoit voi leikata neljään osaan). Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois esimerkiksi lusikalla. Leikkaa kurkku puoli­kuun muotoisiksi viipaleiksi.
  2. Valmista wokkikastike. Mittaa kaikki ai­neet pieneen kattilaan. Sekoita tasaiseksi ennen kuumentamista. Keitä kastiketta hiljal­leen sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes se sakenee.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut talouspaperin päälle levitettyinä.
  4. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti seesamiöljyssä. Lisää kuumaan pannuun 2/3 paksoista, kurkuista ja soi­japavuista ja paista 2 minuuttia. Siirrä ne kulhoon.
  5. Lisää pannuun rypsiöljyä. Paista loput kasvikset sekä keitetyt ja valutetut nuudelit, noin 2 minuuttia. Siirrä samaan kulhoon aiemmin paistettujen kasvisten kanssa.

  6. Lisää pannuun taas loraus rypsiöljyä ja paista katkarapuja vajaa minuutti. Kaada kasvikset ja nuudelit takaisin wokkipannuun. Lisää suola ja sekoita. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele wokin joukkoon seesaminsieme­niä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa heti lämpimän wokkikastikkeen kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Ponzukastike saa piparjuurivoissa paistetun hauen ja uuden sadon rapeat kasvikset loistamaan. Maalaisleipäpalalla voit kerätä talteen viimeisetkin ihanat pisarat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurihauki ja ponzukasvikset

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
150
g
kirkastettua voita eli gheetä
30
g
piparjuurta
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Wokkikasvikset
1
nippu
retiisiä
1
nippu
pieniä varhaisporkkanoita
100
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
öljyä paistamiseen
3–4
dl
sokeriherneitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
Misomajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
vaaleaa misotahnaa
Lisäksi
dl
ponzua eli sitruunasoijakastiketta (Kikkoman)

Työvaiheet

  1. Laita haukifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista y-ruoto leikkaamalla terävällä veitsellä, ruotoja tunnustellen, viilto ruotorivin molemmille puolille. Poista ruotorivi. Kuivaa kalan pinta. Kuori piparjuuri ja ota siitä lastuja kuorimaveitsellä.

  2. Irrota varret retiiseistä ja porkkanoista. Huuhtele kasvikset. Puolita retiisit ja halkaise paksut porkkanat. Puolita herneenpalot.

  3. Mausta majoneesi misotahnalla. Sekoita tasaiseksi ja laita viileään odottamaan.

  4. Keitä ponzua kattilassa muutama minuutti, kunnes jäljellä on noin puolet. Pidä lämpimänä.

  5. Sulata kirkastettu voi pannussa, lisää piparjuurilastut ja kuumenna, kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi. Lisää haukipalat ja paista keskilämmöllä koko ajan piparjuurivoilla valellen 3–4 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kalat pois pannusta, mausta suolalla ja pippurilla ja pidä folion alla.

  6. Wokkaa retiisit, porkkanat ja sokeriherneenpalot kuumassa öljyssä pannussa nopeasti napakoiksi, 3–4 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää herneet. Hienonna persilja ja lisää se kasvisten joukkoon.

  7. Jaa kasvikset lautasille ja valuta päälle ponzukastiketta. Lisää haukipalat ja tarjoa misomajoneesin kanssa.

Vinkki Tee kirkastettu voi sulattamalla 200 g voita kattilassa. Anna voin levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ja valuta kirkas osa toiseen astiaan. Käytä pohjalle painunut hera esimerkiksi leivonnassa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi leivitetty paistettu kuha on pikaruokaa parhaimmillaan. Piparjuuri tuo kalan pintaan herkullista, wasabimaista potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurikuha ja tartarkastike

Ainekset

600–700
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
1
rkl
piparjuurta tuubista
1
dl
korppu- tai pankojauhoja
Tartarkastike
¼
kurkku
½
tl
suolaa
2
rkl
purjon vihreää osaa hienonnettuna
1
dl
maitorahkaa
½
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Aloita tartarkastikkeesta. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja siirrä palat kulhoon. Lisää suola kuutioiden joukkoon. Pese ja hienonna purjo ja yhdistä se rahkan, majoneesin ja sinapin kanssa toisessa kulhossa.

  2. Poista kuhafileistä keskiruoto. Ripottele suola fileille. Riko munat syvälle lautaselle. Sekoita piparjuuri munien joukkoon haarukalla vatkaten. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle. Pyörittele kalapalat ensin muna- piparjuuriseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Paista kalat öljyssä paistinpannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin.

  3. Kaada kurkuista irronnut neste pois ja sekoita kuutiot muiden kastikeainesten joukkoon. Tarjoa kastike kuumien kalapalojen ja esimerkiksi pikapaistetun kaalin kanssa.

Kommentit (0)