Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Soppakokki Antti Lukkari valmistaa silakkapihvejä ja tarjoaa niiden kanssa pikkelikurkkuja ja perunamuusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Silakkapihvit kermajuustolla, pikkelikurkuilla ja perunamuusilla

Ainekset

Pikkelikurkut
1
kurkku
2
rkl
väkiviinaetikkaa
4
rkl
sokeria
6
rkl
vettä
500
g
silakkafileitä
1
ruukku
tuoretta tilliä hienonnettuna
200
g
kovaa kermajuustoa raastettuna
voita paistamiseen
Leivitys
2
dl
ruisjauhoja
suolaa
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin pikkelöidyt kurkut. Yhdistä vesi, etikka ja sokeri kasarissa ja kiehauta, nosta sivuun jäähtymään. Kuori kurkku, poista vetinen keskiosa ja leikkaa haluamaasi muotoon. Kaada pikkeliliemi kurkun päälle n. 10 minuuttia ennen ruoan tarjoilua, niin se marinoituu sopivasti, mutta säilyttää myös vihreän värinsä.
  2. Tee leivitysseos. Mittaa jauhot isolle lautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä silakkafileet jauhoseoksessa ja asettele leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Hienonna tilli ja levitä silakkapihvien päälle. Raasta juusto ja levitä fileille. Käännä silakkafileet ‘tuplapihveiksi’ kääntämällä päällekkäin kaksi saman kokoista filettä.
  4. Sulata muutama nokare voita pannulla ja lisää puolet silakkapihveistä voihin paistumaan. Ruskista molemmin puolin ja nosta tarjoiluvadille. Ripottele fileille leivinpaperin päälle tippunutta tilli-juustoraasterouhetta. Putsaa pannu, laita siihen tuoreet rasvat sulamaan ja paista loput silakkapihveistä.
  5. Tarjoa puikulamuusin ja pikkelikurkkujen kera. Puikulamuusin ohje löytyy tästä linkistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herne raikastaa ja savoijinkaali rapsakoittaa raikkaan lohipastan. Jätä kaali reiluti rapsakaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipasta

Ainekset

150
g
lämmisavukirjolohta
1
dl
bulgarianjogurttia
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
savoijinkaalia
200
g
pakasteherneitä
50
g
fetajuustoa (rasvaa max 8 %)
tuoretta tilliä
ripaus
suolaa
2
tl
öljyä
Lisäksi
100
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Valmista lohitahna. Hienonna savulohi ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä tilkka pastan keitinlientä.
  3. Suikaloi savoijinkaali. Paista suikaleita muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää herneet ja kuumenna vielä kertaalleen. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Yhdistä kuuma pasta, paistetut kasvikset ja tilkka pastan keitinlientä. Lisää lohitahna sattumina pastan joukkoon. Murustele feta pinnalle ja viimeistele tillinoksilla.

KEVYEMPI SOOSI. Pastakastikkeissa ei aina tarvita kermaa. Sen voi korvata jogurtilla, kevytkermaviilillä tai kuivalla valkoviinillä. Purkki tomaattia on loistava pohja soosille. Juustoa ei kannata sulattaa kastikkeen joukkoon vaan säästää viimeistelyyn. Esimerkiksi fetaa riittää pienikin pala murusteltuna pastan pinnalle makua antamaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Vihreään perunasalaattiin pilkotaan tilliä, korianteria, limeä, kurkkua ja kevätsipulia. Makuisan salaatin kaveriksi paistetaan siikafileitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä perunasalaatti ja paistetut siikafileet

Ainekset

1/2
kurkku
1
tl
suolaa
700-800
g
varhaisperunoita
3
kevätsipulia
1/2
ruukkua
tilliä
Kastike
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
tilliä
1/2
ruukkua
korianteria
1
ps (50 g)
mantelilastuja
3/4
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
Paistetut siikafileet
600
g
siikafileitä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon, lisää 1 tl suolaa ja jätä huoneenlämpöön itkettymään 30 minuutiksi.
  2. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta perunat, peitä keittiöliinalla ja anna jäähtyä hetki.
  3. Tee kastike. Purista limetin mehu ja hienonna tilli ja korianteri. Soseuta kastikkeen aineet sauvasekoittimella.
  4. Valuta kurkut siivilässä ja kaada takaisin kulhoon.
  5. Hienonna kevätsipulit ja ½ ruukku tilliä. Litistä perunat kevyesti esimerkiksi kauhan kuperalla puolella. Sekoita kevätsipulit, tilli, perunat ja kastike kurkkujen joukkoon.
  6. Kuivaa siikafileet tarvittaessa talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Sulata voi pannussa, lisää fileet pannuun nahkapuoli alaspäin. Anna paistua liikuttelematta pari minuuttia, kunnes filee alkaa vaaleta reunoilta. Käännä ja paista noin 1 minuutti. Tarjoa heti perunasalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Parila paahtaa lohelle kunnon raidat! Mehevä kalapala kootaan ruokaisaksi annokseksi jyvien ja vihannesten kanssa. Kokonaisuus viimeistellään kukkakaali-jogurttisoosilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu lohi ja kauden kasvikset

Ainekset

2 1/2
dl
nopeasti kypsyviä ateriajyviä
600
g
ruodotonta lohifileetä
2
fenkolia
4
tomaattia
1/2
kurkku
12
retiisiä
1
tl
suolaa
Kukkakaali-tsatsiki
1/2
kurkku
2
dl
kukkakaalia raastettuna
1/2
tl
suolaa
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Aloita tsatsikista. Raasta kurkku ja kukkakaali eri kulhoihin. Sekoita suola kurkkuraasteeseen.
  2. Lisää jogurtti kukkakaaliraasteeseen. Hienonna tilli ja kuorittu valkosipulinkynsi ja sekoita ne kukkakaalijogurttiin. Puristele kurkkuraaste käsin mahdollisimman kuivaksi. Lisää kurkkuraaste, sitruunamehu, sokeri ja pippuri kukkakaalijogurttiin ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua kylmässä.
  3. Keitä ateriajyvät suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä ne lämpiminä kattilassa kannen alla.
  4. Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi. Puolita tai lohko fenkolit. Halkaise tomaatit. Kypsennä lohta ja fenkoleita parilapannussa 5–10 minuuttia. Lisää tomaatit pannuun loppuvaiheessa muutamaksi minuutiksi.
  5. Viipaloi kurkku ja puolita retiisit. Mausta kypsä lohi ja kasvikset suolalla. Kokoa annokset ateriajyvien päälle lautasille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Yhdistä samaan pöytään paahdettua siikaa, ruokaisaa kesäsalaattia ja pikkuisen tulista chimichurri-kastiketta. Tästä ei kesäateria parane!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu chimichurri-siika

Ainekset

800
g
nahallisia siikafileitä
1
tl
suolaa
1
dl
kuorellisia manteleita
4
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
dl
vihreää chimichurria (ks. resepti alhaalla)

Työvaiheet

  1. Mausta fileet suolalla ja anna maustua 15 minuuttia. Tee chimichurri valmiiksi.
  2. Paahda manteleita kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Rouhi mantelit ja laita ne sivuun odottamaan.
  3. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu.
  4. Kypsennä kalat nahkapuoli alaspäin grillissä öljytyllä parilatasolla tai paista ne pannussa (lisää pannuun 2 tl rypsiöljyä). Kala saa olla juuri ja juuri kypsää, grillausaika on noin 6–8 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.
  5. Mausta fileet mustapippurilla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lusikoi päälle chimichurria ja viimeistele mantelirouheella. Tarjoa argentiinalaisen kesäsalaatin (ks. ohje alhaalla) kanssa.

Argentiinalainen kesäsalaatti

Ainekset

1
kesäpunasipuli varsineen
2
limettiä
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
kypsä maissintähkä
200
g
luumu- tai kirsikkatomaatteja
2
dl
keitettyjä mustapapuja
1
avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäpunasipuli varsineen ja laita se salaattikulhoon. Purista limettien mehu joukkoon. Lisää suola, pippuri ja chili. Sekoita. Anna marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
  2. Grillaa maissintähkää grillissä tai parilapannussa niin, että se saa hieman väriä. Irrota siemenet tähkästä veitsellä.
  3. Viipaloi tomaatit. Huuhtaise ja valuta pavut. Puolita avokado, poista kivi ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha reiluiksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset salaattikulhoon sipulin ja limettimehun kanssa. Sekoita.
  4. Hienonna korianteri ja lisää se öljyn kanssa salaattiin. Tarjoa salaatti grillatun chimichurri-siian kanssa.

Vinkki Lisää salaattiin sydänsalaattia (baby gem) tai muuta napakkaa salaattia. Voit
myös raastaa päälle parmesaania antamaan makua.

Vihreä chimichurri

Ainekset

1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
oreganoa
1
jalapeno
1
valkosipulinkynsi
3/4
sl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
tl
(sormi)suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit. Halkaise jalapeno ja poista siemenet ja valkoinen osa. Kuori valkosipuli.
  2. Mittaa kaikki chimichurrin aineet sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Soseuta karkeahkoksi tahnaksi. Lisää öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta. Käytä neljäsosa chimichurrista kalaan ja tarjoa loput lihan kanssa.

Vinkki Chimichurri säilyy jääkaapissa noin viikon.

Kommentit (1)

Mummeli Espoosta

Noin vahvojen mausteiden kanssa voisi syödä vaikka talouspaperia.  Miksi ihmeessa siikaan noin paljon mausteita?