
Uunilohi, aina yhtä hyvää! Kaupan valmishummus taipuu verrattomaksi kalan kastikkeeksi superhelpolla tuunauksella. Lohen kaveriksi sopivat suussasulavat kukkakaalipotut, joiden ohjeen löydät lohireseptin alta.
Sitruunalohi, tillihummus ja tuplapaistetut kukkakaalipotut
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohifilee öljyllä, suolalla ja pippurilla. Ripottele tilli päälle. Viipaloi kaksi kolmasosaa sitruunasta ohuiksi viipaleiksi kalan päälle. Purista loput mehuksi kastiketta varten.
- Kypsennä noin 15 minuuttia.
- Tee sillä aikaa tillihummus. Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on juoksevaa. Tarjoa sitruunalohen kanssa.
Tuplapaistetut kukkakaalipotut
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen, kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä.
- Leikkaa perunoiden paahtuessa kukkakaali kukinnoiksi ja höyrytä tai keitä pehmeäksi.
- Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Halkaise ja koverra sisus kulhoon. Jätä vähän reunoja, jotta perunat pysyvät pystyssä.
- Sekoita sisuksen joukkoon kukkakaali ja loput ainekset. Soseuta survimella.
- Täytä perunat kukkakaali-juustoseoksella. Laita 225-asteiseen uuniin vielä noin 15 minuutiksi.