Ennakoi ja tee purkki sitruunasilliä tekeytymään jääkaappiin. Nauti uusien perunoiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min + 2 t
Helppo
Sitruunasilli
Ainesosat
150
g
sillifileetä
1
dl
silputtua tilliä
2-4
kevätsipulin vartta
4
rkl
sitruunamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
juoksevaa hunajaa
½
tl
rouhitua valkopippuria
Vaiheet
- Pyyhi sillifileiden pinta talouspaperilla ja leikkaa ne annospaloiksi. Silppua tilli ja pestyt kevätsipulit.
- Pese sitruuna huolellisesti. Leikkaa kuorimaveitsellä ohuesti keltainen kuori nauhaksi. Pilko nauha paloiksi. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu.
- Lisää sitruunamehu rypsiöljyn joukkoon. Sekoita joukkoon hunaja ja rouhittu valkopippuri.
- Pane sillipalat, tillisilppu ja kevätsipulit kerroksittain lasipurkkiin. Lisää joukkoon sitruunankuoripaloja ja kastike. Anna sillin tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.