Ennakoi ja tee purkki sitruunasilliä tekeytymään jääkaappiin. Nauti uusien perunoiden kanssa.
Sitruunasilli
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi sillifileiden pinta talouspaperilla ja leikkaa ne annospaloiksi. Silppua tilli ja pestyt kevätsipulit.
- Pese sitruuna huolellisesti. Leikkaa kuorimaveitsellä ohuesti keltainen kuori nauhaksi. Pilko nauha paloiksi. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu.
- Lisää sitruunamehu rypsiöljyn joukkoon. Sekoita joukkoon hunaja ja rouhittu valkopippuri.
- Pane sillipalat, tillisilppu ja kevätsipulit kerroksittain lasipurkkiin. Lisää joukkoon sitruunankuoripaloja ja kastike. Anna sillin tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Lähiruokaa niin viimesen päälle. Omasta kaapista löytyy voita ja valkosipulia.