Vaihda uunilohi vaihteeksi nieriään! Tämä tuhti uunikala on yksinkertaisuudessaan herkullinen: kala peitellään ihanalla sitruunaisella smetanalla ja viimeistellään tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.
Smetananieriä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Voitele uunivuoan pohja öljyllä. Nosta filee nahkapuoli alaspäin vuokaan. Mausta kala mustapippurilla ja suolalla.
- Sekoita smetana notkeaksi. Purista joukkoon sitruunamehu ja lisää sokeri. Peitä kala smetanalla.
- Kypsennä kalaa uunissa 1 tunti eli kunnes smetana alkaa saada väriä.
- Purista juuri ennen tarjoilua kalan pintaan sitruunamehua ja hienonna päälle tilliä ja ruohosipulia.
Älkää hyvät ihmiset pilatko hyvää nierijää tuollaisella paistoajalla ja lämmöllä.
Tuolla reseptiikalla tulee takuulla kuivakalaa.
Minä paistan lohta tai nieriää uunissa 150 asteessa n. 15 minuuttia.
Miksi hieno kala kuten nieriä pitää pilata hukuttamalla se smetanaan?
Taatusti tulee ylikypsä, kuiva ja kamala tolla lämpö/aika kombinaatiolla. Lohikalan ihanteellinen sisälämpötila on 48 astetta, joka saavutetaan tolla lämmöllä 10 minuutissa. Kala on täysin pilalla jos syiden välissä alkaa näkyä valkoista...
Liikaa smetanaa ja aikaa tuossa uuninlämmössä. Ohjeen nimihän pitäisi olla smetanaa nieriällä.