Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sokerisuolaus graavaa kalan pehmeäksi ja miellyttävän makuiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1-2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattu lohi

Ainekset

800
g
lohifileetä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
1/2
dl
hienoa merisuolaa
1
oksa rosmariinia
1/2
dl
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa lohi 2–4 tasakokoiseen palaan. '
  2. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja suola. Lisää rosmariinin oksa ja anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita lohifilee suljettavaan muovipussiin. Kaada jäähtynyt liemi joukkoon. Sulje pussi, paina ilma pois ja laita jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.
  4. Ota lohi liemestä, pyyhi kuivaksi ja hienonna päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi tai ohuiksi siivuiksi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kati Tervon ihanan yksinkertainen kasvis-katkarapuwokki maustetaan curryjauheella ja valkosipulilla. Pannussa kasvisten maut puhkeavat parhaimmilleen, joten tämä ruoka kannattaa syödä heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 10 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Wokatut currykasvikset ja jättikatkaravut

Ainekset

3
lehtikaalin lehteä
2
keskikokoista porkkanaa
1
fenkoli
2
valkosipulinkynttä
500
g
jättikatkaravunpyrstöjä sulatettuna
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
2–3
tl
curryjauhetta
½
tl
suolaa
kourallinen mungpavun ituja

Työvaiheet

  1. Revi lehtikaalista kovat rangat pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ravunpyrstöt.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä ja 1 tl curryjauhetta wokkipannussa. Paista rapuja noin 3 minuuttia. Nosta ravut sivuun ja mausta ripauksella suolaa.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa ja ripottele joukkoon 1–2 tl curryjauhetta. Kun curry kuplii, lisää kasvikset, valkosipuli ja suola. Kypsennä kasviksia sekoitellen noin 6 minuuttia.
  4. Lisää viimeiseksi idut ja kypsät jättikatkaravut. Wokkaa vielä pari minuuttia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Valkoviiniliemessä haudutetut sinisimpukat kuuluvat kirjailija Kati Tervon lempipikaruokiin. Kauniissa padassa tarjottuna ne sopivat vaikka vierasruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat punaisessa padassa

Ainekset

2
kg
sinisimpukoita
rypsi- tai oliiviöljyä
10
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
dl
kuivaa valkoviiniä
½
ruukkua
persiljaa
Lisäksi
maalaispatonkia paahdettuna
aiolia

Työvaiheet

  1. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy kiinni, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  3. Laita pata kuumenemaan. Lisää öljyä niin, että pohja peittyy. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada viini joukkoon ja anna sen kiehahtaa.
  4. Laita simpukat pataan ja nosta kansi päälle. Käännä simpukoita reikäkauhalla kerran pari siten, että pohjalla olevat simpukat nousevat päällimmäiseksi. Kypsennä simpukoita noin 6 minuuttia eli kunnes kuoret avautuvat.
  5. Hienonna persilja ja ripottele se simpukoiden päälle. Tarjoa simpukat patongin ja aiolin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kirjailija Kati Tervon uunissa hautuneet tomaattisilakat sulavat suussa. Rullat maistuvat ihanilta kuoriperunoiden kanssa tai kylminä voileivän päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattisilakat

Ainekset

600–700
g
silakkafileitä
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria jauhettuna
1
dl
rypsiöljyä
4
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
balsamico- tai viinietikkaa
1
tl
sokeria
½
ruukkua
tilliä tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Asettele silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele 1 tl suolaa ja valkopippuri fileille. Kääri fileet rullalle siten, että kalan kiiltävä nahkapuoli jää näkyviin. Täytä vuoka rullilla.
  3. Hienonna puolet tillistä tai ruohosipulista saksilla silakoiden päälle. Sekoita rypsiöljy, tomaattipyree ja etikka keskenään. Lisää mausteeksi sokeri ja ¼ tl suolaa. Levitä seos kalarullien päälle. Kypsennä silakoita uunissa 1 tunti.
  4. Hienonna loppu yrtti kypsien kalojen päälle. Tarjoa ruoka kuoriperunoiden ja kurkkusalaatin kanssa.

Kommentit (0)