Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Ninna Lindström

Ei rullailua, käärimistä ja löysäksi jääneitä makirullia! Nyt oikaistaan herkullisesti ja valmistetaan sushit muhkean kakun muotoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sushikakku

Ainekset

Riisi
3
dl
sushi- tai puuroriisiä
3 3/4 dl
vettä
4
rkl
sushietikkaa
Päälle
200
g
lohta
200
g
katkarapuja
1
avokado
50
g
mätiä
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä
1-2
tl
wasabia
Lisäksi
soijakastiketta
garia

Työvaiheet

  1. Mittaa riisi kulhoon ja valuta päälle vettä. Huuhdo riisiä vedessä. Vaihda huuhteluvesi muutamaan kertaan.
  2. Valuta riisi kuivaksi siivilässä ja kaada kattilaan. Lisää keittovesi ja kuumenna kiehuvaksi. Käännä lieden teho pienemmälle ja anna riisin hautua sekoittamatta ja kantta nostamatta noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua kannella peitettynä vielä toiset 10 minuuttia.
  3. Kaada riisi laakealle vadille. Jäähdyttele käännellen riisiä varovasti puisella lastalla. Valuta ja sekoittele sushietikka riisiin.
  4. Viipaloi lohi. Sulata katkaravut. Viipaloi avokado ja valuta sen pinnalle limetin mehua tummumisen estämiseksi. Hienonna kevätsipulin varret.
  5. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20–22 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat rypsiöljytilkalla. Taputtele riisi tiiviisti vuokaan.
  6. Avaa irtopohjavuoan reuna ja nosta sushikakku tarjoilulautaselle. Levitä kakun pinnalle hieman wasabia. Koristele kakku reilusti lohella, katkaravuilla, avokadolla, mädillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
  7. Tarjoa kakun soijakastikkeen ja garin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Misomarinadiin upotettu lohi maistuu paistettuna ihanalta rapeiden kesäkasvisten seurassa. Voit käyttää kesäkasvisvokkiin mitä tahansa saatavilla olevia kasviksia. Alkukesällä vokissa maistuvat parsat ja retiisit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi ja kesäkasvisvokki

Ainekset

3
lohifileetä (yhteensä noin 450 g)
Misomarinadi
tl
(tummaa) misoa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
tl
vettä
Paistamiseen
öljyä
Kesäkasvisvokki
1
sipulia
4
valkosipulinkynttä
100
g
siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
150
g
vihreää parsaa
150
g
sokeriherneitä
1
ps (125 g)
retiisejä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita misomarinadin ainekset keskenään ja kääntele huolella lohifileisiin. Anna maustua puolisen tuntia.

  2. Valmistele sillä aikaa kasvisvokki. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele parsat ja viipaloi retiisit. (Puoli tarvittaessa isoimmat siitakesienet.)

  3. Paista lohifileet pannulla öljyssä kypsäksi 6–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeilevaa.

  4. Kuumenna öljy toisella paistinpannulla ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää loput kasvikset ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita riisiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa. Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki misolohen kanssa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Täytä nieriä limetillä, parsalla ja varhaiskaalilla ja grillaa kesän mehevin kala. Muista laittaa labneh valumaan jo valmistusta edeltävänä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min + labneh 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty grillinieriä, yrttiperunat ja labneh

Ainekset

1
perattu nieriä (n. 1½ kg)
2
limettiä
1
tl + ½ tl
suolaa
1
nippu
parsaa
1
varhaiskaali
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Yrttiperunat
1
kg
varhaisperunoita
1
dl
yrttejä hienonnettuna (basilikaa, tilliä ja lehtipersiljaa)
½
dl
öljyä
½
dl
sitruunanmehua
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Ruohosipulilabneh
5
dl
turkkilaista jogurttia
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin valmistus päivää ennen kalan valmistusta päivänä. Pane jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään. Peitä kelmulla, pane päälle kevyt paino ja nosta reunalliseen vuokaan. Laita jääkaappiin ja anna valua 12 tuntia.

  2. Kumoa tiivistynyt jogurtti kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin.

  3. Marinoi perunat. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise perunat ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki perunoiden aineet kulhossa.

  4. Pyyhi nieriä talouspaperilla ja laita öljyttyyn foliovuokaan tai leivinpaperille uunipellille. Hiero 1 tl suolaa kalan pintaan ja vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalan pintaan. Pese ja viipaloi limetit, työnnä viipaleita viiltoihin ja kalan vatsaan.

  5. Viipaloi kaali. Poista parsojen puumainen tyvi ja pilko varret 2–3 osaan. Paista kaalia ja parsaa öljyssä pannussa pari minuuttia. Mausta suolalla. Täytä kala seoksella.

  6. Grillaa kalaa kohtalaisella lämmöllä kuvun alla tai paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa yrttiperunoiden ja labnehin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Raikkaan hapokas sauvignon blanc on oivaa seuraa herkullisessa viinikylvyssä kypsennetylle kuhalle.

Viinisuositus: Sauvignon blanc on täydellinen valinta vaalealle kalalle. Hanapakkauksessa myytävä Matua Sauvignon Blanc 2020,
24,99 e (1,5 l) on kätevä valinta juhlaan. Herukanlehtimäisen raikas, hedelmäinen viini on sopivan kevyt herkälle kalalle ja toimii myös kurkkujen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Viinissä haudutettu kuha ja ranskankermakurkut

Ainekset

600
g
kuhafileitä
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
3
dl
valkoviiniä
1
dl
kala- tai kasvislientä
2
rkl
voita
Ranskankermakurkut
2
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
rkl
limettimehua
1/3
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista kalasta ruodot v-viillolla eli leikkaa veitsellä viilto fileen keskellä olevan ruotorivin molemmille puolille ja irrota ruotorivi. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.

  2. Kiehauta viini ja kalaliemi laakeassa paistinpannussa. Lisää kuhafileet, peitä kannella ja anna fileiden hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  3. Tee ranskankermakurkut. Kuori kurkut kevyesti ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota valkosipulia ja kurkkua voissa pannussa sekoitellen noin 1 minuutti. Lisää ranskankerma ja anna seoksen lämmetä. Mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla.

  4. Sulata 2 rkl voita pienessä kattilassa. Jaa kala lautasille ja pirskota voisulaa päälle. Lisää kurkut lautasille.

Vinkki Viimeistele annokset yrttiöljyllä, johon on soseutettu ¾ dl oliiviöljyä ja 4 rkl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi ruohosipulia ja lehtipersiljaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVAT Panu Pälviä

Naapurimaan keittiöstä inspiraationsa saanut munakas höystetään katkaravuilla, tillillä, pinaatilla ja emmentalilla. Nopea herkku sopii täydellisesti vaikka lounaaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 munakas
Valmistusaika
10 min + katkarapujen sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Ruotsalainen munakas

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä
200
g
katkarapuja (pakaste)
1
dl
tilliä hienonnettuna
½
rs (35 g)
tuoretta pinaattia
dl
emmentalraastetta
½
rkl
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita munat, kerma, suola ja pippuri tasaiseksi seokseksi.

  2. Valuta sulatetut katkaravut siivilässä tai talouspaperin päällä. Hienonna tilli.

  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kaada munaseos pannuun, alenna lämpöä ja lisää pinaatti. Vedä munakasseosta muutaman kerran puulastalla pannun reunoilta keskelle.

  4. Lisää katkaravut ja juustoraaste kosteaksi hyytyneen munakkaan pinnalle. Kypsennä vielä pari minuuttia, kunnes juusto sulaa. Ripottele tilli munakkaan pinnalle.

Kommentit (0)