Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
11:10 | 7.1.2016

Sushikakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Ninna Lindström

Ei rullailua, käärimistä ja löysäksi jääneitä makirullia! Nyt oikaistaan herkullisesti ja valmistetaan sushit muhkean kakun muotoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
45 min
Keskivaikea

Sushikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Riisi
3
dl
sushi- tai puuroriisiä
3 3/4 dl
vettä
4
rkl
sushietikkaa
Päälle
200
g
lohta
200
g
katkarapuja
1
avokado
50
g
mätiä
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä
1-2
tl
wasabia
Lisäksi
soijakastiketta
garia

Vaiheet

  1. Mittaa riisi kulhoon ja valuta päälle vettä. Huuhdo riisiä vedessä. Vaihda huuhteluvesi muutamaan kertaan.
  2. Valuta riisi kuivaksi siivilässä ja kaada kattilaan. Lisää keittovesi ja kuumenna kiehuvaksi. Käännä lieden teho pienemmälle ja anna riisin hautua sekoittamatta ja kantta nostamatta noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua kannella peitettynä vielä toiset 10 minuuttia.
  3. Kaada riisi laakealle vadille. Jäähdyttele käännellen riisiä varovasti puisella lastalla. Valuta ja sekoittele sushietikka riisiin.
  4. Viipaloi lohi. Sulata katkaravut. Viipaloi avokado ja valuta sen pinnalle limetin mehua tummumisen estämiseksi. Hienonna kevätsipulin varret.
  5. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20–22 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat rypsiöljytilkalla. Taputtele riisi tiiviisti vuokaan.
  6. Avaa irtopohjavuoan reuna ja nosta sushikakku tarjoilulautaselle. Levitä kakun pinnalle hieman wasabia. Koristele kakku reilusti lohella, katkaravuilla, avokadolla, mädillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
  7. Tarjoa kakun soijakastikkeen ja garin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
sushi
sushikakku
Kemut
Voileipäkakku

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Maailman paras riisipuuro

Shelterin mallasleipä

Jogurttikastike, joka sopii melkein mihin vaan

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini