Käyttäjä7766 on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

SUVI TERÄSNISKAN KERMAINEN LOHIKEITTO

AINEKSET
noin 600 g kirjolohta
1 sipuli
pala purjoa
1 porkkana
1 fenkoli
2 rkl voita
6-8 kiinteää perunaa
5 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1/2 tl fenkolinsiemeniä
hienoa merisuolaa
6 dl kalalientä (joko valmista tai lohen ruodoista keitettyä)
2 dl kermaa
1/2 dl silputtua tilliä
TYÖVAIHEET

Kuori ja kuutioi sipuli, purjo, porkkana ja fenkoli. Kuullota kasviksia kattilassa voissa noin 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi sillä aikaa perunat.
Lisää kattilaan mausteet ja kalaliemi sekä perunakuutiot. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Pilko perunoiden kypsyessä lohi annospaloiksi. Lisää kattilaan kerma ja lohipalat. Anna kiehahtaa. Lisää silputtu tilli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kypsennä ensin, marinoi sitten! Pannulla paahdettu siika saa maustua yrtti-kaprismarinadissa sillä aikaa, kun kasaat salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolapaahdettua siikaa kaprisöljyssä

Ainekset

600
g
siikafilettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
MARINADI
1
salottisipuli
1
ruukku
persiljaa
1
prk
kapriksia
1
sitruunan mehu
2
rkl
sitruunan kuorta
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
pss
yrtti-salaattisekoitusta
1
pss
retiisejä
1
salottisipuli
1
dl
marjoja (esim. herukoita)

Työvaiheet

  1. Poista fileistä ruodot. Levitä suola paistinpannulle ja laita pannu liedelle, kuumenna. Laita fileet suolan päälle ensin nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuutiksi. Käännä fileet varovasti ja kypsennä 2–3 minuuttia.

  2. Raaputa ylimääräinen suola pois kalan piinalta. Laita kalat lautaselle tai matalaan vuokaan.

  3. Hienonna sipuli, persilja ja valutetut kaprikset. Sekoita niiden joukkoon sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Levitä marinadi kalafileiden päälle. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

  4. Huuhtele salaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja suikaloi sipuli. Lisää ne ja marjat salaattiin. Laita kalafileet marinadin kanssa salaatin päälle ja nosta tarjolle rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Andrea Hasselblatt KUVA Panu Pälviä

Sahramilta tuoksuva kalakeitto ammentaa makumaailmansa ranskalaisesta klassikosta, bouillabaissesta, mutta tämä soppa valmistuu vain reilussa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalakeitto sahramilla

Ainekset

300
g
perunoita
2
porkkanaa
½
fenkoli
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
paketti
sahramia
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
6
dl
kala- tai kasvislientä
300
g
vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, siikaa, ahventa tai seitä
½
tl
suolaa
ripaus
cayennepippuria
LISÄKSI
1
ruukku
tilliä
VALKOSIPULIJOGURTTI
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja suikaloi hienoksi fenkoli. Paista perunaa, porkkanaa, sipulia ja fenkolia öljyssä noin 2 minuuttia.

  2. Lisää sahrami, timjami ja tomaattipyree. Paista sekoittaen noin 4 minuuttia.

  3. Lisää tomaattimurska ja liemi. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja cayennepippurilla.

  4. Paloittele kala pieneksi keittoon. Anna kiehua hiljaa 3–4 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Hienonna tilliä keiton päälle.

  5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset. Tarjoa keiton kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Antto Virenius KUVA Panu Pälviä

Haukea kannattaa syödä sen ruotoisesta maineesta huolimatta, sillä valmiit fileet on nypitty lähes ruodottomiksi. Tässä reseptissä kala saa seurakseen mäiskyperunoita ja täyteläistä fetajogurttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukipihvit ja mäiskyperunat fetalla

Ainekset

500
g
perunoita
1
tl
sormisuolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
öljyä
1
valkosipulinkynsi
1
lime
2
dl
kreikkalaista jogurttia
150
g
fetaa
2
ruodotonta haukifileetä (tai muuta vaaleaa kauden kalaa)
öljyä, suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
vesikrassia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja harjaa perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta ja anna jäähtyä hetki.

  2. Laita perunat leivinpaperin päälle uunipellille, litistä niitä haarukalla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Pirskottele öljyä perunoiden päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja purista limen mehu jogurtin joukkoon. Murustele feta sekaan. Laita jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.

  4. Paista haukifileet sillä aikaa paistinpannulla molemmin puolin öljyssä kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele vesikrassilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Ahven ja avokado, mikä maukas kombo! Tarjoa paistettu kala ja avokadokastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahventa ja avokadokastiketta

Ainekset

800
g
ahvenfileitä
1 + ½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
valkosipulinkynttä
1
avokado
½
sitruunan mehu
2
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
2
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Poista kalafileistä ruodot tai pyydä kalakauppiasta poistamaan ne valmiiksi. Ripottele fileiden pinnalle 1 tl suolaa ja ¼ tl pippuria. Anna maustua 10 minuuttia.

  2. Kuori ja halkaise valkosipulit sekä avokado, poista kivi ja lusikoi sisus sauvasekoittimen kulhoon. Purista avokadon päälle sitruunan mehu. Hienonna timjami.

  3. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Kun voin kiehuminen loppuu, laita kalat ja valkosipulit pannuun. Paista fileitä molemmin puolin 2–3 minuuttia. Ota kalat sivuun ja kaada kerma pannulle, kiehauta. Kaada kerma avokadon päälle kulhoon ja soseuta. Mausta kastike timjamilla ja suolalla.

  4. Tarjoile kala ja kastike keitettyjen perunoiden tai kasvisten kanssa.

Kommentit (0)