Maukkaiden uuniperunoiden salaisuus on rapea pinta ja niin ihanan pehmeä sisus. Tällä kertaa perunat saavat kaverikseen täyteläisen savulohitahnan.
Kypsennä uuniperunat ilman foliota. Folio vain estää pintaa paahtumasta, jolloin siitä tulee helposti vetinen.
Täydellinen uuniperuna
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese perunat hyvin ja kuivaa ne. Töki haarukalla muutama reikä perunan pintaan. Ripottele suola uunivuokaan ja asettele perunat suolan päälle. Paahda noin tunti. Peruna on valmis, kun haarukka uppoaa siihen helposti.
- Tee täyte perunoiden paahtuessa uunissa. Hienonna ruohosipuli. Lusikoi ranskankerma kulhoon ja vaahdota se kevyesti sähkövatkaimella. Irrota nahka lohesta ja murenna se ranskankerman joukkoon. Lisää piparjuuritahna, ruohosipuli ja pippuri. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Leikkaa kuuman perunan pintaan ristikkäinen viilto ja purista se auki. Lusikoi täyte päälle.
Hei.Mikähän olisi sopiva uunin lämpötila?
Hieroa öljyllä, päälle ripotella suolaa ja pippuria. 10minuuttia mikrossa ja sama kuumassa uunissa jotta saa rapsakan kuoren.
Viipale pohjasta pois, niin perunat imevät juuri oikean suolaisuuden.
Kiitos vinkeistä!
Uunin lämpötilasta: se mainitaan ohjeen aluksi, eli 200 astetta on sopiva.