Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 109 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maukkaiden uuniperunoiden salaisuus on rapea pinta ja niin ihanan pehmeä sisus. Tällä kertaa perunat saavat kaverikseen täyteläisen savulohitahnan.

Kypsennä uuniperunat ilman foliota. Folio vain estää pintaa paahtumasta, jolloin siitä tulee helposti vetinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 minuuttia + paahtaminen uunissa 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen uuniperuna

Ainekset

8
uuniperunaa, esim. Rosamundaa
3
dl
karkeaa merisuolaa
TÄYTE
400
g
ranskankermaa
400
g
lämminsavulohta
1
rkl
piparjuuritahnaa
1
ruukku
ruohosipulia
1
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese perunat hyvin ja kuivaa ne. Töki haarukalla muutama reikä perunan pintaan. Ripottele suola uunivuokaan ja asettele perunat suolan päälle. Paahda noin tunti. Peruna on valmis, kun haarukka uppoaa siihen helposti.
  2. Tee täyte perunoiden paahtuessa uunissa. Hienonna ruohosipuli. Lusikoi ranskankerma kulhoon ja vaahdota se kevyesti sähkövatkaimella. Irrota nahka lohesta ja murenna se ranskankerman joukkoon. Lisää piparjuuritahna, ruohosipuli ja pippuri. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  3. Leikkaa kuuman perunan pintaan ristikkäinen viilto ja purista se auki. Lusikoi täyte päälle.

Kommentit (4)

Vierailija

Hei.Mikähän olisi sopiva uunin lämpötila?

Vierailija

Hieroa öljyllä, päälle ripotella suolaa ja pippuria. 10minuuttia mikrossa ja sama kuumassa uunissa jotta saa rapsakan kuoren.

Vierailija

Viipale pohjasta pois, niin perunat imevät juuri oikean suolaisuuden.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos vinkeistä!

Uunin lämpötilasta: se mainitaan ohjeen aluksi, eli 200 astetta on sopiva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena ja piparjuuritahna antavat graavatulle lohelle upean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 minuuttia + 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenagraavattu lohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
tl
roseepippureita
2
rkl
karkeaa merisuolaa
1
rkl
sokeria
2
dl
granaattiomenan siemeniä
4
rkl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Nypi lohesta ruodot. Puolita filee pitkittäin tai poikittain. Rouhi roseepippurit karkeasti. Ripottele pippuri, suola ja sokeri kalan lihapuolelle.
  2. Irrota granaattiomenasta siemenet kulhoon. Murskaa osa siemenistä esimerkiksi perunasurvimella. Sekoita piparjuuri joukkoon. Levitä seos fileepaloille ja paina kalapalat yhteen lihaisat puolet vastakkain.
  3. Kääri kala tiiviisti kelmuun ja anna graavautua pienen painon alla jääkaapissa vuorokausi.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnalta ja leikkaa ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Lusikallinen graavisiikatartaria kruunaa joulun alkuruokalautasen. Raikas graavisiika, sitruuna, smetana ja mäti ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Graavisiikatartar

Ainekset

Graavisiika
4
(à 150 g)
tuoretta siikafileetä (suomustamatonta)
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¾
tl
sokeria
1
tl
roseepippuria
Tartariin
1
pieni
punasipuli
½
ruukkua
ruohosipulia
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
1
tl
dijoninsinappia
Viimeistelyyn
ruohosipulia hienonnettuna
roseepippuria
siianmätiä

Työvaiheet

  1. Nypi siikafileistä ruodot. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja kevyesti murskatut roseepippurit. Käännä fileet lihapuoli vastakkain, kääräise voipaperiin ja nosta lautasella jääkaappiin. Anna kalan suolautua jääkaapissa noin vuorokausi.
  2. Vetäise kalafileiden päältä pois ylimääräiset mausteet veitsen lappeella. Poista nahka terävällä veitsellä. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja pilko punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita tartarin kaikki ainekset keskenään.
  4. Tarjoa kulhosta joulun alkuruokien kanssa tai jaa tartar ruokalusikoihin vadille. Viimeistele ruohosipulilla, roseepippurilla ja siianmädillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mustakaali sopii täydellisesti pannuun kuhan, kirsikkatomaattien ja maukkaiden jyvien kaveriksi. Arkikelpoinen kalapannu valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-kaalipannu

Ainekset

¼
purjosipuli
2
valkosipulinkynttä
1
l
mustakaalia suikaloituna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
2
dl
vettä
½
kasvisliemikuutio
2
dl
ateriajyviä (Myllärin)
600
g
ruodotonta kuhafileetä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna purjo- ja valkosipulit. Säästä puolet valkosipulista kuhan maustamiseen. Poista mustakaalista keskiruoti ja suikaloi lehdet. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja paista sipuleita ja kaalia muutama minuutti.
  2. Lisää kirsikkatomaatit, mausteet, rosmariini, vesi, liemikuutio ja ateriajyvät. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kuha annospaloiksi. Sekoita öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Lisää hienonnettu valkosipuli. Pyörittele kuhapalat mausteöljyssä ja lado pannuun jyvä-tomaattiseoksen päälle. Kypsennä kannen alla 2–3 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Kommentit (0)