Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Ninna Lindström

Avokadoista saat nopeasti raikkaan ja näyttävän pikkuruuan. Tarjoa katkarapuja pursuilevat veneet alkuruokana tai välipalana.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt avokadot

Ainekset

3
kypsää avokadoa
limetin mehua
Täyte
2
dl
pakastekatkarapuja
2
tomaattia
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Tee ensin täyte: Sulata pakasteravut ja valuta ne lävikössä. Huuhdo tomaatit ja halkaise ne. Kaavi kostea hedelmäliha lusikalla pois. Kuutioi tomaatit. Hienonna korianteri leikkuulaudalla veitsellä tai saksilla juomalasissa. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  2. Halkaise avokadot pitkittäin veitsellä. Poista kivet. Sivele leikkuupintoihin limetin mehua tummumisen estämiseksi.
  3. Nosta avokadon puolikkaat kuorineen tarjoiluastiaan ja jaa täyte avokadojen koloihin.

 

 

Vinkki! Täytettä voi vaihdella maun mukaan. Kokeile esimerkiksi sienisalaattia, kananmunaa tai tuorejuustosta ja yrteistä sekoitettua tahnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1311 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tomaatti-oliivikastike antiboise on täydellinen pari paistetulle kalalle. Kahta eri öljyä ja ruskistettua voita sisältävä herkkukastike on niin hyvää, että sitä voisi kauhoa kattilasta sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua siikaa ja antiboise-kastiketta

Ainekset

600
g
ruodottomia nahallisia siikafileitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
Voita ja öljyä
ANTIBOISE-KASTIKE
4
kypsää tomaattia
1
dl
kivettömiä mustia oliiveja
1
banaanisalottisipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
rypsiöljyä
LISÄKSI
50
g
voita
1
ruukku basilikaa hienonnettuna
1
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit hyvin pieneksi. Hienonna oliivit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai kasarissa ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja tomaattipyree. Keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Lisää oliivit ja jätä liedelle miedolle lämmölle.

  2. Sulata sillä aikaa voi pienessä kattilassa. Anna ruskistua keskilämmöllä, varo, ettei voi pääse palamaan. Voi on valmista, kun kuohahtaa, on kullanruskeaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä.

  3. Lisää ruskistettu voi öljy-oliivikastikkeeseen. Lisää tomaatit kastikkeeseen. Hienonna myös basilika joukkoon. Purista sitruunan mehu sekaan ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Älä sekoita liikaa, jotta tomaatit eivät mene muhjuksi.

  4. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Paista sen jälkeen kalat nahkapuoli alaspäin kuumalla lämmöllä. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi toinen pannu. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa.

  5. Käännä fileet paistamisen loppuvaiheessa. Paista vielä hetki, jotta fileet kypsyvät. Tarjoa antiboise- kastikkeen ja varhaisperunan, krossatun perunan tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1311 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kalatiskiä tai järveä lähimaillakaan? Ei huolta! Vakuumiin pakattu savulohi pelastaa ympäri vuoden. Tällä kertaa savulohesta valmistetaan helppo keitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Savulohiseljanka

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
perunaa
2
porkkanaa
1
rkl
öljyä
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
jauhettua paprikaa
ripaus
cayennenpippuria
¼
tl
rouhittua valkopippuria
¼
tl
jeeraa
dl
tomaattipohjaista (maitohappokäytettyä) vihannesmehua (esim. Urtekram tai Voelkel)
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
sitruunamehua
300
g
lämminsavustettua lohta
LISÄKSI
tuoretta tilliä
PÄÄLLE
suolakurkkuja, vihreitä oliivirenkaita ja ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

  2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja paista sipuleita 5 minuuttia. Lisää juurekset ja jatka paistamista 2 minuuttia. Pyöräytä mausteet joukkoon ja jatka vielä minuutin ajan.

  3. Lisää vihannesmehu ja tomaattimurska ja keitä, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.

  4. Purista lopuksi joukkoon sitruunamehu ja revi kala joukkoon. Lämmitä, älä enää keitä.

  5. Hienonna päälle tilliä. Tarjoa suolakurkkujen, oliivirenkaiden ja ranskankerman kanssa.

Vinkki! Jos oikeanlaisen vihannesmehun löytäminen tuottaa vaikeuksia, yhdistä porkkana- ja punajuurimehua tai käytä tomaattimehua,
jota löytyy joka kaupasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Perhosena grillattu kokonainen siika saa makunsa murskatuista katajanmarjoista ja tuoreesta timjamista. Lisukkeena maistuu retiiseillä kesäiseksi höystetty remouladekastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Katajasuolattu grillisiika

Ainekset

n. 1½
kg:n
siika perattuna
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
10
katajanmarjaa
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
rkl
karkeaa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Avaa kala perhosen muotoon näin: Laita kala leikkuulaudalle, leikkaa kidukset pois saksilla ja katkaise selkäruoto pään alapuolelta. Paina veitsen kärki kalan vatsan kautta aivan selkäruodon viereen ja viillä kevyesti kohti pyrstöä. Tee sama muutaman kerran molemmin puolin selkäruotoa niin, että kylkiruodot irtoavat rangasta mutta kala pysyy kokonaisena. Poista selkäruoto ja kylkiruodot ja levitä kala auki.

  2. Hienonna katajanmarjat ja timjami. Öljyä kala ja ripottele mausteet kalalle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Tee sillä aikaa retiisiremoulade (ohje alla).

  3. Kypsennä kala nahkapuoli alaspäin kuumassa grillissä, noin 10–15 minuuttia.

  4. Siirrä kala ison lastan avulla tarjoiluastiaan ja kaada oliiviöljyä pinnalle. Tarjoa retiisiremouladen kanssa.

Retiisiremoulade

Ainekset

1
nippu
retiisejä
1
dl
hillosipuleita
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
ranskankermaa
1
dl
majoneesia
½
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa retiisit pieniksi kuutioksi. Hienonna hillosipulit ja ruohosipuli.

  2. Yhdistä kaikki aineet kulhossa.

  3. Anna kastikkeen maustua kylmässä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikkaasti hapan raparperi sopii myös cevicheen. Sitruunamehuun raastettuna se kypsyttää ja maustaa kalan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kuhaceviche

Ainekset

500
g
nahatonta kuhafileetä
2
(n. 100 g)
ohutta raparperinvartta
1
sitruuna
2–3
tl
sormisuolaa
2
tl
sokeria
1
punainen chili

Työvaiheet

  1. Jos kala on pyydetty järvestä, pidä sitä pakastimessa 1 vuorokausi.

  2. Poista kalasta ruodot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon.

  3. Raasta toinen raparperinvarsi hienoksi raasteeksi kalan päälle. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista mehu joukkoon. Lisää suola ja sokeri, viipaloi chili. Sekoita aineet käsin, jotta kala ei rikkoudu.

  4. Levitä ceviche lautasille ja viipaloi toinen raparperinvarsi päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)