Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Ninna Lindström

Avokadoista saat nopeasti raikkaan ja näyttävän pikkuruuan. Tarjoa katkarapuja pursuilevat veneet alkuruokana tai välipalana.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt avokadot

Ainekset

3
kypsää avokadoa
limetin mehua
Täyte
2
dl
pakastekatkarapuja
2
tomaattia
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Tee ensin täyte: Sulata pakasteravut ja valuta ne lävikössä. Huuhdo tomaatit ja halkaise ne. Kaavi kostea hedelmäliha lusikalla pois. Kuutioi tomaatit. Hienonna korianteri leikkuulaudalla veitsellä tai saksilla juomalasissa. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  2. Halkaise avokadot pitkittäin veitsellä. Poista kivet. Sivele leikkuupintoihin limetin mehua tummumisen estämiseksi.
  3. Nosta avokadon puolikkaat kuorineen tarjoiluastiaan ja jaa täyte avokadojen koloihin.

 

 

Vinkki! Täytettä voi vaihdella maun mukaan. Kokeile esimerkiksi sienisalaattia, kananmunaa tai tuorejuustosta ja yrteistä sekoitettua tahnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kokonaisen kalan sisään laitetut mausteet luovuttavat kalalle makua sen kypsyessä. Kokeile sitruunan ja valkosipulin lisäksi myös vaikka appelsiinia ja basilikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonaisena grillattu siika

Ainekset

1
suomustettu, avattu siika (800 g –1 kg)
2
tl
sormisuolaa
¾
tl
valkopippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
miedohko chilipalko
3
rkl
oliiviöljyä
6
oksaa yrttejä, esim. oreganoa ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi kala talouspaperilla. Tee molempiin kylkiin muutama viilto. Hiero kalan päälle ja sisään suolaa. Rouhi sisään pippuria.

  2. Kuori ja litistä valkosipulit. Viipaloi sitruuna ja chili.

  3. Valuta kalan päälle ja sisään oliiviöljyä. Laita sisään valkosipulit, sitruunaviipaleet, chili ja yrtit. Kääri kala leivinpaperiin.

  4. Grillaa kalaa molemmilta puolilta noin 5 minuuttia. Leivinpaperi kestää grillin kuumuuden, mutta varo, etteivät liekit osu paperiin. Anna kalan vetäytyä noin 5 minuuttia paistamisen jälkeen. Tarjoa tomaatti-oliivisalsan (ks. ohje) ja vihreän salaatin kanssa.

Tomaatti-oliivisalsa

Ainekset

1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoista balsamicoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
hoikka ruukku lehtipersiljaa
2
tomaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
n. 1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita sipulit kulhoon ja lisää etikka, suola ja pippuri. Anna sipulien maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  2. Hienonna lehtipersilja. Kuutioi tomaatit. Viipaloi oliivit. Lisää ne ja öljy sipuliseokseen. Tarjoa grillatun kalan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puolivalmisteita ja säilykkeitä hyödyntämällä syntyy aasialaisia makuja sisältävä kalasoppa alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kalakeitto

Ainekset

1
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
iso tlk (noin 275 g/180 g)
tai 2 pientä tölkkiä kalasäilykettä tomaattikastikkeessa, esim. Järki Särki
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja Aasia-vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset)
2
rkl
limetin mehua
LISÄKSI
thaibasilikaa ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaito, kalakastike ja soijakastike ja keitä 5 minuuttia.

  4. Laita kala (liemineen) ja kasvikset keittoon ja keitä 2 minuuttia. Lisää lopuksi limetin mehu.

  5. Hienonna halutessasi yrttejä pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström ja Mika Ranta

Kylmäsavulohella ja perunaviipaleilla täytetyn pizzan pohjaan sopii ruisjauho. Piparjuurituorejuusto sopii erinomaisesti pohjan päälle tavallisen ranskankerman sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-perunapizzat

Ainekset

POHJA
1
dl
ruisjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
¾
tl
suolaa
2
dl
vettä
3–4
dl
pizzajauhoja
3
rkl
oliiviöljyä
TÄYTTEET
300
g
keitettyjä varhaisperunoita
1
kesäsipuli varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
200
g
piparjuurituorejuustoa
200
g
kylmäsavulohta
½
dl
kapriksia
½
ruukku vesikrassia

Työvaiheet

  1. Yhdistä ruisjauhot, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, 42-asteiseksi, ja sekoita jauhoseokseen. Vaivaa pizzajauhot parissa erässä taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

  2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi (kiertoilmalla 200-asteiseksi). Laita kaksi tyhjää uunipeltiä uuniin kuumenemaan.

  3. Viipaloi perunat ja sipuli varsineen. Sekoita öljy ja suola kulhossa, lisää perunat ja pyöräytä ne öljyisiksi.

  4. Puolita taikina ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat leivinpapereille.

  5. Notkista juustoja tarvittaessa maitotilkalla ja levitä pizzapohjien päälle. Lisää perunat, lohi ja sipuli pizzoille. Ripottele kaprikset päälle.

  6. Ota kuuma pelti uunista ja vedä leivinpaperi pizzoineen pellille. Paista 12–13 minuuttia. Kiertoilmalla voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa.

  7. Viimeistele pizzat vesikrassilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström ja Mika Ranta

Savun maku tarttuu parhaiten raakoina savustettuihin perunoihin. Polenta korvaa ruisjauhot ja antaa muikuille piristävää väriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Savustetut perunat, polentamuikut ja piimä-tillikastike

Ainekset

1
kg
varhaisperunoita
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
POLENTAMUIKUT
600
g
perattuja muikkuja
1
dl
polentaa
2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
PIIMÄ-TILLIKASTIKE
2
dl
piimää
½–1
ruukku tilliä
1
tl
dijoninsinappia
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
savustuspussi
1–2
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 275-asteiseksi. Pese ja kuivaa perunat. Sekoita öljy ja suola kulhossa ja pyöräytä perunat öljyssä. Laita ne savustuspussiin, sulje pussi tiiviisti pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä kuumalle pellille. Savusta perunoita 15 minuuttia, laske sitten uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka savustamista 20–30 minuuttia perunoiden koon mukaan. Ota pussi uunista, mutta anna perunoiden vetäytyä suljetussa pussissa 10 minuuttia. Jos haluat savustettuihin perunoihin lisää väriä, paahda niitä vielä 200-asteisessa uunissa ilman savustuspussia noin 10 minuuttia.

  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sivele paperi öljyllä. Pyyhi muikut kuiviksi. Sekoita polenta ja mausteet kulhossa. Pyöräytä muikut polentassa ja laita pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes muikut ovat kypsiä ja pinta kauniin värinen.

  3. Valmista kastike muikkujen paistuessa. Kaada piimä kulhoon. Hienonna noin 1 dl tilliä ja lisää se piimään. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi sitruunamehu joukkoon.

  4. Tarjoa savustetut perunat polentamuikkujen ja piimäkastikkeen kanssa.

Vinkki Voit savustaa perunat kuumuutta kestävässä astiassa savustimessa, 30–40 minuuttia.

Kommentit (0)