Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Ninna Lindström

Avokadoista saat nopeasti raikkaan ja näyttävän pikkuruuan. Tarjoa katkarapuja pursuilevat veneet alkuruokana tai välipalana.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt avokadot

Ainekset

3
kypsää avokadoa
limetin mehua
Täyte
2
dl
pakastekatkarapuja
2
tomaattia
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Tee ensin täyte: Sulata pakasteravut ja valuta ne lävikössä. Huuhdo tomaatit ja halkaise ne. Kaavi kostea hedelmäliha lusikalla pois. Kuutioi tomaatit. Hienonna korianteri leikkuulaudalla veitsellä tai saksilla juomalasissa. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  2. Halkaise avokadot pitkittäin veitsellä. Poista kivet. Sivele leikkuupintoihin limetin mehua tummumisen estämiseksi.
  3. Nosta avokadon puolikkaat kuorineen tarjoiluastiaan ja jaa täyte avokadojen koloihin.

 

 

Vinkki! Täytettä voi vaihdella maun mukaan. Kokeile esimerkiksi sienisalaattia, kananmunaa tai tuorejuustosta ja yrteistä sekoitettua tahnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 65 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Valmista alle puolessa tunnissa! Tässä pastassa lohikuutiot kypsennetään valkoviinissä ja helppo carbonaratyylinen kastike syntyy pastan keitinliemestä, keltuaisista ja parmesaanista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-lehtikaalipasta

Ainekset

100
g
lehtikaalia
3
cm:n pala
purjoa
1
tl
oliiviöljyä
150
g
kirjolohifileetä kuutioina
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1
dl
kuivaa valkoviiniä
½
dl
pastan keitinlientä
2
keltuaista
1
rkl
parmesaania raasteena
Lisäksi
120
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa vihreät osat suupaloiksi. Hienonna purjo. Paista lehtikaalia ja purjoa tilkassa öljyä pannulla noin 2–3 minuuttia. Siirrä kasvikset syrjään ja kaada pannulle valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi ja laita lohikuutiot siihen kypsymään noin minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  2. Valuta pasta ja ota talteen noin ½ dl keitinvettä. Sekoita keitinveden joukkoon keltuaiset ja parmesaani. Kaada seos takaisin pastan joukkoon ja nostele joukkoon myös lehtikaaliseos ja kypsät lohikuutiot valkoviineineen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 65 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Katkarapupastan esikuva on monille tuttu avokadopasta. Kun hittiruuasta tutut raaka-aineet yhdistetään salaattipinaattiin, katkarapuihin, kurkkuun ja raejuustoon, herkku alkaa lähentyä pastasalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupasta

Ainekset

1
kypsä avokado
kolmannes
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
½
tl
suolaa
120
g
kuivapastaa
200
g
kuorittuja katkarapuja sulatettuina
1
dl
raejuustoa (laktoositon, rasvaa 1,5 %)

Työvaiheet

  1. Leikkaa avokado ja kurkku kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kulhossa avokado, kurkku, valkosipuli, chili, sitruunanmehu, öljy, salaattipinaatti ja suola.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma, valutettu pasta kulhoon muiden ainesten kanssa. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita kevyesti käännellen. Tarjoa pastan kanssa raejuustoa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 60 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elina Himanen

Simpukat voi kypsentää monenmakuisissa liemissä. Yksi oiva vaihtoehto on arabbiata-liemi, joka sisältää tomaattia ja mukavasti chilinpoltetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat arrabbiata-liemessä

Ainekset

1½–2
kg
eläviä sinisimpukoita
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1–1½
tl
chilihiutaleita
2
tlk (800 g)
laadukasta tomaattimurskaa
dl
vettä
2
dl
valkoviiniä
tl
sokeria
½
tl
rosmariinia
½
tl
timjamia
½
tl
oreganoa
1–1½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Esivalmistele simpukat: tarkista ne kopauttamalla jokainen avautunut simpukka pöytään. Jos se sulkeutuu, simpukka elää. Heitä pois rikkinäiset sekä ne, jotka jäävät avoimiksi. Puhdista simpukat, poista tarvittaessa parta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna öljy suuren kattilan pohjalla. Kuullota sipulisilppua öljyssä hetken aikaa. Lisää sitten joukkoon valkosipuliviipaleet ja chilihiutaleet. Sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut.
  4. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja valkoviini. Mausta seos sokerilla, rosmariinilla, timjamilla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljakseen kannen alla noin 10 minuuttia.
  5. Kaada simpukat kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia, laske aika siitä, kun liemi alkaa uudestaan kiehua. Simpukoiden ei tarvitse peittyä liemeen: päällimmäiset kypsyvät höyryssä. Sekoita simpukoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana. Nostele pohjalta lientä simpukoiden päälle.
  6. Viimeistele pata lehtipersiljalla. Nostele avautuneet simpukat tarjoilulautasille. Heitä pois kiinni jääneet.
  7. Kaada liemi simpukoiden päälle. Tarjoa vaalean leivän ja ranskanperunoiden kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1065 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikamiso lohesta

Ainekset

8
dl
vettä
4
ps
valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant, noin 20 g pussi)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
riisiviinietikkaa
200
g
nahatonta lohta
150
g
varhaisparsakaalia
50
g
+ 50 g ituja
4
kevätsipulia tai ruukku vesikrassia (tai molempia)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
  2. Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä.