Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
12:12 | 29.10.2012

Tee itse lohisushit – helpot ohjeet

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Sushi on helppo tehdä itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
50 min
Keskivaikea

Tee itse lohisushit – helpot ohjeet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
sushiriisiä
4
dl
vettä
Liemi
3
rkl
(riisi)viinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Päälle
400
g
lohta
wasabitahnaa
Tarjoiluun
japanilaista soijakastiketta

Vaiheet

  1. Huuhtele riisi kattilassa kylmässä vedessä käsin pyöritellen. Vaihda vesi kolmesti. Kaada huuhteluvesi pois ja mittaa riisin päälle kylmä keitinvesi.
  2. Nosta kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä riisiä kannella peitettynä kymmenen minuuttia, käännä sitten lämpö pois ja jätä kattila levylle kymmeneksi minuutiksi. Yhdistä etikka, sokeri ja suola ja kaada seos riisille. Sekoita maustekastike riisiin leikkaavin liikkein, älä painele.
  3. Kun riisi on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, voit aloittaa sushin muotoilemisen. Jos käytät riisin vasta myöhemmin, peitä se kostealla pyyhkeellä ja säilytä huoneenlämmössä. Vaikka riisi säilyy näin vain vuorokauden, sitä ei kannata panna jääkaappiin, sillä kylmässä riisi kovettuu.
  4. Leikkaa lohi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kalapala saa olla riisityynyä pidempi, niin että se laskeutuu riisin yli lautaselle. Lohiviipaleen paksuus on makuasia: Japanissa kala voi olla melkein sentin paksuinen, eurooppalaiset leikkaavat sen ohuemmaksi.
  5. Puserra pienelle lautaselle noin ruokalusikallinen wasabia. Ota riisikulho ja kalat lähellesi. Varaa viereen wasabi, kulhollinen kylmää vettä ja lautanen valmistuville susheille. Ohjeesta tulee 25–30 sushipalaa.
  6. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jotta tahmea riisi ei takerru liiaksi käsiisi. Ota oikeaan kouraasi vajaa kaksi ruokalusikallista riisiä. Pieni määrä riisiä riittää, sillä palan pitää olla suupalan  kokoinen. Muotoile riisistä pitkulainen, 5 x 2,5 x 2,5 senttinen tyyny. Puristele palaa muutaman kerran, että riisi pysyy kasassa. Älä rutista liian tiiviiksi, ilmavaa riisikimpaletta on miellyttävä syödä.
  7. Ota kalapala vasemmalle kämmenpohjalle, sipaise siihen nokare wasabia. Nosta riisityyny kalaviipaleen päälle. Purista riisityyny ja kalaviipale käsin yhteen. Paina kalan reunat kiinni riisityynyyn ja käännä sushi tarjolle kalapuoli ylöspäin.
  8. Tarjoa sushi japanilaisen soijakastikkeen ja wasabitahnan kanssa. Tulisesta pitävät voivat lisätä wasabia annokseensa. Kun syöt riisipallot, kasta ne soijakastikkeeseen kalapuoli alaspäin joko puikoilla tai rennosti sormin.
Tilaa Glorian ruoka & viini
japanilainen
Lohi
kala
sushi
etniset ruuat
nigiri
lohinigiri
Päivän katiska
Etno

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Sienisalaatti suolasienistä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini