Japanilaisittain maustetut kirjolohisuikaleet vievät kielen mennessään.
Suomessa kirjolohen kasvatusta säädellään tiukan ympäristölainsäädännön ja -lupajärjestelmän avulla. Muualla maailmassa tilanne ei kuitenkaan ole niin hyvä, minkä vuoksi Euroopassa ja Turkissa kasvatettua kirjolohta tulisikin ostaa harkiten ja Etelä-Amerikassa kasvatettua välttää kokonaan. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Teriyaki-kirjolohi
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna kaikki kastikkeen aineet teräskattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes kastike hieman paksuuntuu.
Leikkaa lohesta halutun kokoisisia paloja ja leivitä vehnäjauhoissa kauttaaltaan. Paista siten, että pinta saa hieman väriä. Käännä ja paahda kovemmalla lämmöllä nahkapuolelta. Älä paista kuivaksi.
Asettele kalapalat astiaan ja kaada päälle maun mukaan teriayaki-kastiketta. Viimeistele halutetessasi merilevälastuilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.