Räppäri Mikael Gabrielin päivänä vain elämää -ohjelmassa syödään teriyaki-lohta ja pikkelöityjä kasviksia.
Teriyaki-lohi ja pikkelssikasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko valkosipulinkynnet ja inkivääri ja laita ne sekä kastikkeen muut ainekset kattilaan, kuumenna liedellä kiehuvaksi. Anna kiehua hetki. Siivilöi kastike.
- Leikkaa nahaton lohi annospaloiksi ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sivele lohipalat teriyaki-kastikkeella.
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda lohipaloja molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet tumman värin. Sivele lohipaloja vielä ennen tarjoilua kuumalla teriyakilla.
- Tarjoa teriyaki-lohi ja pikkelssikasvikset (ks. resepti alla) keitetyn sushiriisin, teriyaki-kastikkeen ja raastetun inkiväärin kanssa.
Pikkelssikasviksia
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita liemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Anna liemen jäähtyä
- Kuori ja suikaloi kaikki kasvikset. Lisää liemi kasvissuikaleiden joukkoon. Anna maustua hetki.