Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 219 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tuorepinaattiletut

Ainekset

250
g
pinaattia (tai nokkosta)
2
kananmunaa
5
dl
täysmaitoa
2 ½–3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
voisulaa
Lisäksi
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Keitä pinaattia (tai nokkosta) 2–3 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Purista lehdet kuivaksi ja hienonna.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta. Lisää jauhot, suola ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Sekoita loppu maito ja pinaatti taikinaan. Anna turvota noin 30 minuuttia. Tee täyte turpoamisen aikana.
  3. Paista taikinasta ohukaisia voissa kuumassa paistinpannussa. Laita valmiiden ohukaisten väliin pala leivinpaperia, niin ne säilyvät lämpiminä eivätkä takerru toisiinsa. Tarjoa katkarapu- tai kalatahnan kanssa. Viimeistele mätinokareella.

Katkarapu- ja lohitäytteet

Ainekset

1
hoikka kesäsipuli
200
g
katkarapuja tai savulohta
200
g
kermaviiliä
½
tl
suolaa
¼
´tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
rkl
mätiä

Työvaiheet

Valitse, teetkö katkarapu- vai lohitäytteen. Hienonna kesäsipuli varsineen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Jätä mäti annosten viimeistelyyn. Säilytä täyte viileässä.

 

Vinkki! Voit korvata osan kermaviilistä maustamattomalla majoneesilla.

 

Juomasuositus: Lohi- ja katkarapulettujen pariksi sopii olut, kuten raikkaan sitruksinen Mikkeller Not Just Another Wit, 11,12 e, tai mutkaton valkoviini, kuten hapokas ja mukavan hedelmäinen italialainen Villa Canlungo Pinot Grigio, 12,99 e. (Sanna Maskulin)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 110 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Salaattipiirakassa uuniin pääsee pelkkä piirakkapohja. Jäähtyneen pohjan täytteeksi laitetaan piparjuurituorejuustosta ja ranskankermasta tehty kastike, savukalaa, kurkkua, babypinaattia ja keitettyä kananmunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea savukalasalaattipiirakka

Ainekset

2 ½
dl
ruisjauhoja
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
¾
tl
suolaa
½–¾
dl
kylmää vettä
½
dl
öljyä
TÄYTE
2
keitettyä kananmunaa
150
g
ranskankermaa
100
g
piparjuurituorejuustoa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa ja sokeria
50
g
babypinaatinlehtiä
½
tuorekurkkua
250
g
savukalaa, esimerkiksi pieniä savumuikkuja tai lämminsavustettua lohta
½
dl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
öljyä
hiutalesuolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ruisjauhot, siemenet ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kylmä vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja muotoile palloksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ruisjauhoja apuna käyttäen piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm) hieman isommaksi pyöreäksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperin päällä vuokaan ja painele taikina myös vuoan reunoille.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa vuoassa. Nosta jäähtynyt piirakkapohja tarjoilulautaselle.
  3. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori munat.
  4. Sekoita ranskankerma, piparjuurituorejuusto, dijonsinappi ja sitruunanmehu kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Lusikoi ranskankerma-tuorejuustoseos pohjan päälle.
  5. Huuhtele babypinaatinlehdet ja kuivaa salaattilingossa. Pese tuorekurkku ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kananmunat munaleikkurilla.
  6. Nostele piirakan päälle pinaatinlehtiä, kurkkua, savukalaa, kananmunaviipaleita ja hienonnettua tilliä. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele päälle vielä hiutalesuolaa.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Uudet perunat, silli ja tillinippu ovat kesäkeittiön perusaineksia, joista syntyy ihanan suolainen pottusalaatti. Nopeasti grillissä käyneet tomaatit tuovat lisää kesän makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silli-perunasalaatti

Ainekset

10
uutta perunaa
1
rs (200 g)
punaisia kirsikkatomaatteja
1
rs (200 g)
keltaisia kirsikkatomaatteja
1
prk (150 g)
maustesilliä
1
ruukku
tilliä
JOGURTTIKASTIKE
2
salottisipulia
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
vahvaa sinappia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä perunat. Leikkaa ne 2–4 osaan.
  2. Pistele tomaattien kuoret kevyesti tikulla tai veitsen kärjellä, niin ne pysyvät ehjinä grillatessa. Grillaa tomaatteja 5–8 minuuttia.
  3. Valuta sillit. Hienonna tilli. Laita perunat, tomaatit, sillit ja tilli isoon kulhoon.
  4. Tee jogurttikastike. Kuori sipulit ja raasta ne pienellä terällä kulhoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike perunasalaattiin.
  5. Laita kananmunat kiehuvaan veteen 5 minuutiksi. Viilennä ne kylmällä vedellä, kuori ja lisää halkaistuina salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jos pidät grillatuista lohinigireistä, rakastut tähän pintapaahdettuun juhannusloheen! Paahtamiseen menee vain puoli minuuttia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pintapaahdettu juhannuslohi

Ainekset

600
g
kevyesti graavattua lohifileetä palana
Helppo sinappimajoneesi
1
kananmuna
3
tl
sinappia
1
tl
sitruunamehua
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista sinappimajoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Vatkaa kunnes kastike on majoneesimaista.

  2. Pyyhi graavilohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda pinta kaasupolttimella tai grillaa lohen lihapuoli kuumassa grillissä pikaisesti, noin 30 sekuntia riittää.

  3. Leikkaa lohi viipaleiksi ja tarjoa tomaattisalaatin (ks. ohje alla) ja sinappimajoneesin kanssa.

Vinkki: Sushinystävä voi valmistaa myös pintapaahdetun kalan myös graavaamattomasta lohesta. Silloin tärkeintä on hankkia kalatiskiltä  ehdottoman tuoretta lohifileetä. Voit halutessasi suolata lohen kevyesti ja antaa sen tekeytyä jääkaapissa hetken ennen paahtamista, jolloin kalan rakenne kiinteytyy. Suolan voi ripotella pintaan myös jälkeenpäin.

Kirsikkatomaatti-tillisalaatti

Ainekset

400
g
kirsikkatomaatteja
1
kesäsipuli
3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
tl
raastettua sitruunankuorta
Kastike
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
sokeria
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi sipuli varsineen. Hienonna tilli. Pese ja raasta sitruunankuori. Yhdistä salaatin aineet kulhossa.

  2. Yhdistä kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kastike salaattiin. Viimeistele mustapippurilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Teriyakilohta grillistä! Tässä marinadissa tuore inkivääri antaa mukavasti potkua ja seesamiöljy ihanan paahteisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-marinadi kalalle

Ainekset

600
g
lohifileetä
MARINADI
¾
dl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
(fariini)sokeria
3
rkl
inkivääriä hienonnettuna
3
rkl
thaibasilikaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyaki-kastike, sitruunamehu, seesamiöljy ja sokeri yhteen.

  2. Kuori ja hienonna inkivääri. Hienonna thaibasilika ja lisää se inkiväärin kanssa marinadiin.

  3. Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Levitä lohipalat laakeaan vuokaan ja kaada marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Marinoi kalapaloja vähintään 2 tuntia.

  4. Kypsennä lohipalat grillissä, 4 minuuttia molemmilta puolilta.