Uunilohi on suomalaisen kotiruuan peruspilareita. Mestarikokki Jouni Toivasen vinkeillä saat kalasta aina mehevää. Täydellisen lohen kaava: 100-asteinen uuni, 25 minuuttia ja sisälämpötila 42 astetta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 h
Helppo
Uunilohi
Ainesosat
600
g
ruodotonta lohifileetä
1
prk
smetanaa tai ranskankermaa
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
valkopippuria myllystä
2
rkl
hienonnettua tilliä
Suolaliemi
9
dl
vettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
Lisäksi
8-12
perunaa
2
tl
suolaa keittämiseen
4
etikkapunajuurta
4
tillinoksaa
Vaiheet
- Tee suolaliemi. Kuumenna vesi, mittaa suola veteen ja sekoittele, kunnes suola on liuennut. Jäähdytä vesi ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
- Laita lohifilee kylmään suolaliemeen 20 minuutiksi.
- Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Huuhtele lohi kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Laita lohi uunivuokaan.
- Mausta smetana tai ranskankerma valkopippurilla ja sitruunamehulla. Sivele se lohen pintaan.
- Työnnä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan ja laita lohi uuniin. Kun mittari näyttää 42 astetta, on lohi kypsä; tähän menee noin 25 minuuttia.
- Lohen kypsyeesä keitä perunat kypsiksi suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) ja paloittele etikkapunajuuret lisukkeeksi. Koristele annokset tillillä.