Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

’Uunilohi

puolikas lohifilee

240 g smetanaa

4 dl katkarapuja tai jokiravun pyrstöjä

4 dl suolakurkkua

1 iso sipuli

2 rkl sitruunan mehua

mantelirouhetta

tilliä

1–2 tl suolaa

Valmistusohjeet

Laita lohifilee voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele hieman suolaa fileen päälle, ellei lohta ole suolattu kaupassa valmiiksi.
Pilko suolakurkut ja sipuli pieniksi paloiksi. Silppua tilli.
Sekoita kulhossa smetana, katkaravut, suolakurkku, sipuli, suola, tilli ja sitruunanmehu ja sekoita hyvin.
Kaada seos lohen päälle, ripottele mantelirouhetta seoksen päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Lisää vielä tilliä ja sitruunaa tarvittaessa.
Nauti riisin, perunamuusin tai uunijuuresten sekä salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsät perunat, kylmäsavulohi, sitruuna ja kerma: siinä tämän lohilaatikon kulmakivet! Herkullisesta lohilaatikosta riittää isollekin serurueelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + perunat 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen lohilaatikko

Ainekset

1
kg
uuden sadon perunoita
2
dl
babypinaattia
2
kesäsipulia
3
rkl
voita
500
g
kylmäsavustettua lohta
Liemi
3
kananmunaa
1
prk (0,33 l)
kuohukermaa
1
sitruunan kuori
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 15–20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä jääkaappikylmiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ja valuta pinaatit. Viipaloi sipulit varsineen. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Kääntele pinaatti joukkoon.
  3. Tee liemi. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita kerma joukkoon. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori, suola ja pippuri muna-kermaseokseen.
  4. Viipaloi kylmät perunat noin puolen sentin paksuisiksi. Lado puolet perunoista uunivuokaan. Kaada puolet liemestä päälle. Levitä lohi ja pinaatti-sipuliseos vuokaan. Lado loput perunat pinnalle. Kaada loppu liemi vuokaan ja painele perunoita käsin tiiviimmäksi.
  5. Kypsennä laatikkoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt. Purista halutessasi sitruunamehua päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen. Herkkurieska maistuu varsinkin saunan jälkeen kylmän oluen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Donburi, eli japanilainen riisiruokakulho, saa makunsa sushi-inkivääristä! Kulhon pohjana on kukkakaalikvinoaa, joka on rutkasti valkoista riisiä terveellisempää.

Vinkki! Jos haluat lisää makua, sekoita kaaliin muutama ruokalusikallinen sushietikkaa ja ripaus suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-donburikulho

Ainekset

1
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1/2
(400g)
kukkakaali
4
rkl
sushi-inkivääriä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
ps (200g)
pakasteherneitä
200
g
nahatonta lohifileetä
1/4
(300g)
keräkaalia
2
rkl
seesaminsiemeniä
SOIJA-WASABIKASTIKE
1
dl
vaaleaa japanilaista soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
tummaa seesamiöljyä
1
tl
wasabitahnaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kvinoaa vedessä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Raasta kukkakaali tai rouhi se tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Lisää kukkakaalimuru kvinoan joukkoon ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
  2. Sulata herneet. Leikkaa lohi viipaleiksi ja suikaloi kaali.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti.
  4. Mausta kypsä kukkakaalikvinoa sushi-inkiväärillä ja suolalla. Jaa annoskulhoihin. Asettele lohi, herneet ja kaalisuikaleet annosten päälle. Ripottele siemenet pinnalle.
  5. Sekoita soija-wasabikastikkeen aineet pienessä kulhossa. Valuta kastiketta kulhoihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Tämän helpommaksi ei kirjolohen kypsentäminen tule! Suikaloi ja suolaa kala, mausta sitruunalla ja kaada päälle kuumaa oliiviöljyä. Lämpimät pitaleivät ja nopea fetadippi ovat ainoat lisukkeet jotka tarvitset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle alkupalana tai 2:lle pääruokana
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Oliiviöljyllä kypsennetty kirjolohi

Ainekset

1
nahaton kirjolohifilee (600 g)
1
tl
suolaa
1
dl
vihreitä kivettömiä oliiveja
1
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja
5
(sokeri)herneenpalkoa
Marinadi
1
dl
persiljaa tai oreganoa hienonnettuna
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
Fetadippi
100
g
fetaa
150
g
ranskankermaa
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
1
dl
oliiviöljyä
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kirjolohi 1 cm:n suikaleiksi ja pätki pitkät suikaleet muutamaan osaan. Levitä kalapalat leikkuulaudalle ja ripottele päälle suolaa, pyörittele ja anna maustua sillä välin kun teet marinadin.
  2. Hienonna persilja (tai oregano) kulhoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen ja purista mehu persiljan päälle. Hienonna valkosipuli ja sekoita se persiljan joukkoon. Pyöräytä kirjolohipalat marinadissa ja levitä kuumuutta kestävälle lautaselle tai tarjoiluvadille. Kaada loppu marinadi lautaselle.
  3. Revi oliivit paloiksi, puolita kirsikkatomaatit ja perkaa herneet. Levitä ne lautaselle kirjolohen joukkoon.
  4. Tee fetadippi murustamalla puolet fetasta ranskankermaan. Sekoita, kaada tarjoiluastiaan ja murusta loppu feta kastikkeen päälle. Valuta hunaja pinnalle.
  5. Suojaa työtaso tarvittaessa esimerkiksi leivin- tai talouspaperilla ja sijoita lautanen sopivaan paikkaan öljyn kaatamista varten. Kuumat öljypisarat voivat lentää lautasen reunojen yli. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kaada se varovasti, mahdollisimman läheltä lautasta ohuena norona kirjolohipalojen päälle. Ripottele sitruunankuoriraaste lautaselle.
  6. Voitele pitaleivät kevyesti oliiviöljyllä ja grillaa tai paahda 200-asteisessa uunissa muutama minuutti.
  7. Tarjoa kirjolohi pitaleipien ja fetadipin kanssa.

Kommentit (0)