Käyttäjä7766 on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

’Uunilohi

puolikas lohifilee

240 g smetanaa

4 dl katkarapuja tai jokiravun pyrstöjä

4 dl suolakurkkua

1 iso sipuli

2 rkl sitruunan mehua

mantelirouhetta

tilliä

1–2 tl suolaa

Valmistusohjeet

Laita lohifilee voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele hieman suolaa fileen päälle, ellei lohta ole suolattu kaupassa valmiiksi.
Pilko suolakurkut ja sipuli pieniksi paloiksi. Silppua tilli.
Sekoita kulhossa smetana, katkaravut, suolakurkku, sipuli, suola, tilli ja sitruunanmehu ja sekoita hyvin.
Kaada seos lohen päälle, ripottele mantelirouhetta seoksen päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Lisää vielä tilliä ja sitruunaa tarvittaessa.
Nauti riisin, perunamuusin tai uunijuuresten sekä salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 127 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Kermainen, pinaatilla höystetty sienikastike maistuu ihanalta uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta

Ainekset

600
g
lohta
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste
Kastike
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
dl
puhdistettuja sieniä pilkottuna, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
rypsiöljyä
0,33
l
kuohu-, ruoka- tai kasvispohjaista kermaa
noin 130
g
salaattipinaattia
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tuhti kermainen lohipasta taipuu kesäruoaksi, kun joukkoon lisää pannulla rapeiksi paistettuja kesäkasviksia. Loraus hummerifondia antaa pastaan tyylikkään maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen savulohispagetti ja paistettuja kesäkasviksia

Ainekset

3
dl
kermaa
1
rkl
hummerifondia
1
dl
pastan keitinvettä
200
g
lämminsavulohta
1
rkl
sitruunan mehua ja 1 tl kuoriraastetta
Lisäksi
400
g
spagettia
Päälle
150
g
sokeriherneitä
150
g
parsan tai parsakaalin nuppuja
1
ps (125 g)
retiisejä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja hummerifondi kattilaan ja keitä niitä kokoon keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  2. Keitä spagetti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keittämisen puolivälissä keitinvettä kauhalla ja kaada se kerman joukkoon kiehumaan.

  3. Kuori ja paloittele parsa tai parsakaali. Huuhdo ja puolita retiisit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa tai parsakaalia ja retiisiä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja sokeriherneet ja jatka vielä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paloittele savulohi kermakastikkeeseen. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraaste. Valuta spagetti ja kääntele kerma-lohikastikkeeseen. Nosta lautasille ja lusikoi paistettuja kasviksia päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Herkulliseen salaattin kannattaa valita pikkuisia fenkoleita, jotka on nopea grillata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu fenkoli-lohisalaatti

Ainekset

4
fenkolia
1
nippu
retiiseja
½
sitruunan kuori
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
100
g
viinisuolaheinää
150
g
graavilohta
½
norilevy
LISÄKSI
tillipestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Huuhdo ja puolita fenkolit ja retiisit.

  2. Purista sitruunasta mehu salaattiastian pohjalle. Mittaa joukkoon
    öljy ja suola.

  3. Grillaa retiiseihin ja fenkoleihin hyvät pinnat. Ne saavat jäädä napakoiksi sisältä. Sekoita grillatut vihannekset sekä viinisuolaheinä sitruunaöljyyn.

  4. Levitä salaatin pinnalle graavilohisiivuja ja murusta noria rouskeeksi. Viimeistele tillipestolla.

Tillipesto

Ainekset

1
ruukku
tilliä
1
sitruuna
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Katkaise tilli ruukusta varsineen. Leikkaa karkeasti.

  2. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 127 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Välimerelliset lohivartaat viimeistellään jälkimarinadilla, jonka ihanan pestomaiset maut iskevät nopeasti ja tiukasti kiinni grillattuihin kalapaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren makujen lohivartaat

Ainekset

500
g
vihreää parsaa
600
g
lohta
2
isoa keltaista paprikaa
12
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
oliiviöljyä grillaamiseen
JÄLKIMARINADI
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku
basilikaa
dl
parmesaania raasteena
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa parsat huolellisesti, poista tyvestä puumainen osa.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää parsat. Keitä 1 minuutti. Valuta parsat ja upota ne heti kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Kevyt esikypsennys on tarpeen, jotta parsat eivät halkea, kun pujotat niitä vartaisiin. Anna jäähtyä, valuta ja kuivaa. Pilko noin 5 cm:n pätkiksi.
  3. Pilko lohi nahattomiksi, sivuiltaan noin 3 cm:n kuutioiksi. Leikkaa paprikat reiluiksi kuutioiksi.
  4. Jaa lohi, paprika, parsa ja kokonaiset öljyyn säilötyt aurinkokuivatut tomaatit 4–8 ohueen grillivartaaseen vartaiden ja grillin koosta riippuen. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Peitä kelmulla ja jätä odottamaan jääkaappiin.
  5. Valmista jälkimarinadi. Kuori valkosipulinkynsi. Irrota basilikasta lehdet. Raasta parmesaani. Mittaa kaikki ainekset kapeaan korkeaan astiaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  6. Sivele vartaat öljyllä ja grillaa ne kypsiksi kuumassa grillissä. Käännä varoen, jotta lohipalat eivät hajoa.
  7. Nosta vartaat tarjoiluvadille ja sudi kauttaaltaan jälkimarinadilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)