Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
13:47 | 12.1.2015

Uunilohi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Uunilohi on suomalaisen kotiruuan peruspilareita. Mestarikokki Jouni Toivasen vinkeillä saat kalasta aina mehevää. Täydellisen lohen kaava: 100-asteinen uuni, 25 minuuttia ja sisälämpötila 42 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 h
Helppo

Uunilohi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
ruodotonta lohifileetä
1
prk
smetanaa tai ranskankermaa
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
valkopippuria myllystä
2
rkl
hienonnettua tilliä
Suolaliemi
9
dl
vettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
Lisäksi
8-12
perunaa
2
tl
suolaa keittämiseen
4
etikkapunajuurta
4
tillinoksaa

Vaiheet

  1. Tee suolaliemi. Kuumenna vesi, mittaa suola veteen ja sekoittele, kunnes suola on liuennut. Jäähdytä vesi ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Laita lohifilee kylmään suolaliemeen 20 minuutiksi.
  3. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Huuhtele lohi kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Laita lohi uunivuokaan.
  4. Mausta smetana tai ranskankerma valkopippurilla ja sitruunamehulla. Sivele se lohen pintaan.
  5. Työnnä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan ja laita lohi uuniin. Kun mittari näyttää 42 astetta, on lohi kypsä; tähän menee noin 25 minuuttia.
  6. Lohen kypsyeesä keitä perunat kypsiksi suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) ja paloittele etikkapunajuuret lisukkeeksi. Koristele annokset tillillä.

Lue myös: Täydellisen mehevä uunilohi on 42-asteinen!

Tilaa Glorian ruoka & viini
Lohi
uunilohi
Mia: Blanco
Felix: kurkkusalaatti
päivän katiska
pääsiäinen

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini