
Herkullinen uunilohi, jonka hyvä mausteinen pinta viimeistellään grillivastuksen alla.
VALMISTUSAINEET
1 tuore kirjolohifilee
3 rkl Dijon-sinappia siemenillä
2 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria
UUNILOHI HUNAJA-SINAPPISEOKSELLA
Työvaiheet
Sekoita keskenään sinappi, hunaja, valkosipuli sekä lehtipersilja.
Nosta kirjolohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta hyvin suolalla sekä mustapippurilla.
Levitä hunaja-sinappiseos kalan päälle tasaisesti ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Käännä uuni grillivastukselle, nosta lämpö 200 asteeseen ja grillaa kunnes pinta on hieman paahtunut.
Itse laitoin grillivastuksen 250 asteeseen. Tässä vaiheessa pitää olla tarkkana - pinnan tulee ruskettua, jotta siitä tulee rapeahkoa, mutta varo polttamasta!