Käyttäjä7766 on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Sitruunalohi saa mehevyytensä päälle levitetystä sitruuna-timjamivoista. Niin helppoa ja hyvää!
Ainekset (4 annosta)

700 g
kirjolohifileetä
2 rkl sitruunamehua
½–1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl pehmeää voita
2 rkl timjamia hienonnettuna
2 tl sitruunan kuorta raastettuna

sitruunalohkoja
Tee näin
30 min{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Sitruunalohi valmistuu näin:

Nosta filee leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan.
Valele kala sitruunamehulla ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
Sekoita pehmeään voihin timjami ja sitruunankuoriraaste. Levitä seos kalan pinnalle.
Paista kalaa 180 asteessa 15–20 minuuttia. Viimeistele sitruunalohkoilla. Tarjoa uunilohen kanssa keitettyjä perunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-perunapizza

Ainekset

6
keskikokoista, kiinteää perunaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
1
dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Västerbotten)
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
3
dl
suppilovahveroita, kantarelleja tai pieniä tatteja suupaloiksi leikattuna
1
rkl
voita
1
tl
piparjuurta raastettuna
4
rkl
smetanaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
siianmätiä
1
pieni kesäpunasipuli varsineen
muutama oksa tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

  4. Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.

  5. Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.

  6. Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kalakeittoon lisätty valkosipuli, sitruuna, oliiviöljya tuovat keittoon kesäisen raikasta makua. Kreikkalaiseen tapaan lisätty tomaatti tekee maulle myös ihmeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Psarosoupa eli kreikkalainen kalakeitto

Ainekset

600
g
uuden sadon perunoita
4
hoikkaa porkkanaa
pala (200 g)
juuriselleriä
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
minikokoista kesäkurpitsaa
1
iso tomaatti
¾
dl
oliiviöljyä
1
l
kala- tai kasvislientä
1
laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa ja lohta
1
(luomu)sitruuna
pieni puntti tilliä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Raaputa tai kuori porkkanat. Viipaloi ne. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Raasta tomaatti.

  2. Kuullota valkosipulia ja sipulin valkoista osaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää perunat, porkkanat ja selleri. Paista sekoitellen hetki. Lisää kalaliemi, laakerinlehti ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna porista kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Leikkaa kala reiluiksi viipaleiksi tai paloiksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.

  4. Lisää kattilaan kesäkurpitsat, tomaattiraaste ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

  5. Lisää hienonnetut sipulinvarret, sitruunan kuori ja mehu. Hienonna pinnalle runsaasti tilliä.

Vinkki Viimeistele keitto halutessasi ohuiksi leikatuilla minisitruunoilla ja tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kulhoruoka on helppo arkiruoka, sillä se joustaa ruokailijoiden mieltymysten mukaan. Teriyakilohi on monen suosikkimaku, joka onnistuu myös kotioloissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
Valmistusaika 30 min + lohen marinoituminen vähintään 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Lohta ja teriyakikastiketta

Ainekset

600
g
lohta
TERIYAKIKASTIKE
2
rkl
inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä raastettuna
1
dl
vaaleaa soijakastiketta
½
dl
vaahterasiirappia
3
rkl
miriniä
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
riisiviinietikkaa
1
rkl
maissitärkkelystä (Maizenaa)
½
dl
vettä
LISÄKSI
esimerkiksi jasmiiniriisiä, keitettyjä edamame-papuja, omena-lehtikaalislaw, mummonkurkkuja, porkkanaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja taputtele palat talouspaperilla kuiviksi. Asettele palat suljettavaan muovipussiin. ja valmista kastike.

  2. Valmista kastike. Raasta inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kannellisessa purkissa kaikki kastikkeen raaka-aineet maissitärkkelystä ja vettä lukuun ottamatta. Kaada kastike pussiin lohen joukkoon. Sulje pussi ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään useampi tunti tai jopa yön yli.

  3. Kun lohi on marinoitunut, nosta lohipalat pussista ja kaada kastike pieneen kasariin. Keitä 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja kaada kastikkeen joukkoon. Anna kiehua voimakkaasti muutaman minuutin ajan kunnes kastike on paksuuntunut.

  4. Paista lohi pannulla tai 180-asteisessa uunissa, kunnes lohi on kypsää, se vie palojen koosta riippuen 10–12 minuuttia. Sivele päälle teriyakikastiketta ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

  5. Kokoa kulhot, nosta lohipalat muiden ainesten päälle.

Kommentit (0)