Kun uunilohi hyppää tortillan sisään sitrussalsan kanssa, kevään ykköstaco on valmis. Ranskankerma liimaa tacon täytteet paikoilleen ja pehmentää maut kohdilleen.
Uunilohi kuuluu kotiruokien ehdottomiin suosikkeihin. Mutta mitä muuta lempiruuan seuraksi kuin keitettyjä perunoita?
Uunilohitacot tarjoavat tähän pulmaan helpon ratkaisun. Meheväksi kypsennetty kala sopii paloina mainiosti pienten maissitortillojen täytteeksi.
Kalan seuraan tarvitaan jotain raikasta ja rapeaa. Ihanan salsan saa aikaiseksi sitruksista, punasipulista ja chilistä. Kaalista höylätty salaatti antaa puolestaan tacoihin mukavaa rousketta. Nokare ranskankermaa pyöristää maut yhteen.
Tacot ovat puolessa tunnissa valmiita pöytään.
Uunilohitacot
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ripottele juustokumina ja suola lohen pintaan. Kypsennä lohta uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes kala on mehevän kypsää. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.
- Tee salsa. Kuori greippi ja appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi terävällä veitsellä. Leikkaa lohkot kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja chili, purista limetinmehu. Sekoita sitruskuutiot, punasipuli, chili, limetinmehu, sokeri ja suola keskenään.
- Tee kaalisalaatti. Vuole kaalista juustohöylällä ohuita suikaleita. Sekoita limetinmehu, sokeri ja suola kaalin joukkoon.
- Kuori avokadot ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi. Leikkaa limetti lohkoiksi. Kuumenna tortillat kuumassa, kuivassa paistinpannussa. Täytä tortillat ranskankermalla, lohella, salsalla, kaalilla, avokadolla ja korianterilla. Taita tortillat tacoiksi ja purista limetin mehua täytteiden päälle.
Miksi lohi paistetaan 200 asteessa? Se on aivan liian kova lämpö. 140-160 asteessa lohesta tulee paljon parempi.
Minäkin ihmettelen uunin korkeaa lämpötilaa. Muuten ihana ohje. Vaihtelua tahojen/tortillojen täytteenä usein käytetylle broilerin suikaleille jauhelihalle.
Kyllä itse paistan lohen aina 200°c ja just hyvä tulee 👌🏼Tämä resepti menee testiin 😋