Yhdistä pohjoisten vesien pullukat silakat ja Provencen rantojen värikkäät vihannekset. Tämä silakkalaatikko päihittää mehevyydellään kaikki aiemmin maistamasi.
Välimerellinen silakkalaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista silakoista selkäruodot ja laita fileet isolle lautaselle. Ripottele niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprika noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Viipaloi tomaatit.
- Kuumenna ½ dl öljyä pannussa ja paista paprikoita ja munakoisoa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Ripota niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria ja siirrä talouspaperille valumaan. Paista sipulirenkaat öljyssä nopeasti molemmin puolin.
- Hienonna timjami. Lado silakat, vihannekset ja timjami vuorotellen uunivuokaan. Lisää sitruunamehu ja öljy vuokaan. Ripottele korppujauhot pinnalle. Paista uunissa 20–30 minuuttia.
Mielestäni aineksia on tässä aika niukasti neljälle. Itse laitoin 600g silakoita, 3 suippopaprikaa ja 2 pienehköä munakoisoa. Koska pihvitomaatit ovat tähän aikaan vuodesta täysin mauttomia, laitoin niiden sijasta purkin (Mutti) säilöttyjä kirsikkatomaatteja. Sopi hyvin.
Myös paistoaika on tässä aivan liian lyhyt. Uunista riippuen pitäisi olla 40-50min.. Hyvää tuli eikä tällä ainesmäärällä juurikaan jäänyt jäljelle.