Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
40 min
Helppo
Valkokastike
Ainesosat
150
g
voita tai margariinia
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
täysmaitoa
ripaus suolaa
valkopippuria myllystä
raastettua muskottipähkinää
Vaiheet
- Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää maito noin 1 dl:n erissä. Sekoita jokainen maitoerä jauhoseokseen ennen kuin lisäät maitoa.
- Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen, kunnes se on sopivan sakeaa. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Pidä kastike lämpimänä vesihauteessa.
- Tarjoa lipeäkalan, keitettyjen perunoiden ja mustapippurin kanssa.
Vinkki! Anna ruokailijoiden raastaa itse muskottipähkinää lipeäkala-annoksen pinnalle.