Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Vietnamilainen banh mi -leipä tarjoillaan pikkelöidyillä salaatilla ja Toppisen banh mi -kastikkeella.

Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen banh mi -leipä

Ainekset

1
iso vehnäpatonki tai 4 kpl vehnäsämpylää
chilikastiketta (esim. srirachaa)
200
g
kylmäsavulohta
200
g
majoneesia
1
dl
mintunlehtiä
1
ruukku
korianteria
6
lehteä
jääsalaattia
Pikkelöity salaatti
200
g
retikkaa
2
kpl
porkkanaa
1,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
vettä
Toppisen banh mi -kastike
1
dl
osterikastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
soijaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelöity salaatti. Kuori retikka ja porkkana. Suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa. Laita riisiviinietikka ja vesi kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi porkkana-retikkasekoituksen päälle ja anna hetki jäähtyä.
  2. Tee banh mi -kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  3. Hienonna mintunlehdet sekä korianteri varsineen. Leikkaa patonki neljään osaan ja leikkaa auki.
  4. Kasaa leivät. Voitele leivät majoneesilla ja asettele niille salaatinlehtiä. Laita seuraavaksi kylmäsavulohi, chilikastiketta, banh mi -kastiketta ja valutettua retikka-porkkanasalaattia. Viimeistele yrteillä ja nauti heti.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 552 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuvat Tuomas Kolehmainen

Joka tiskiä säästää, se kokkia rakastaa! Yhdessä astiassa valmistuva ruoka on kesän kätevin juttu. Mehevän lohipellin maustaa parmesaani-sitruunaöljy.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä lohipelti

Ainekset

6
isoa perunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
parsakaali
1
purjo
1
sitruuna
800
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
Parmesaani-sitruunaöljy
75
g
parmesaania
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin parmesaani-sitruunaöljy. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Pese sitruuna. Raasta ohut keltainen kuoriosa ja purista tarvittava määrä mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita öljyn ainekset keskenään.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese ja viipaloi perunat. Siirrä siivut leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy. Esikypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Paloittele sillä aikaa parsakaali kukinnoiksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo. Huuhdo ja viipaloi sitruuna. Leikkaa kalafilee kuuteen annospalaan ja ripottele paloille suola.
  4. Ota perunat uunista ja sekoita niiden joukkoon parsakaali, purjo ja sitruunaviipaleet. Sekoita 2/3 parmesaani-sitruunaöljystä kasviksiin. Nosta kalapalat kasvisten päälle ja valuta loppu parmesaani-sitruunaöljy niiden pinnalle.
  5. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes lohi ja kasvikset ovat kypsiä. Koristele ruoka halutessasi tuoreella mintulla tai tillillä.

Vinkki! Kalan voi kypsentää kasvisten päällä myös kokonaisena fileenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Suomalainen lohikeitto

Ainekset

200
g
lohta
3
perunaa
1
pieni porkkana
1/2
iso sipuli
6
dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1
laakerinlehti
10
kokonaista maustepippuria
2
dl
kuohukermaa
1/2-1
tl
suolaa
5
vartta
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se perunoita pienemmiksi paloiksi, jotta se kypsyvät samaan aikaan. Laita kylmään veteen odottamaan.
  3. Kuori sipuli, poista kanta ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n siivuiksi. Hienonna tilli.
  4. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kalaliemikuutio ja mausteet, juurekset ja sipuli. Keitä kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  5. Lisää kerma ja lohipalat, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Siirrä kattila liedeltä. Lisää suola ja hienonna tilli keiton joukkoon.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Maailman helpoimmassa kesäpastassa ainekset yksinkertaisesta pilkotaan ja sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Valmista! Mehevä lohi kypsyy kuuman pastan ja limettimehun ansiosta hieman, ja jää upean meheväksi.

Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäinen lohi-avokadopasta

Ainekset

400
g
pastaa
400
g
lohta
2
varsisipulia
5
retiisiä
2
avokadoa
2
avomaankurkkua
3
rkl
soijaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Laita pastalle vesi kiehumaan. Pilko pastan kiehuessa lohi pieniksi kuutioiksi. Siivuta retiisit ja sipulit. Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja leikkaa juustohöylällä kurkut suikaleiksi.
  2. Keitä ja valuta pasta. Lisää kuuman pastan joukkoon lohikuutiot ja vihannekset. Sekoita hyvin. Lisää soija ja öljy. Purista limettien mehu pastan joukkoon ja sekoita.

Kommentit (2)

Ekku

Voiko lohta oikeasti kypsyä noin vaan?

Nuudelipasta

Nythän tämä kääntyi jo itämaisiksi nuudeleiksi tuon soijan vuoksi. Itse teen tätä samaa pastaa lisäämällä öljyksi seesamiöljyä ja mukaan munakassiivuja sekä misotahnaa. Kesällä ihanaa, kun syö kylmänä, ja ilman tuota lohtakin on superhyvää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Ruokabloggaaja ja tv-kokki Meri-Tuuli Väntsi kokkaa harvoin kalaa, sillä hän ei tykkää ruotojen nyppimisestä. Tässä maukkaassa nuudelikeitossa siitä ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, sillä kalapullien massa tehdään tehosekoittimessa. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kalapullakeitto

Ainekset

1 1/2
l
kalalientä
2
tl
vihreää currytahnaa
1
sipuli
5
cm pala
inkivääriä
1
sitruunanruoho
(2 kaffirlimetin lehteä)
1
rkl
kalakastiketta
Kalakastike
400
g
vaaleaa kalaa fileinä (esim. hauki, kuha, ahven)
1
ruukku
korianteria
2
kananmunaa
3
rkl
kalakastiketta
1
rkl
sitruunaruohoa hienonnettuna
1
tl
fariinisokeria
1
rkl
maizenaa
Lisäksi
200
g
riisinuudeleita
8
keltaista kirsikkatomaattia
1
avokado

Työvaiheet

  1. Kuumenna kalaliemi ja lisää currytahna liemeen.
  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja leikkaa inkivääri tikuiksi. Hienonna sitruunaruoho: ota 1 rkl sivuun kalapullia varten ja käytä loput liemeen.
  3. Lisää sipuli, inkivääri, sitruunaruoho (ja limetinlehdet) liemeen ja kiehauta. Lisää kalakastike. Hauduta miedolla lämmöllä sillä välin kun valmistat pullat.
  4. Pilko kala ja laita se tehosekoittimeen. Leikkaa korianterin lehdet talteen ja silppua varret kalojen joukkoon. Lisää loput kalapulla-ainekset tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
  5. Ota kalapullataikinasta ruokalusikan avulla kukkurallisia ja laske pullat varoen hiljalleen porisevaan liemeen niin, että pullat eivät kosketa toisiinsa. Jatka, kunnes kaikki kalapullat ovat liemessä. Siirrä kattila liedeltä.
  6. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne kuumaan liemeen. Laita kansi päälle ja hauduta 1 minuutti. Pyöräytä lientä lusikalla ja hauduta vielä 2 minuuttia.
  7. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa ne kulhoihin. Puolita avokado ja poista kivi. Suikaloi hedelmäliha ja lisää se nuudeleiden joukkoon. Kauho kulhoihin kuumaa lientä ja kalapullia. Viimeistele korianterilla.

Kommentit (0)