Vietnamilainen banh mi -leipä tarjoillaan pikkelöidyillä salaatilla ja Toppisen banh mi -kastikkeella.
Vietnamilainen banh mi -leipä
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pikkelöity salaatti. Kuori retikka ja porkkana. Suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa. Laita riisiviinietikka ja vesi kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi porkkana-retikkasekoituksen päälle ja anna hetki jäähtyä.
- Tee banh mi -kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Hienonna mintunlehdet sekä korianteri varsineen. Leikkaa patonki neljään osaan ja leikkaa auki.
- Kasaa leivät. Voitele leivät majoneesilla ja asettele niille salaatinlehtiä. Laita seuraavaksi kylmäsavulohi, chilikastiketta, banh mi -kastiketta ja valutettua retikka-porkkanasalaattia. Viimeistele yrteillä ja nauti heti.