Riisiä, kasviksia ja lohta. Sitruksisella ponzukastikkeella maustettu kulhoruoka yhdistää vitamiinit ja ihanat maut.
Vihreä ponzulohi
Ainekset
Työvaiheet
- Pikkelöi punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, laita kulhoon ja purista limettimehu päälle. Valuta hunaja sipuleille ja jätä maustumaan.
- Huuhtele riisiä kylmällä juoksevalla vedellä siivilässä, kunnes vesi on kirkasta. Kumoa riisi kattilaan, lisää 3 dl kylmää vettä ja jätä odottamaan 15 minuutiksi.
- Valmista ponzukastike yhdistämällä kaikki kastikkeen aineet.
- Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi ja laita palat astiaan. Kaada 1/3 ponzusta lohipaloille ja kääntele, kunnes lohet ovat kauttaaltaan kastikkeessa. Jätä maustumaan.
- Kuumenna riisin keitinvesi kiehuvaksi, laske lämpöä ja hauduta riisiä kattilan kansi raollaan 10–15 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Levitä riisi laakeaan astiaan ja anna jäähtyä hetki. Säästä ½ dl ponzua viimeistelyyn ja valuta loppu ponzu riisille. Sekoita riisiä hellästi nostellen.
- Käsittele kasvikset. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja viipaloi hedelmäliha. Halkaise tomaatit. Viipaloi retiisit. Paloittele broccoliinit ja paista ne öljyssä pannussa keskilämmöllä napakan kypsiksi, muutama minuutti. Mausta kevyesti suolalla.
- Keitä edamamet suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa pinaatti, marjat ja idut. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa liikutellen 1–2 minuuttia. Kaada paahtuneet siemenet pois pannusta.
- Paista lohet öljyssä pannussa juuri ja juuri kypsiksi, noin 2–3 minuuttia per puoli.
- Jaa riisi annoskulhoihin ja sipaise 1 rkl majoneesia kunkin riisiannoksen pinnalle. Asettele lohet, kasvikset, pavut, pinaatit, marjat ja idut kulhoihin. Viimeistele siemenillä ja yrteillä. Valuta loppu ponzu annoksiin ja tarjoa heti.