Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Tuore kala, kerma ja voi ovat helsinkiläisravintola Vinkkelin haukipihvien salaisuus. Vanhanajan munakastike on pihveille täydellinen pari!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 kpl
Valmistusaika
45 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Vinkkelin haukipihvit

Ainekset

300
g
ruodotonta haukea
2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
dl
kuohukermaa
100
g
voita
Kananmunakastike
5
kananmunaa
1/2
l
täysmaitoa
25
g
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Leikkaa hauki paloiksi. Nosta palat yleiskoneen kulhoon. Lisää mausteet ja käynnistä kone. Kun hauki on hienontunut, lisää kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Siirrä haukipihvitaikina jääkaappiin 2 tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyörittele taikinasta kostein käsin 5 pihviä ja paista ne voissa keskilämmöllä kultaisiksi, noin 5 minuuttia molemmin puolin. Siirrä pihvit uuniin 5 minuutiksi.
  3. Keitä kananmunat kypsiksi, 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja murskaa haarukalla.
  4. Kuumenna maito kattilassa höyryäväksi. Sulata voi toisessa kattilassa, älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää kuuma maito erissä, koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike suurustuu. Mausta suolalla ja sinapilla. Lisää lopuksi kananmunamurska.

Kommentit (1)

Vierailija

Mummolan ruokaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihanan raikas savulohi-jyväsalaatti saa keväisen makunsa sitruunasta, yrteistä ja herneistä. Ateriajyvät varmistavat, että salaatti jättää kylläiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + jäähtymiset
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen lämminsavulohi-jyväsalaatti

Ainekset

3
dl (raakoja)
ateriajyviä (esimerkiksi ruokavehnä)
2
pientä tlk (à noin 140- 150 g)
säilykemaissia
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
ruukku
tilliä
½
ruukkua
herneenversoja
6
kevätsipulin vartta
300
g
sokeriherneitä ja/tai salaattiherneitä
450
g
lämminsavulohta
KASTIKE
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Keitä ateriajyvät kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  3. Valuta maissi ja taputtele kuivaksi. Sekoita joukkoon suolaa ja öljyä. Levitä yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes maissi on rapeaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

  4. Hienonna yrtit ja kevätsipulit. Leikkaa sokeriherneet ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kala paloiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaattiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaateista, salaattipinaatista ja oliiviöljystä syntyvä kastike on tarpeeksi yksinkertainen, jotta siia oma hienostunut maku pääsee hyvin esille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Siika-uunipasta

Ainekset

600
g
ruodotonta suomustettua siikafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2 rkl + ¾
dl
vaaleaa oliiviöljyä
2
rs (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
salaattipinaattia
LISÄKSI
400
g
spagettia tai muuta pastaa
2
dl
parmesaania raasteena
½
ruukkua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Lorauta pari ruokalusikallis- ta oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lado kirsikkatomaatit sekä pinaatti vuokaan. Nosta siikafileet nahkapuoli alaspäin kasvisten päälle ja lorauta loppu oliiviöljy vuokaan kalan päälle. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia, kunnes siika on juuri ja juuri kypsää.

  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä). Valuta hyvin.

  3. Raasta parmesaani ja hienonna ruohosipuli.

  4. Nosta kypsä kala ja kasvikset uunista. Nosta kalafileet nahkoineen varovasti hetkeksi folioon. Kaada pasta vuokaan ja kääntele sekaisin tomaattien, pinaatin ja parmesaanin kanssa. Kumoa kalat takaisin nahkapuoli ylöspäin pastan päälle, vedä nahka pois ja ripottele ruohosipulia pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihana lohipyttipannu luottaa muutamaan laadukkaaseen raaka- aineeseen, jotka koukuttava currymajoneesi sitoo yhteen. Jos et jaksa tehtailla uppomunia, keitä tavallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipyttis ja currymajoneesi

Ainekset

300
g
perunaa
50
g + 50 g
voita
2
omenaa
300
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
pieni purjo
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria sitruunamehua
UPPOMUNAT
2
kananmunaa
2
litraa vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
CURRYMAJONEESI
½
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi silputtuna
tl
curryjauhetta
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuutioi perunat. Sulata 50 grammaa voita isossa paistinpannussa. Paista perunoita noin 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa currymajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  3. Poista omenista kodat. Leikkaa lohi ja omenat kuutioiksi. Siirrä perunat pannun sivulle ja paista lohta ja omenaa voissa vapaalla pannunpuoliskolla 2–3 minuuttia.

  4. Silppua purjosipuli ja kääntele perunat joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Pidä lämpimänä kannen alla sillä aikaa, kun keität uppomunat.

  5. Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla voimakkaasti, jotta saat aikaan pyörteen. Valmista uppomunat yksi kerrallaan: riko muna pikkukuppiin ja kaada se varovasti veteen. Kypsennä kiehuvassa vedessä hiljalleen 3–4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Toista sama loppujen kananmunien kanssa.

  6. Nosta uppomunat pyttiksen päälle. Tarjoa currymajoneesin kanssa.

Kommentit (0)