Pinnalta rapeaksi paistetut, sisältä mehevät kokonaiset silakat on klassikkoannos. Käytä karkeita täysjyväruisjauhoja, jolloin pinta paistuu maukkaan rapeaksi.
Pinnalta rapeaksi paistetut, sisältä mehevät kokonaiset silakat on klassikkoannos. Suolan ja voin määrä ohjeessa on hurja, mutta niissä piilee täydellisten paistettujen silakoiden salaisuus. Ja siinä, että silakat pyörittelee ruisjauhoissa ennen paistamista. Käytä karkeita täysjyväruisjauhoja, jolloin pinta paistuu maukkaan rapeaksi.
Valurautapannu on paistamiseen paras, sillä se antaa silakoille kauniin ja rapean paistopinnan. Tilkka öljyä voin joukossa takaa kuumemman paistolämpötilan. Paista silakoita hieman keskilämpöä kuumemmalla ja siirtele paistinlastalla varovasti tai pannua kevyesti heilutellen – näin pinta ei pala ja silakat jäävät sisältä meheviksi.
Julkaistu aikaisemmin Helsingin Sanomissa.
Voissa paistetut silakat
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa peratuista silakoista selkäevät saksilla pois. Huuhtaise silakat tarvittaessa kylmällä vedellä lävikössä. Kuivaa talouspaperilla taputtelemalla.
- Mittaa lautaselle ruisjauhot ja suola. Pyörittele silakat jauhoseoksessa.
- Paista silakat 2–3 erässä pannun koosta riippuen. Sulata osa voista pannulla, lisää pieni tilkka rypsiöljyä. Lisää pannulle silakoita vieri viereen. Paista 2–3 minuutti molemmin puolin keskilämmöllä, kunnes silakat ovat kauniin ruskeita. Tarjoa heti paistamisen jälkeen perunasoseen kanssa.