Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
16:00 | 8.2.2021

Yhden astian uunimade

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Appelsiinivoilla valeltu kokonainen made kypsyy uunissa meheväksi yhdessä kasvisten kanssa.

Talvinen kausikala made sopii muuhunkin kuin keittokalaksi. Kaikkein helpointa se on valmistaa uunissa muiden kalojen tapaan.

Jos mateen pyytää kalatiskiltä valmiiksi nyljettynä ja perattuna, ruuanlaiton voi aloittaa saman tien. Ideana on nostaa kuivaksi pyyhkäisty, suolalla maustettu kala esikypsennettyjen perunoiden päälle uunipellille tai -vuokaan. Kilon painoinen made kypsyy uunissa noin puolessa tunnissa.

Tässä ohjeessa on niksi, kuinka mateen saa pysymään takuumehevänä. Kalaa valellaan nimittäin kypsennyksen aikana appelsiini-voiseoksella. Kala saa siitä myös raikkaan talvisen sitruksen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
55 min
Keskivaikea

Yhden astian uunimade

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
(noin 1 kg)
nyljetty made
1
tl
suolaa
800
g
perunaa (kiinteä lajike)
2
sipulia
5
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kirsikkatomaatteja tertuissa
3
rosmariininoksaa
1
dl
kivellisiä kalamataoliiveja
1
dl
kivellisiä vihreitä oliiveja
Appelsiinivoi
50
g
voita
1
(luomu)appelsiini

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pyyhi made puhtaaksi ja mausta se suolalla.
  2. Pese ja paloittele perunat kuorineen. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori myös valkosipulinkynnet. Vuoraa iso uunivuoka tai syvä uunipelti leivinpaperilla.
  3. Levitä perunat, sipulit ja valkosipulinkynnet vuokaan. Valuta päälle oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla. Esikypsennä uunissa ensin 15–20 minuuttia, kunnes perunat alkavat pehmentyä.
  4. Sulata voi kattilassa ja raasta joukkoon appelsiinin kuori. Purista appelsiinista mehu ja lisää se voin joukkoon.
  5. Nosta vuoka uunista ja laita made vuokaan. Lisää kirsikkatomaatit, oliivit ja rosmariinin oksat. Voitele made appelsiinivoilla.
  6. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista madetta välillä appelsiinivoilla valellen 25–35 minuuttia, kunnes liha irtoaa selkärangasta ja kala on kypsää.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
made
päivän katiska
kalaruuat
uunikala

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Perinteinen hernekeitto

Lohi-ranskankermapiiras

Taatelikakku

Teresa Välimäen kylmäsavulohilaatikko

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini