Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Iso perunarieska paistetaan koko pellin kokoisena ja täytetään graavikalalla, mädillä, mummonkurkuilla ja smetanalla. 

Perunarieskan leivontaan tarvitaan perunamuusia. Tee se alusta asti itse tai käytä pakasteesta puolivalmista perunamuusia.

Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapöydän perunarieska

Ainekset

5
dl
perunamuusia
4
dl
maustamatonta jogurttia
2
dl
vettä
2
munaa
2
dl
kaurajauhoja
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
50
g
voita
Täyte
½
kurkku
2
rkl
vettä
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
2
prk
smetanaa
1
punasipuli
150
g
kirjolohenmätiä
200
g
graavilohta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Riko kulhoon munat. Sekoita. Mittaa joukkoon perunamuusi, jogurtti ja vesi.Sekoita. Lisää jauhot ja suola sekoitellen.
  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi ronskisti voilla. Nosta pelti uuniin ja anna voin sulaa. Kun voin kupliminen loppuu nosta pelti uunista ja kaada taikina pellille. Paista 30 minuuttia.
  3. Siivuta kurkku ohuiksi siivuiksi juustohöylällä. Hienonna tilli. Mittaa tiiviiskantiseen pakasterasiaan vesi, etikka ja sokeri. Lisää kurkut ja tilli. Ravista rasiaa voimakkaasti.
  4. Hienonna sipuli. Levitä jäähtyneelle rieskalle smetana. Valuta kurkuista neste. Nostele päälle tasaisesti kaikkia täytteitä.

Kommentit (0)