
Aussityyliset makeat letut syntyvät ilman jauhoja ja maistuvat aamiaisella kiivisiirapin, jogurtin sekä granolan kanssa
Viikonlopun aamiaisella maistuvat letut voi valmistaa hyvin ilman jauhoja. Australialaistyylisessä ohjeessa kananmunien joukkoon sekoitetaan vain maitoa, tilkka vaahterasiirappia ja hieman kanelia. Sitten seos on valmis pannulle.
Kun jauhojen turvottamisen saa unohtaa, nämä munakasta muistuttavat makeat letut valmistuvat muutamassa minuutissa.
Oheisessa reseptissä letut tarjotaan kiiveistä valmistetun siirapin, jogurtin ja granolan kanssa. Kiivisiirapin voit kuitenkin halutessaan vaihtaa helposti tuoreisiin paloiteltuihin hedelmiin ja vaahterasiirappiin.
Australialainen makea kiivimunakas
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
-
Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli.
-
Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan.
-
Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa.
-
Toista sama lopulla munakasmassalla.