Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Aamiaiset
Gluteeniton
7:09 | 30.12.2020

Australialainen makea kiivimunakas

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Aussityyliset makeat letut syntyvät ilman jauhoja ja maistuvat aamiaisella kiivisiirapin, jogurtin sekä granolan kanssa

Viikonlopun aamiaisella maistuvat letut voi valmistaa hyvin ilman jauhoja. Australialaistyylisessä ohjeessa kananmunien joukkoon sekoitetaan vain maitoa, tilkka vaahterasiirappia ja hieman kanelia. Sitten seos on valmis pannulle.

Kun jauhojen turvottamisen saa unohtaa, nämä munakasta muistuttavat makeat letut valmistuvat muutamassa minuutissa.

Oheisessa reseptissä letut tarjotaan kiiveistä valmistetun siirapin, jogurtin ja granolan kanssa. Kiivisiirapin voit kuitenkin halutessaan vaihtaa helposti tuoreisiin paloiteltuihin hedelmiin ja vaahterasiirappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
30 min
Helppo

Australialainen makea kiivimunakas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
munaa
½
dl
maitoa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
kanelia
Paistamiseen
voita
Kiivisiirappi
8
kiiviä (500 g)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljauutetta
Lisäksi
kreikkalaista jogurttia, granolaa tai mysliä, (vaahterasiirappia)

Vaiheet

  1. Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli.

  3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan.

  4. Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa.

  5. Toista sama lopulla munakasmassalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
aamiainen & brunssi
makea kiivimunakas
Kananmuna
munakas

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini