Meksikolainen superherkku sisältää rapeaksi paistettuja tortillalastuja, sieniä ja kanaa. Täydellinen ruoka syyslauantain luksusaamiaiselle!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min
Keskivaikea
Sienichilaquiles
Ainesosat
6
vehnätortillaa
300
g (5-7 dl)
sieniä (esim. kantarellia, lampaan-kääpää, kehnäsientä)
1
punasipuli
1
(grilli)broilerin koipireisi kypsänä
2 + 2
rkl
öljyä
1
avokado
100
g
fetaa
1/2
ruukkua
korianteria
4
kananmunaa
Kastike
5
keltaista tomaattia
2
tuoretta jalapenoa
1
valkosipulinkynsi
1/2
sipulia
1/2
ruukkua
korianteria
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Pilko kastikkeen ainekset ja siirrä ne kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä 5 minuuttia ja soseuta. Siirrä kastike sivuun.
- Leikkaa tortillaletut lastuiksi. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Riivi broilerinlihat.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Paista sieniä ja sipuleita 3–5 minuuttia ja siirrä ne pois pannusta. Lisää 2 rkl öljyä pannuun ja paista tortillalastut kullanruskeiksi. Lisää sieni-sipuliseos ja broilerit tortillan joukkoon. Kaada kastike päälle ja kiehauta.
- Kuori avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Murusta feta. Lisää avokadot, feta ja korianteri paistokseen. Paista kullekin ruokailijalle kananmuna häränsilmänä eli jätä keltuainen löysäksi.