Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Meksikolainen superherkku sisältää rapeaksi paistettuja tortillalastuja, sieniä ja kanaa. Täydellinen ruoka syyslauantain luksusaamiaiselle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sienichilaquiles

Ainekset

6
vehnätortillaa
300
g (5-7 dl)
sieniä (esim. kantarellia, lampaan-kääpää, kehnäsientä)
1
punasipuli
1
1 (grilli)broilerin koipireisi kypsänä
2 + 2
rkl
öljyä
1
avokado
100
g
fetaa
1/2
ruukkua
korianteria
4
kananmunaa
Kastike
5
keltaista tomaattia
2
tuoretta jalapenoa
1
valkosipulinkynsi
1/2
sipulia
1/2
ruukkua
korianteria
1
dl
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pilko kastikkeen ainekset ja siirrä ne kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä 5 minuuttia ja soseuta. Siirrä kastike sivuun.
  2. Leikkaa tortillaletut lastuiksi. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Riivi broilerinlihat.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Paista sieniä ja sipuleita 3–5 minuuttia ja siirrä ne pois pannusta. Lisää 2 rkl öljyä pannuun ja paista tortillalastut kullanruskeiksi. Lisää sieni-sipuliseos ja broilerit tortillan joukkoon. Kaada kastike päälle ja kiehauta.
  4. Kuori avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Murusta feta. Lisää avokadot, feta ja korianteri paistokseen. Paista kullekin ruokailijalle kananmuna häränsilmänä eli jätä keltuainen löysäksi.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun kaalikäärylehimo iskee mutta aikaa on vain vähän, kokkaa nämä! Pikaiset kaalikääryleet tehdään lehtikaalista ja niiden sisälle tulee mehevä jauheliha-couscoustäyte. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-couscouskääryleet ja puolukkachutney

Ainekset

400
g
lehtikaalia
Täyte
½
dl
couscousia
¼
tl + ½ tl
suolaa
1
dl
kiehuvaa vettä
300
g
paistijauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
2
tl
juustokuminaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Valeluliemi
dl
lihalientä (fondista)
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
2
rkl
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee chutney (ks. ohje alla).
  2. Laita couscous ja ¼ tl suolaa kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Peitä kulho kannella ja anna couscousin turvota huoneenlämmössä 5–7 minuuttia. Lisää sitten jauheliha, jogurtti, kananmuna, juustokumina, pippuri ja ½ tl suolaa. Sekoita täyte tasaiseksi.
  3. Leikkaa lehtikaaleista kova ruoti pois niin että lehti jää mahdollisimman ehjäksi. Laita runsas ruokalusikallinen täytettä lehdelle, käännä lehden reunat täytteen päälle ja rullaa tiukaksi kääröksi. Sulje puutikuilla.
  4. Tee lihaliemi ja mausta se hunajalla.
  5. Paista kääröjä kahdessa paistinpannussa voissa ensin kovalla lämmöllä 2 minuuttia ja sitten miedolla lämmöllä noin 8–10 minuuttia. Valele kääryleitä kypsentämisen aikana hunaja-lihaliemellä.

Puolukkachutney

Ainekset

1
pieni sipuli
2
rkl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja laita se pieneen kattilaan. Lisää sokeri, etikka ja mausteet ja kiehauta. Lisää puolukat ja keitä noin 5 minuuttia. Jätä jäähtymään. Poista laakerinlehti, kun chutney on jäähtynyt.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaavohvelit

Ainekset

Suklaavohvelitaikina
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
4
dl
maitoa
2
munaa
öljyä paistamiseen
Cappuccinovaahto
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1–2
tl
pikakahvijauhetta
Lisäksi
tuoreita marjoja ja raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle noin desi taikinaa ja paista se kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
  3. Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
 

Kommentit (0)