Tahinivinaigreten täyteläinen maku sopii lämpimien kasvisten pariksi. Yhdistelmä on kerrassaan mainio!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min + kypsennys 15 min
Helppo
Kikherne-broilerisalaatti
Ainesosat
1
prk (380/230 g)
kikherneitä
200
g
broilerin fileesuikaleita
2
paprikaa
300
g
parsakaalia
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
Tahinivinaigrette
1
rkl
tahinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
1
ruukku
lehtipersiljaa tai minttua
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet liemestään ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä. Kuivaa kikherneet puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja laita leivinpaperin päälle pellille.
- Leikkaa paprikat ja parsakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi, ja lisää pellille kikherneiden kanssa. Laita myös broilerisuikaleet pellille. Sekoita joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Kypsennä kuumassa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
- Sekoita tahinivinaigreten aineet pienessä kulhossa kastikkeeksi. Kääntele vinaigrette kuumien kikherneiden, kasvisten ja broilerin joukkoon. Hienonna lopuksi yrtit ja sekoita salaattiin.
Vinkki Saat salaatista ruokaisaa ja riittävän energiapitoista liikkujalle, kun lisäät mukaan proteiinipitoisia raaka-aineita. Lihat, kalat ja eri tavoin valmistetut kananmunat tuovat lämpimään salaattiin sisältöä. Täysin vegelle toimivat erilaiset pavut, herneet ja niistä jalostetut tuotteet, kuten härkis pikaisesti
paistettuna.