Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
Gluteeniton
8:00 | 3.3.2022

Appelsiinikana

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Kirpeän appelsiinin ja kanan yhdistelmää ei vain voi olla rakastamatta! Tämä kiinalaisista ravintoloista tuttu tahmea kana-annos onnistuu helposti myös kotona.

Kiinalaista hapanimelä-kanaa muistuttava appelsiinikana luottaa talven sitrussesonkiin.

Kirpeän makean appelsiinikanan maut ovat monelle tuttuja kiinalaisista ravintoloista. Herkullisen kastikkeen valmistaminen on helppoa myös kotona.

Annoksessa käytetään broilerin paistileikkeitä, jotka pysyvät mehevämpinä kuin fileepalat ja lihat saavat marinoitua vähintään tunnin ajan.

Ylimääräisestä marinadista tehdään lihalle kastike sakeuttamalla se maissitärkkelyksestä ja vedestä tehdyllä suurusteella. Broilerin kanssa tarjottavaksi sopii keitetty riisi ja pikapaistetut kasvikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + marinointi 1 t
Helppo

Appelsiinikana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

450
g
luuttomia kanan paistileikkeitä
Marinadi
2
rkl
raastettua inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
2
dl
puristettua appelsiinimehua (2 pientä appelsiinia)
1
appelsiinin kuoriraaste
4½
rkl
soijakastiketta
1½
rkl
srirachaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
öljyä
2
tl
ruokosokeria
Paistamiseen
2
rkl
öljyä
Lisäksi
loput marinadista
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
kylmää vettä
Tarjoiluun
riisiä ja kasviksia

Vaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada 3⁄4 dl marinadia pussiin tai kulhoon. Lisää kana ja anna marinoitua vähintään tunti.

  2. Valuta marinadi pois ja paista paistileikkeet öljyssä noin 7 minuuttia per puoli. Siirrä kypsät leikkeet lautaselle ja pidä lämpimänä.

  3. Kaada loput marinadista pannulle ja kiehauta. Sekoita sillä aikaa maissitärkkelyksestä ja vedestä suurus. Vatkaa marinadiin ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Nosta paistileikkeet kastikkeeseen.

  4. Tarjoa riisin ja kasvisten kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Kot kot
Arjen nopeat
kana
Appelsiini

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini