Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 721 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Voiko lihapullista saada pehmeitä ilman korppujauhoja? Kyllä voi, ja ne valmistuvat 15 minuutissa! Korvaa korppujauhot turkkilaisella jogurtilla, niin pullista tulee supermeheviä, gluteenittomia ja vielä herkumpia kuin tavallisesti. Eikä taikinaa tarvitse edes turvottaa.

Nyt se on todistettu, lihapullataikinaan ei tarvita lainkaan korppujauhoja. Näiden broileripullien mehevyyden salaisuus on taikinaan sekoitettu turkkilainen jogurtti. Kananmuna sitoo ainekset yhteen. Samaa ideaa voit soveltaa muihinkin lihapulliin.

Mausteita voit hyvin vaihtaa makusi mukaan. Näihin lihapulliin käytetään suolaa ja pohjoisafrikkalaista ras el hanout -mausteseosta, joka antaa niille herkullisen aromin. Toki myös erilaiset yrtit, sitruunankuoriraaste, chili tai pippurit sopivat mainiosti taikinaan.

Pyörittele broileripullat öljytyin käsin, niin vältät massan tarttumisen käsiin. Voit toki myös oikaista muotoilemalla lihapullat kahdella ruokalusikalla suoraan pannulle.

Lisukkeeksi sopivat nuudelit, riisi tai vaikka couscous. Jos jogurttia jäi lihapullamassasta yli, voit sekoittaa siitä ja chilikastikkeesta helpon soosin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Supermehevät broileripullat

Ainekset

400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
1
tl
ras-el-hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä, littania pullia.
  2. Paista pullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

 

Kommentit (22)

5

Mitä on tuo ras-el-hanout mauste? Mistä saa?

Vierailija

Mulla sama kysymys kuin edellisellä. Tai millä tuon voi korvata, jos ei ihan tavan marketista löydy?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Mausteseoksen ohjeita löytyy verkosta. Jos ei viitsi tehdä sekoitusta näkee ainakin mikä maustemaailma on kyseessä ja voi valita yhden tai useita mausteita sen mukaan.

Demelza

Löytyy ainakin Prismasta Santa Maria valmis mausteseos Ras el Hanout.

Alkku

Löytyy lähes kaikista kaupoista, yleensä itämaisten mausteiden yhteydessä, pieni lasipurkki.

Ankka

Nämä ovat todella hyviä! Lisäsin taikinaan sipulia, sopi mainiosti. Ras-el-hanout on aika mietoa (ainakin minun makuun), joten sitä voi laittaa reilumminkin.

Vierailija

Ei meidän kaupoista ainakaan löydy ja lähimpään Prismaan 100km, en taida ihan tuon takia lähteä! Ei kaikilla ole nurkilla niitä superhypermaksimarketteja!

AnnBell

400g b.jauhelihaa,ei taida montaa broilerpullaa tulla. Kuinka monta,ja ovatko olemattoman pieniä?

Maiskis!

Ajattelin ostaa 800g broiskun jauhelihaa kerralla niin riittää pariksi päiväksi pyöryköitä, kun kerran rupee tekemään! Mauste oli entuudestaan vieras mutta kiitos siitä, kun tänne on laitettu neuvoja!

Vierailija

Tommosesta taikinasta ei saa millään pyöritettyä pullia.. ihan sama öljyyääkö kädet vai ei, niin taikina vaan mössääntyy muodottomasti kädessä. Yritän jäätelökauhalla jos sais jonkinnäköiset pullat aikaseksi..

Vierailija

Tein tupla-annoksen ja taikinasta tuli niin löysää, että pullien pyörittely mahdotonta.

Vierailija

Tein suosiolla pihvejä uunissa.

Vierailija

Tein lettupannulla pihveiksi. Ihana ja helppo ohje.

Köttbullar

Mielestäni tuossa lukee vähän väärin..Eikai korppujauho tee pehmeäksi vaan eikös sen tarkoitus ole sitoa niin ettei taikina jää liian pehmeäksi? Tuntuu olevan vaikea muotoiltava juurikin ilman näitä korppujauhoja.

Näytä kaikki kommentit (22)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.