Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 443 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Voiko lihapullista saada pehmeitä ilman korppujauhoja? Kyllä voi, ja ne valmistuvat 15 minuutissa! Korvaa korppujauhot turkkilaisella jogurtilla, niin pullista tulee supermeheviä, gluteenittomia ja vielä herkumpia kuin tavallisesti. Eikä taikinaa tarvitse edes turvottaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Supermehevät broileripullat

Ainekset

400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
1
tl
ras-el-hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä, littania pullia.
  2. Paista pullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

 

Kommentit (14)

5

Mitä on tuo ras-el-hanout mauste? Mistä saa?

Vierailija

Mulla sama kysymys kuin edellisellä. Tai millä tuon voi korvata, jos ei ihan tavan marketista löydy?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Mausteseoksen ohjeita löytyy verkosta. Jos ei viitsi tehdä sekoitusta näkee ainakin mikä maustemaailma on kyseessä ja voi valita yhden tai useita mausteita sen mukaan.

Demelza

Löytyy ainakin Prismasta Santa Maria valmis mausteseos Ras el Hanout.

Alkku

Löytyy lähes kaikista kaupoista, yleensä itämaisten mausteiden yhteydessä, pieni lasipurkki.

Ankka

Nämä ovat todella hyviä! Lisäsin taikinaan sipulia, sopi mainiosti. Ras-el-hanout on aika mietoa (ainakin minun makuun), joten sitä voi laittaa reilumminkin.

Vierailija

Ei meidän kaupoista ainakaan löydy ja lähimpään Prismaan 100km, en taida ihan tuon takia lähteä! Ei kaikilla ole nurkilla niitä superhypermaksimarketteja!

AnnBell

400g b.jauhelihaa,ei taida montaa broilerpullaa tulla. Kuinka monta,ja ovatko olemattoman pieniä?

Maiskis!

Ajattelin ostaa 800g broiskun jauhelihaa kerralla niin riittää pariksi päiväksi pyöryköitä, kun kerran rupee tekemään! Mauste oli entuudestaan vieras mutta kiitos siitä, kun tänne on laitettu neuvoja!

Vierailija

Tommosesta taikinasta ei saa millään pyöritettyä pullia.. ihan sama öljyyääkö kädet vai ei, niin taikina vaan mössääntyy muodottomasti kädessä. Yritän jäätelökauhalla jos sais jonkinnäköiset pullat aikaseksi..

Vierailija

Tein tupla-annoksen ja taikinasta tuli niin löysää, että pullien pyörittely mahdotonta.

Vierailija

Tein suosiolla pihvejä uunissa.

Vierailija

Tein lettupannulla pihveiksi. Ihana ja helppo ohje.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1841 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1841 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1841 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin kalakeitto saa upean värinsä ja syvän makunsa sahramista. Muista liottaa sahrami tilkassa kuumaa vettä ennen kuin lisäät sen keittoon.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kultainen kalakeitto

Ainekset

400
g
nahattomia kalafileitä (esim. lohi ja/tai kuha)
500
g
perunoita (siikli tai joku muu kiinteä lajike)
300
g
kurpitsaa
1
sipuli
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
chililastuja
4
maustepippuria
2
kalakuutiota
1 1/2
l
vettä
Sahramisuuruste
1/2
dl
vettä
1/2
ps (1/4 g )
sahramia
1/2
appelsiinin mehu ja kuoriraaste
2
dl
kermaa
1
kananmunankeltuainen

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja kurpitsa. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paista vielä minuutti. Lisää sitten perunat, kurpitsat, maustepippurit, liemikuutiot ja vesi. Kiehauta, laske lämpöä ja anna porista hiljaa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 12 minuuttia.
  2. Kuumenna sahramisuurusteen vesi ja sekoita siihen sahrami. Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste, kerma ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuutioi kalat. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kalat ja sahramiliemi keittoon ja sekoita varovasti. Kun liemi alkaa höyrytä, siirrä kattila pois liedeltä, ettei kala kypsy yli. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kulho täynnä makua! Kokoa hedelmistä ja katkaravuista maukas kulho.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-kookosriisikulho

Ainekset

350
g
katkarapuja
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
1
punainen chili
2
kiiviä
1
mango
dl
cashew-pähkinöitä
Kookosriisi
2
dl
riisiä
2
dl
kookosmaitoa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
1
limetti

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan riis, kookosmaito, vesi ja suola. Keitä riisi kypsäksi.
  2. Riisin kiehuessa sekoita sulien katkarapujen joukkoon soijakastike, seesamiöljy ja suola. Kuori ja kuutioikiivit. Leikkaa mangosta kiven molemmin puolin iso siivu. Siivuta se kuoren sisällä ohuelti ja irrota siivut lusikan avulla. leikkaa chili ohuiksi renkaiksi.
  3. Viimeistele riisi. Purista joukkoon limetin mehu.
  4. Kokoa kulhot. Nostele kulhojen pohjalla kookosriisiä.Levitä katkaravut keskelle kulhoa ja viimeistele katkaravut chilirenkailla. Asettele kiivi, mango ja pähkinät katkarapujen viereen.

Kommentit (0)