Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 547 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Voiko lihapullista saada pehmeitä ilman korppujauhoja? Kyllä voi, ja ne valmistuvat 15 minuutissa! Korvaa korppujauhot turkkilaisella jogurtilla, niin pullista tulee supermeheviä, gluteenittomia ja vielä herkumpia kuin tavallisesti. Eikä taikinaa tarvitse edes turvottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Supermehevät broileripullat

Ainekset

400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
1
tl
ras-el-hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä, littania pullia.
  2. Paista pullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

 

Kommentit (19)

5

Mitä on tuo ras-el-hanout mauste? Mistä saa?

Vierailija

Mulla sama kysymys kuin edellisellä. Tai millä tuon voi korvata, jos ei ihan tavan marketista löydy?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Mausteseoksen ohjeita löytyy verkosta. Jos ei viitsi tehdä sekoitusta näkee ainakin mikä maustemaailma on kyseessä ja voi valita yhden tai useita mausteita sen mukaan.

Demelza

Löytyy ainakin Prismasta Santa Maria valmis mausteseos Ras el Hanout.

Alkku

Löytyy lähes kaikista kaupoista, yleensä itämaisten mausteiden yhteydessä, pieni lasipurkki.

Ankka

Nämä ovat todella hyviä! Lisäsin taikinaan sipulia, sopi mainiosti. Ras-el-hanout on aika mietoa (ainakin minun makuun), joten sitä voi laittaa reilumminkin.

Vierailija

Ei meidän kaupoista ainakaan löydy ja lähimpään Prismaan 100km, en taida ihan tuon takia lähteä! Ei kaikilla ole nurkilla niitä superhypermaksimarketteja!

AnnBell

400g b.jauhelihaa,ei taida montaa broilerpullaa tulla. Kuinka monta,ja ovatko olemattoman pieniä?

Maiskis!

Ajattelin ostaa 800g broiskun jauhelihaa kerralla niin riittää pariksi päiväksi pyöryköitä, kun kerran rupee tekemään! Mauste oli entuudestaan vieras mutta kiitos siitä, kun tänne on laitettu neuvoja!

Vierailija

Tommosesta taikinasta ei saa millään pyöritettyä pullia.. ihan sama öljyyääkö kädet vai ei, niin taikina vaan mössääntyy muodottomasti kädessä. Yritän jäätelökauhalla jos sais jonkinnäköiset pullat aikaseksi..

Vierailija

Tein tupla-annoksen ja taikinasta tuli niin löysää, että pullien pyörittely mahdotonta.

Vierailija

Tein suosiolla pihvejä uunissa.

Vierailija

Tein lettupannulla pihveiksi. Ihana ja helppo ohje.

Köttbullar

Mielestäni tuossa lukee vähän väärin..Eikai korppujauho tee pehmeäksi vaan eikös sen tarkoitus ole sitoa niin ettei taikina jää liian pehmeäksi? Tuntuu olevan vaikea muotoiltava juurikin ilman näitä korppujauhoja.

Näytä kaikki kommentit (19)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.

Löydät alkuperäisen reseptin...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

Kommentit (0)

Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1078 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on väriä ja makua! Kasaa talvisen tortillan päälle paistettua chorizoa, paprikaa, mustapapuja ja rapeaa, limetillä maustettua punakaalia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-punakaalitortillat

Ainekset

400
g
punakaalia
2
limettiä
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
chorizomakkaraa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
tl
jauhettua savupaprikaa
1
prk
kypsiä mustapapuja
¼
tl
suolaa
Lisäksi
pieniä tortillalettuja, ranskankermaa ja versoja

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limettien mehu ja mausta suolalla. Kääntele kunnolla ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Hienonna paprika. 
  3. Laita chorizo kylmälle pannulle. Paista sitä omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää paprika ja punasipuli joukkoon ja jatka 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää vielä valkosipuli ja savupaprika ja jatka vielä 2 minuuttia.
  4. Valuta pavut ja lisää joukkoon, murskaa niitä hieman puuhaarukalla. Mausta seos suolalla.
  5. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjalle ranskankermaa, nosta päälle chorizopapusekoitusta ja päällimmäiseksi maustettua punakaalia.

Kommentit (0)