Me Naiset on lisännyt 866 reseptiä.
Linkitetty 135 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Tahmean tuliset kanavartaat voi tarjota varrastikuissa, tai palat voi irrottaa vaikkapa nuudelisalaatin päälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Korealaiset kanavartaat

Ainekset

2
rkl
korealaista chilitahnaa, gochujangia
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
600
g
broilerin paistileikettä
Koristeluun
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Sekoita chilitahna, seesamiöljy, vaahterasiirappi, soijakastike ja suola hyvin sekaisin.
  2. Kuivaa kanapalojen pinnat talouspaperilla. Paloittele suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Pujota varrastikkuihin.
  3. Kuumenna grilli. Nosta vartaat grilliin. Sudi pintaan mausteseosta ja käännä. Jatka mausteseoksen lisäämistä ja kääntelyä kunnes broilerit ovat kypsiä ja saaneet pintaansa grilliraidat.
  4. Koristele valmiit vartaat tuoreella korianterilla.

VINKKI! Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ensin puoli tuntia, niin ne eivät pala paistettaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1776 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle! Mehevä ruoka ei kaipaa lisukkeita.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
1/2
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
(keltaista) kesäkurpitsaa
2
dl
riisiä
1
dl
valkoviiniä
3
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
10
salvianlehteä
125
g
ranskankermaa
5
dl
babypinaattia
Lisäksi
1-2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
  3. Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
  4. Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 866 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana valmistuu kermaisessa siiderikylvyssä puolessa tunnissa. Omenasose antaa ruokaan sekä makeutta että pehmeyttä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderikana

Ainekset

600
g
broilerin paistileikettä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
kuivaa omenasiideriä
2
dl
ruokakermaa
1
dl
makeuttamatonta omenasosetta
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
dl
lehtipersiljan lehtiä
5
timjamin oksaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele paistileikkeet kylmällä vedelle. Kuivaa niiden pinnat ja leikkaa muutamaksi palaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Ruskista lihat hyvin. Madalla pannun lämpöä ja lisää loput öljystä. Kuulota sipuleita ja valkosipulia pannulla 5 minuuttia. Kaada pannulle etikka ja siideri. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää ruokakerma ja omenasose. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista sillä välin, kun hienonnat yrtit. Viimeistele yrteillä.

Vinkki! Makeuttamatonta omenasosetta saa kaupoista – tai voit tehdä sen itse.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 866 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Tilkka sherryä ja maitovaahto tekevät kermaisesta sienikeitosta ihanan cappuccinon. Tatticappuccino sopii alkuruuaksi tai maistuu sellaisenaan tuoreen leivän kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tatticappuccino

Ainekset

4–5
keskikokoista herkkutattia
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2+2
rkl
ruokaöljyä
2
rkl
sherryä
5
dl
maitoa
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
1
rkl
tuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia
1/2
tl
paprikajauhetta
Lisäksi
2
dl
rasvatonta maitoa
1
dl
ruohosipulia
1–2
pientä napakkaa herkkutatin lakkia

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja paista sieniä viisi minuuttia niin, että nesteet irtoavat. Ota sienet sivuun ja lisää kattilaan 2 rkl öljyä ja sipulit. Paista 2–3 minuuttia. Laita paistetut sienet joukkoon ja lorauta sekaan 2 rkl sherryä, anna kiehahtaa.
  2. Lisää joukkoon maito, liemikuutio, hienonnetut rosmariinit ja paprikajauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kymmenenminuuttia. Soseuta keitto kuohkeaksi sauva- tai tehosekoittimella.
  3. Laita rasvaton maito pieneen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja vispaa maitoa samalla voimakkaasti. Lusikoi maitovaahtoa keittoannosten päälle ja lisää hienonnettua ruohosipulia. Lisää koristeeksi ohueksi leikattuja herkkutatin lakkeja.

Vinkki! Voit keittää sopan myös ilman sherryä, mutta pikku tilkka antaa rutkasti makua. Jos et löydä tuoreita tatteja, laita desi kuivattuja sieniä likoamaan 15 minuutiksi. Käytä myös liotusliemi soppaan.

Kommentit (0)