
Jemenistä peräisin oleva zhough-kastike on täynnä makua. Chilien lisäksi siinä maistuvat kutkuttavasti yrtit sekä kardemumma. Broilerin paistileikkeet pysyvät vartaissa mehevämpänä kuin fileet.
Tahini-kanavartaat ja zhough-kastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan grillivastuksille 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla ja sivele se kevyesti öljyllä. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
-
Pyyhi paistileikkeet kuiviksi talouspaperilla ja leikkaa ne kuutioiksi. Sekoita tahini ja mausteet keskenään. Kääntele kanapalat tahiniseoksessa ja pujota ne vartaisiin.
-
Laita vartaat folion päälle uunipellille ja kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kana on sisältä kypsää ja lihasta valuva neste kirkasta.
-
Revi yrtit tehosekoittimen kulhoon. Paloittele chilit ja valkosipulinkynnet joukkoon. Käytä konetta, kunnes seos on rouheaa. Lisää mausteet, öljy ja vesi. Purista joukkoon sitruunamehu. Soseuta seos sileäksi kastikkeeksi.
-
Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä. Hiero minttu käsin punasipuleiden joukkoon. Lisää etikka ja suola. Anna maustua 15 minuuttia.
-
Tarjoa vartaat zhough-kastikkeen, punasipulin ja pitaleivän kanssa.
Vinkki Vartaat voi myös grillata. Ei haittaa vaikka tahini hieman kärähtäisi kanan pintaan, se maistuu silti herkulliselta.