Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
Arla keittiö

Herkulliset broilerivartaat ovat helppo tehdä vaikka isommallekin porukalle. Hunnuta rapsakat kepakot herkullisella inkivääri-limekastikkeella.

Annoksia
4
Valmistusaika
60 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivartaat inkivääri & limekastikkeella

Ainekset

Marinadi
1
dl
oliiviöljyä
4
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
pkt
(n. 500 g) maustamatonta broilerin fileetä
1
bataatti (n. 300 g)
1
punainen paprika
1
oranssi paprika
2
sipulia
Kastike
Kanalientä (2,5 dl vettä + ½ kanaliemikuutio)
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
ruukku korianteria
kuullottamiseen Arla Lempi Kirkastettu voi, laktoositon
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1
prk
(á 2 dl) Arla Lempi Ruokakerma inkivääri & lime, laktoositon

Työvaiheet

Tee marinadi broilerille. Sekoita öljy, murskatut valkosipulin kynnet, suola ja mustapippuri. Leikkaa broilerin fileet neljään osaan ja nosta ne marinadiin. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Laita puiset varrastikut likoamaan veteen, etteivät ne mustu uunissa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa neljään osaan.

Kuori bataatti ja leikkaa se noin kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet. Pujota kasviksia ja broilerin paloja vuorotellen neljään varrastikkuun. Nosta vartaat uuniin tai grilliin 35-40 minuutiksi, kunnes broileri on kypsää. 

Tee kastike. Valmista kanaliemi keittämällä vesi ja liemikuutio. Kuori ja leikkaa sipuli paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä, kuori ja pilko pieneksi.  Hienonna korianteria 0,5 desilitran verran. Sulata voi paksupohjaisen kattilan pohjalla ja kuullota sipuleita, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää joukkoon valkosipuli, korianteri, suola ja pippuri. Kuullota vielä hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Anna kiehahtaa ja sekoita joukkoon makukerma. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljaisella lämmöllä ilman kantta noin viisi minuuttia. Tarjoa kypsät kanavartaan kastikkeen kera.

Kommentit (3)

Allergiaa potevan äiti

Meidän perheessä on pähkinäallergiaa sairastava. Hän ei voi syödä myöskään manteleita. Näin on useimmilla allergiaa potevilla. Siksi harkintaa niiden käytöstä ruuan valmistuksessa.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

No mutta, tässä ohjeessahan ei olekaan mantelia tai pähkinää :) Tsemppiä allergian kanssa pärjäämiseen!
Yst.

Venla / Soppa365

Onko joku oikeasti onnistunut?

Kuka saa raa'an bataatin bambutikun läpi? Tiukkaa teki jopa terävän saslik-vartaan läpi. Yksi päätyi etusormeen .. 😡 Mikä on lämpötila uunissa?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Sävytä ruoka paprikalla ja kuminalla ja herkuttele suoraan pannusta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupihvit kerma-linssisoosissa

Ainekset

1
rs (480 g)
porsaan ohutleikkeitä (esim. Snellman)
1
sipuli
2 + 1
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuminaa
2
dl
(ruoka)kermaa
1
tlk (310 g)
käyttövalmiita linssejä
1
rs (100 g)
pinaattia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota porsaanleikkeet huoneenlämpöön. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Paista leikkeitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella. Siirrä leikkeet pois pannusta.
  3. Lisää 1 rkl öljyä pannuun ja kuullota siinä sipuleita ja kuminaa 1 minuutti. Lisää kerma, kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Valuta linssit. Lisää ne ja pinaatit kastikkeeseen. Kypsennä vielä 3–5 minuuttia.
  4. Lisää possunleikkeet kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa suoraan pannusta rapean leivän tai perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaapilvi

Ainekset

2
Kpl
Munaa
2
Kpl
Sokeri
1
Tl
Vanilijasokeri
2 1/2
Dl
Vehnäjauho
3/4
Dl
Kaakaojauhetta
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta
Ripaus
Suola
1 1/2
Dl
Piimä
160
G
Voita
120
G
Suklaa
Marenki:
3
Kpl
Valkuaista
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Dl
Vettä
Kuorrutus:
400-500
G
Suklaa
3
Rkl
Öljyä

Työvaiheet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimän kanssa vuorotellen muna-sokeri vaahtoon. Sulata suklaa ja voi lisää varovasti nostellen taikinan sekaan. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 170 asteessa 15-20 min. Jäähdytä.

Marenki:
Keitä vesi ja sokeri 123 asteeseen, vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Kaada sokeri-vesi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon kokoajan sekoittaen. Vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi.

Pursota marenki muffinien päälle, anna jähmettyä kunnolla pakastimessa.

Kuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa sekoita öljy sekaan. Kasta marengin pinta suklaassa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
Ohje Kai Kallio ja Outi Väisänen Kuva Elvi Rista

Lukijoiden toiveohje on viiden tähden ravintolan melanzane eli munakoisovuoka. Sitä ei tehdä ihan perinteisellä tavalla. Täyteläisen maun juju on leivitetty munakoiso, ja kerrokset saadaan ryhdikkäiksi kananmunalla.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ravintola Sinnen melanzane

Ainekset

4
isoa munakoisoa
1
tl
suolaa
2-3
dl
vehnäjauhoa
2
dl
oliiviöljyä
3
kananmunaa
400
g
parmesaania
800
g
valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa viipaleiden päälle. Anna seistä 15 minuuttia.
  2. Laita jauhot laakealle lautaselle. Pyyhi munakoisojen pinta ja pyörittele viipaleet jauhoissa. Paista viipaleet pehmeiksi paistinpannussa (pienissä erissä) reilussa määrässä öljyä, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Paistaminen käy nopeammin, kun käytät yhtä aikaa kahta pannua.
  3. Raasta parmesaani. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  4. Levitä leivinpaperi uunivuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä kerros tomaattikastiketta pohjalle. Lado munakoisoja päälle. Valuta yksi muna pinnalle ja ripottele parmesaania päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla ja vaihda munakoisoviipaleiden suunta joka kerroksessa. Päällimmäiseksi tulee kastiketta ja reilusti parmesaania.
  5. Kypsennä vuokaa uunissa noin 40 minuuttia. Pinta saa ruskistua, mutta jos se alkaa tummua liikaa, peitä vuoka uunipellillä.
  6. Voit syödä melanzanen heti tai prässätä sen, jolloin ruoka on valmis seuraavana päivänä. Anna tällöin melanzanen jäähtyä haaleaksi. Levitä toinen leivinpaperi ruoan päälle ja laita vuokaan paino. Laita melanzane jääkaappiin yöksi. Leikkaa ruoka annospaloiksi ja kuumenna uunissa ennen lämmittämistä.

Vinkki! Voit tehdä tomaattikastikkeen myös itse oman makusi mukaan.

Kommentit (2)

Kokeilija

Hei! Millä parmesaanin voi korvata, jotta olisi kokonaan vege?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Vegaanista parmesaania voi valmistaa esimerkiksi pähkinöistä ja oluthiivahiutaleista. Ohjeessa on kuitenkin myös kananmunaa, aika olennaisessa roolissa. En usko, että tätä saa täysin vegaaniseksi muutettua, ilman että rakenne muuttuu olennaisesti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkosipuliöljyn kanssa paahdetut leipäpalat sakeuttavat kevyen kasvis-papukeiton. Minikalorit, maksimaku!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen papukeitto

Ainekset

1
l
kasvislientä (fondista)
3
perunaa
1
iso porkkana
1
punasipuli
2
lehtisellerin vartta
1
laakerinlehti
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
tlk (n. 300 g)
kypsiä mustapapuja
1
tlk (n. 300 g)
kypsiä valkoisia papuja (cannellini)
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
viipaletta
(kuivahtanutta) maalaisleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Laita kasvisliemi kuumenemaan. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja halkaise sipuli, viipaloi puolikkaat. Pilko lehtiselleri. Keitä porkkanoita ja sipulia liemessä noin 5 minuuttia. Lisää perunat, varsisellerit ja laakerinlehti. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Keiton kypsyessä revi leipä suupaloiksi ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita ne oliiviöljyyn. Lisää suola. Valuta öljy leipäpaloille. Paahda leipäpalat uunin ylätasolla rapeiksi, noin 5 minuuttia.
  4. Puolita kirsikkatomaatit, valuta ja huuhdo pavut. Lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehumispisteeseen. Mausta suolalla. Hienonna lehtipersilja. Jaa keitto kulhoihin, lisää päälle leipäpaloja ja persiljaa.

Kommentit (0)