7:00 | 30.4.2021
Hummusta, maustettua broileria ja bulguria
Mausteinen broileri ja pehmeä hummus ovat kielen vievä pari.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + broilerin marinoituminen 2 h
Helppo
Hummusta, maustettua broileria ja bulguria
Ainesosat
250
g
broilerin sisäfileitä (tai paistileikkeitä)
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
4
tl
oliiviöljyä
1
rkl
ras el hanout -maustesekoitusta
2
tl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
Lisäksi
2
dl
kypsää bulguria (tai ateriajyviä/kvinoaa)
ohueksi suikaloitua punakaalia
basilikan lehtiä
Vaiheet
- Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset ja laita broileri kylmään marinoitumaan pariksi tunniksi. Paista se sitten kypsäksi pannulla.
-
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Levitä hummus lautaselle. Nosta päälle maustettua broileria, punakaalia, bulguria
ja basilikanlehtiä.
Itse tehty hummus
Ainesosat
2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä
Vaiheet
-
Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.
-
Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset.
-
Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.