Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 397 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Vartin makumatka kaukomaille! Keltaisessa curryssa yhdistyvät intialaisen ja thaicurryjen maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoscurry

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin sisäfileitä
2
porkkanaa
1
sipuli
2
rkl
öljyä
2
tl
curryjauhetta
2
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
¼
tl
kardemummaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vettä
1
tl
kalakastiketta
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa broilerifileet talouspaperilla. Kuori ja viipaloi porkkana, hienonna sipuli.

  2. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit molemmin puolin. Lisää porkkanat, sipulit ja mausteet pannulle, paista 1–2 minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito ja vesi.

  3. Mausta liemi kalakastikkeella, sokerilla ja suolalla ja keitä kasaan keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Tarkista, että broilerit ovat kokonaan kypsyneet. Tarjoile curryn kanssa kurkumalla ja unikonsiemenillä maustettua basmatiriisiä.

Kommentit (8)

ekupaku

Curry on ruokalaji joka on mausteisesta tuliseen. Tämä rukalaji ei ole currya vaan jotain suomalaista kanakalopsia jossa vähäisen samettisen mietoa currymaustetta.

Vierailija

Mitä sille sipulille tehdään?

Vierailija

Kyllä se tuossa lukee. "Lisää porkkanat ja mausteet pannulle, paista 1-2 min." Mä ainakin lasken sipulin mausteeksi. Kokeiluun menee tämä resepti!

Vierailija

Mitä tuotetta reseptissä okevalla kalakastikkeella tarkoitetaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista!

Kalakastikkeella tarkoitetaan thaimaalaista maustekastiketta, joka löytyy kalakastikkeen nimellä kaupasta soijakastikehyllyiltä. Esimerkiksi Pirkalla sitä on hyvin pienissä pulloissa, jos haluat kokeilla.

Sipuli lisätään pannulle porkkanan ja mausteiden kanssa, tieto löytyy nyt reseptistä.

Vierailija

Tähän kun heittää chilin tai kaksi porkkanan ja sipulin kanssa samaan aikaan voi tulla hyvää.

Käyttäjä39951
Seuraa 
Liittynyt12.9.2022

Lisäsin chilin siemenineen, pari valkosipulin kynttä raastettuna ja mausteita enemmän kuin reseptissä. Kalakastiketta, suolaa tai sokeria en laittanut enemmän näillä kuitenkin mukavasti enemmän makua.

Vierailija

Ei nyt ihan makunystyröitä tää kastike hivellyt. Ei jatkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.