Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 331 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Vartin makumatka kaukomaille! Keltaisessa curryssa yhdistyvät intialaisen ja thaicurryjen maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoscurry

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin sisäfileitä
2
porkkanaa
1
sipuli
2
rkl
öljyä
2
tl
curryjauhetta
2
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
¼
tl
kardemummaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vettä
1
tl
kalakastiketta
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa broilerifileet talouspaperilla. Kuori ja viipaloi porkkana, hienonna sipuli.

  2. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit molemmin puolin. Lisää porkkanat, sipulit ja mausteet pannulle, paista 1–2 minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito ja vesi.

  3. Mausta liemi kalakastikkeella, sokerilla ja suolalla ja keitä kasaan keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Tarkista, että broilerit ovat kokonaan kypsyneet. Tarjoile curryn kanssa kurkumalla ja unikonsiemenillä maustettua basmatiriisiä.

Kommentit (6)

ekupaku

Curry on ruokalaji joka on mausteisesta tuliseen. Tämä rukalaji ei ole currya vaan jotain suomalaista kanakalopsia jossa vähäisen samettisen mietoa currymaustetta.

Vierailija

Mitä sille sipulille tehdään?

Vierailija

Kyllä se tuossa lukee. "Lisää porkkanat ja mausteet pannulle, paista 1-2 min." Mä ainakin lasken sipulin mausteeksi. Kokeiluun menee tämä resepti!

Vierailija

Mitä tuotetta reseptissä okevalla kalakastikkeella tarkoitetaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista!

Kalakastikkeella tarkoitetaan thaimaalaista maustekastiketta, joka löytyy kalakastikkeen nimellä kaupasta soijakastikehyllyiltä. Esimerkiksi Pirkalla sitä on hyvin pienissä pulloissa, jos haluat kokeilla.

Sipuli lisätään pannulle porkkanan ja mausteiden kanssa, tieto löytyy nyt reseptistä.

Vierailija

Tähän kun heittää chilin tai kaksi porkkanan ja sipulin kanssa samaan aikaan voi tulla hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Helppojen grillissä paistettavien kaalikääryleiden sisältä löytyy raakamakkaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkaalikääryleet

Ainekset

1
varhaiskaali
1
pkt (280 g)
raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa tai bratvurstia
Marinadi
25
g
sulatettua voita
3
rkl
ketjap manis -soijakastiketta
2
rkl
siirappia tai hunajaa
Pinnalle
1
dl
korianteria, minttua tai lehtipersiljaa hienonnettua

Työvaiheet

  1. Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot lehdet. Koverra kaalista kanta pois. Irrottele kaalista isoimpia lehtiä noin 8 kappaletta. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

  2. Leikkaa raakamakkarat tarvittaessa puoliksi niin, että makkarat sopivat kaalin lehtien sisälle. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle makkara ja taittele lehti makkaran ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla.

  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  4. Nosta kaalikääryleet parilapannun päälle kuumaan grilliin. Voitele kääryleitä grillaamisen aikana marinadilla. Kypsennä noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Sipaise kesäkurpitsojen pintaan öljyä ja hunajaa, niin ne karamellisoituvat kauniisti. Simppelisti maustetut, grillatut kesäkurpitsat ovat herkullisia ja todellista pikaruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkurpitsat ja kukkakaalimuru

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
KUKKAKAALIMURU
1
pieni kukkakaali
½
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
RUOHOSIPULIKASTIKE
½
ruukku ruohosipulia
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
mustia oliiveja
1
dl
auringonkukansiemeniä
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli ja tee sillä aikaa kukkakaalimuru. Hienonna kukkakaalin valkoiset nuppuosat veitsellä tai tehosekoittimessa pieneksi silpuksi. (Varren voit käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.) Keitä kukkakaalimurua 1–2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja laita kulhoon. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy ja hunaja ja sekoita.

  2. Halkaise kesäkurpitsat ja tee veitsellä ristiviillot leikkuupintaan. Hiero suola pintaan ja valuta hunaja ja öljy päälle. Grillaa kesäkurpitsoja leikkuupinta alaspäin 3–5 minuuttia tai kunnes ne karamellisoituvat ja hieman pehmenevät.

  3. Tee kastike kesäkurpitsojen kypsyessä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.

  4. Lisää kukkakaalimuru, oliivit, auringonkukansiemenet ja yrttejä kesäkurpitsojen päälle. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Ei ole grilliä, mutta tallensin erinomaisen kastikkeen takia.
Kiitos ohjeesta.

Vierailija

Meilläkään ei ole grilliä mutta hyvää tulee uunissa paahdettunakin. Nyt kun kesäkurpitsa on parhaimmillaan sitä kannattaa todella käyttää kaikenlaiseen "raakapastasta" leivontaan. Se kun sisältää paljon kuituja ja muuta terveellistä ja vai
17 kcal/100 g.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt grillissä tirisee salaatti! Grillaa fetapala kokonaisena ja murenna se appelsiinivinegretillä maustetulle lämpimälle salaatille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu fetasalaatti

Ainekset

4
pientä salaatinkerää
1
pkt (200 g)
fetaa palana
APPELSIINIVINEGRETTI
1
ruukku lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
1
appelsiini
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan ja tee sillä aikaa vinegretti. Ota lehtipersiljaa sivuun koristelua varten. Hienonna loppu lehtipersilja ja valkosipuli ja laita kulhoon. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää öljy, suola ja siirappi ja sekoita.

  2. Halkaise tai lohko salaatit ja sivele niille vinegrettiä. Grillaa salaatit ja fetapala nopeasti, enintään 1–2 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan, murusta grillattu feta päälle ja viimeistele annos lopulla vinegretillä ja lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Jos rakastat kylmää gazpacho-keittoa, kannattaa kokeilla samoja makuja myös grillattuna. Raikkaan hapan kastike antaa ytyä grillatuille kasviksille.

Viinisuositus: Punaviiniksi annokselle sopii katalonialainen Josep Foraster Lamoto 2019, 19,80 e (tilausvalikoima), joka on Trepat-, Garnacha- ja Syrah-rypäleiden jännittävä sekoitus. Viini on tumman marjaisa ja mukavan suoraviivainen. Sen kevyt savuisuus kokoaa gazpachon maut hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu gazpachosalaatti

Ainekset

3
punaista paprikaa
1
pieni valkosipuli
4
minikurkkua tai 1 pieni kurkku
200
g
terttukirsikkatomaatteja
1
pieni kesäpunasipuli
Gazpachokastike
1
tomaatti
n. 4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
balsamiviinietikkaa
muutama basilikanlehti
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista ”hattu” irti. Kuori ja halkaise kurkut ja poista siemenet pienellä lusikalla.

  3. Grillaa paprikoita välillä käännellen, kunnes kuori tummuu. Laita ne sitten kannelliseen rasiaan tai sulje muovipussiin. Grillaa valkosipulia noin 10 minuuttia, tomaatteja noin 4 minuuttia ja kurkkua muutama minuutti. Grillaa myös kastikkeeseen tuleva tomaatti, noin 5 minuuttia.

  4. Tee kastike. Kuutioi iso, grillattu tomaatti ja laita palat tehosekoittimeen. Puristele grillatut valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää sitruunamehu ja etikka. Soseuta seos sileäksi ja paseeraa halutessasi eli painele sose tiheän siivilän läpi.

  5. Poista paprikoista kuoret ja viipaloi tai kuutioi paprikat. Viipaloi kurkut ja kesäsipuli.

  6. Asettele salaatti tarjoiluvadille ja valuta kastike päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos! Vaikuttaa herkulliselta, otan reseptin talteen.