
Lasten uusi suosikki kermainen kanapata syntyy puolessa tunnissa. Pataan kannattaa valita fileen sijaan mehevämpää, maukkaampaa ja edullisempaa paistileikettä.
Ranskalainen omenakana
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori porkkanat ja leikkaa viistottain vajaan sentin viipaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta omena. Paloittele leikkeet 3 palaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna voi kasarissa tai padassa ja ruskista broilerin pinta. Lisää porkkanat ja sipulit, omenaraaste, vesi ja halutessasi hienonnettu timjami. Kypsennä kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.
- Lisää kerma ja kypsennä ilman kantta 5–10 minuuttia. Jos aikaa on, jätä pannu jälkilämmölle muhimaan. Tarkista maku. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Kokeile joskus korvata omena ja vesi 3 desillä omenasiideriä (esim. Ecusson).
Kiitos vinkistä! Tätä perheelle tänään ruuaksi.
Tein kotipuun omenoista, mutta jätin ne raastamatta ja laitoin tulitikun kokoisena suikaleena sekaan ja hieman reilummin kuin mitä ohjeessa. Täytyy sanoa että tuli erinomaista. Pataa toki haudutin myös 20min pidempään.
Pistin hieman valkosipulia, soijaa ja umamimaustetta, vettä laitoin vain puolet määrästä, herkullista tuli.
Hyvää tuli mutta varsinkin kun käytin normaalia omenaa täytyi lisätä etikkaa reilusti ja suolaa varmaan 5kertainen määrä mitä ohjeessa.