Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 452 keittokirjaan.
OHJE Emmi Niemelä KUVA Piia Arnould

Lasten uusi suosikki kermainen kanapata syntyy puolessa tunnissa. Pataan kannattaa valita fileen sijaan mehevämpää, maukkaampaa ja edullisempaa paistileikettä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen omenakana

Ainekset

4
porkkanaa
5
salottisipulia
1
hapan omena (esim. Granny Smith)
600
g
broilerin paistileikettä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
4
rkl
voita
3
dl
vettä
(1/2
dl
hienonnettua timjamia)
2
dl
kermaa
Lisäksi
keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa viistottain vajaan sentin viipaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta omena. Paloittele leikkeet 3 palaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuumenna voi kasarissa tai padassa ja ruskista broilerin pinta. Lisää porkkanat ja sipulit, omenaraaste, vesi ja halutessasi hienonnettu timjami. Kypsennä kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.
  3. Lisää kerma ja kypsennä ilman kantta 5–10 minuuttia. Jos aikaa on, jätä pannu jälkilämmölle muhimaan. Tarkista maku. Tarjoa riisin kanssa.

Vinkki! Kokeile joskus korvata omena ja vesi 3 desillä omenasiideriä (esim. Ecusson).

Kommentit (4)

Vierailija

Kiitos vinkistä! Tätä perheelle tänään ruuaksi.

Ilpoolio

Tein kotipuun omenoista, mutta jätin ne raastamatta ja laitoin tulitikun kokoisena suikaleena sekaan ja hieman reilummin kuin mitä ohjeessa. Täytyy sanoa että tuli erinomaista. Pataa toki haudutin myös 20min pidempään.

Eliza14

Pistin hieman valkosipulia, soijaa ja umamimaustetta, vettä laitoin vain puolet määrästä, herkullista tuli.

Vierailija

Hyvää tuli mutta varsinkin kun käytin normaalia omenaa täytyi lisätä etikkaa reilusti ja suolaa varmaan 5kertainen määrä mitä ohjeessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Coleslaw maistuu mahtavalta myös talvella. Ohuen ohueksi suikaloitujen kasvisten joukkoon sekoitetaan sitruunainen tahinikastike. Pähkinäinen tofu tuo salaattiin ruokaisuutta ja lisää makukerroksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvislaw

Ainekset

1/3
punakaali
½
savoijinkaali
3
rkl
sitruunamehua
tl
suolaa
1
porkkana
2
dl
pekaanipähkinöitä paahdettuna
1
ruukku lehtipersiljaa ja/tai minttua
1
dl
granaattiomenansiemeniä (pakaste)
1
rkl
unikonsiemeniä
TAHINIKASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
maapähkinätofua (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Purista joukkoon sitruunaa ja lisää suola. Rutistele kaaleja puhtain käsin.

  2. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuenohuiksi tikuiksi tai lastuiksi. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla ja siirrä jäähtymään. Irrottele yrtinlehdet.

  3. Tee kastike sekoittamalla ainekset.

  4. Yhdistä kasvikset, yrtinlehdet ja kastike. Viimeistele pähkinöillä, granaattiomenan- ja unikonsiemenillä. Tarjoa tofun kanssa.

Vinkki Voit tarjota salaatin kanssa tofun sijaan myös paistettua broileria.

Maapähkinätofu

Ainekset

500
g
kiinteä tofua
2
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2
rkl
limettimehua
2
dl
maapähkinävoita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
PAISTAMISEEN
1
rkl
öljyä
(VIIMEISTELYYN
tuoretta chiliä ja korianteria)

Työvaiheet

  1. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen lautaselle. Valuta tofua kevyen painon alla 15 min.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Purista limettimehu. Sekoita ne maapähkinävoin, soijan, riisiviinietikan, vaahterasiirapin ja chilin kanssa kulhossa.

  3. Revi tofu tai leikkaa se paloiksi. Paista tofupaloihin pannulla öljyssä kaunis väri.

  4. Yhdistä tofu ja kastike. Koristele halutessasi chilillä ja korianterinlehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Klassinen maalaissalaatti saa viileään vuodenaikaan sopivan päivityksen paahdetuista kasviksista. Kokeile esimerkiksi kurpitsaa, tomaattia ja sipulia. Salaattiin voi sommitella muitakin jääkaapin aarteita, kuten kukkakaalia ja porkkanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu maalaissalaatti

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4
broilerin rintafileetä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
muutama oksa rosmariinia
½
tl
suolaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
juoksevaa hunajaa
4
salottisipulia
6
luumutomaattia
1
pkt (140 g)
pekonia
4
viipaletta maalaisleipää
KASTIKE
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
sumakkia
1
tl
juoksevaa hunajaa
4
rkl
oliiviöljyä
VIIMEISTELYYN
salaattia, basilikaa tai lehtipersiljaa
(sormisuolaa ja mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurpitsa pellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle öljy ja mausteet. Laita 200-asteiseen kiertoilmauuniin siksi aikaa, kun valmistelet muut salaattiainekset.

  2. Ruskista broilerit öljy-voiseoksessa rosmariinin kanssa. Mausta suolalla, chilillä ja hunajalla. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise tomaatit. Lisää broilerit ja kasvikset pellille ja valuta päälle öljyä. (Laita broilerit ja kasvikset uuniin tarvittaessa erillisellä pellillä.)

  3. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpö on 71 astetta. Anna broilerien vetäytyä 5 minuuttia. Viipaloi ne.

  4. Kuori kurpitsat ja pidä ne lämpimänä.

  5. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 12–18 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää.

  6. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Valuta päälle öljyä. Paista uunissa 5 minuuttia.

  7. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää etikka, mausteet, hunaja ja öljy.

  8. Levitä ainekset vadille. Mausta sormisuolalla ja pippurlla. Lisää kastiketta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuoreella rakuunalla ja kirvelillä maustettu klassinen bearnaisekastike eli bearninkastike levitetään pikaisesti ruskistettujen broilerin fileepihvien päälle uunivuokaan, jolloin broileri kypsyy kastikkeen alla meheväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bearnaise-uunibroileri

Ainekset

4
broilerin fileepihviä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
tl
suolaa
½
mustapippuria myllystä
Bearnaisekastike
½
dl
valkoviiniä
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
valkopippuria
1
laakerinlehti
4
keltuaista
200
g
voita
1
rkl
sitruunanmehua
ripaus
suolaa
3
rkl
hienonettua rakuunaa
1
rkl
hienonnettua kirveliä

Työvaiheet

  1. Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön kastikkeen teon ajaksi.
  2. Mittaa kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, valkopippurit ja laakerinlehti. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

  3. Siivilöi liemestä mausteet. Sekoita mausteliemi ja keltuaiset teräskulhossa.

  4. Sulata voi.

  5. Aseta keltuaiskulho vesihauteeseen kattilan päälle. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee ja kuohkeutuu.

  6. Nosta kulho vesihauteesta. Kaada joukkoon voisula ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike sitruunanmehulla, hienonnetulla rakuunalla ja kirvelillä.

  7. Paista broilerinfileepihvejä pannulla öljyssä ja voissa muutaman minuutin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta fileepihvit uunivuokaan. Kaada päälle bearnaisekastike.

  9. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile bearnaisebroilerin kanssa uunissa paahdettuja perunoita.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppotekoiset broilerinjauhelihapyörykät nostetaan bbq-kastikkeella ja maustepippurilla maustetun tomaattikastikkeen joukkoon kypsymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-kanapyörykkäkastike

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tlk
(400 g) paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
3–5
rkl
Bbq-kastiketta
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
suolaa
1
dl
tuoretta hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja suola jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta pieniä pyöryköitä.
  2. Kiehauta paistokasarissa paseerattu tomaatti ja vesi.
  3. Lisää liemikuutio, Bbq-kastike, fariinisokeri, maustepippuri ja suola. Nosta kastikkeen joukkoon broileripyörykät.
  4. Kypsennä keskilämmöllä poristen 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä.
  5. Maista ja mausta tarvittaessa vielä Bbq-kastikkeella ja suolalla.
  6. Viimeistele kastike hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoile riisin, nauhapastan tai vaikka vain hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)