Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Höyryävä pikaramen syntyy misokeittoaineksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-nuudelikeitto

Ainekset

2
kananmunaa
12
dl
kanalientä
2
ps (à 18 g)
misokeittoaineksia
2
rkl
soijaa
300
g
broilerinpaistileikkeitä
100
g
siitakesieniä
150
g
täysjyvänuudeleita
80
g
babypinaattia
1
dl
pakastemaissia
1
kevätsipuli
1
ruukku
korianteria
4
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat.
  2. Mittaa kattilaan kanaliemi, miso-keittoainekset ja soija. Kiehauta.
  3. Viipaloi paistileikkeet ja lisää kiehuvan liemen joukkoon. Lisää puhdistetut siitakesienet. Keitä 10 minuuttia. Paloittele joukkoon nuudelit. Kypsennä 4–5 minuuttia.
  4. Huuhdo pinaatinlehdet. Lisää ne ja maissit keiton joukkoon.
  5. Annostele keittoa lautasille. Lisää päälle kuoritut ja halkaistut kananmunat, hienonnettu kevätsipuli ja korianteri. Valuta päälle seesamiöljyä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Jäikö varsiselleriä yli? Paahda se uunissa ja soseuta suloiseksi sopaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Retroklassikko, lämmin voileipä, taipuu intialaiseen tunnelmaan, kun naanleivän päälle pyöräyttää nopean broilericurryn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 15 min + uunissa 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleivät intialaisittain

Ainekset

1
pieni sipuli
1
keltainen paprika
200
g
broilerin fileesuikaleita
1
tl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
tomaattipyreetä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
vettä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
5
dl
babypinaattia
100
g
leipäjuustoa (rasvaa 17 %)
2
pientä naanleipää (Santa Maria)
2
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Paista broilerisuikaleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, paprika, currytahna ja tomaattipyree pannulle. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Raasta inkivääri ja lisää pannulle yhdessä jogurtin ja veden kanssa. Mausta broilerimuhennos suolalla ja pippurilla. Lisää pinaatti joukkoon. Nosta pannu syrjään liedeltä.

  2. Halkaise naanleivät pellille. Jaa muhennos puolikkaille. Suikaloi leipäjuusto ja lado päälle. Kypsennä leipiä uunissa 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Lusikoi päälle turkkilaista jogurttia.

Kommentit (0)