Ramenkeitto on kätevä arkiruoka, jos haluat kokata sekä kana- että kasvisversiot samalle seurueelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Kanaramen
Ainesosat
1
pkt (250 g)
kananpojan maustamattomia minuuttileikkeitä
2
rkl
japanilaista soijakastiketta
1
rkl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
Liemi
1½
l
vettä
2
rkl
inkivääriä raastettuna
3
rkl
misotahnaa
3
rkl
japanilaista soijakastiketta
1½
rkl
miriniä
½
tl
chilihiutaleita
Lisäksi
2–4
lehtikaalin oksaa
1
rkl
öljyä
ruukku korianteria
Vaiheet
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Marinoi kananpojan minuuttileikkeet soijalla ja mirinillä.
- Kiehauta vesi. Raasta inkivääri. Lisää liemiainekset kattilaan hautumaan 15 minuutiksi.
- Paista minuuttileikkeitä muutama minuutti molemmin puolin. Leikkaa kypsät leikkeet viipaleiksi.
- Leikkaa lehtikaalista pois paksut lehtiruodit. Silppua lehdet. Kuumenna öljy pannulla. Paista kaaleja kuumalla pannulla muutama minuutti.
- Annostele keittokulhoihin nuudelit. Lisää päälle lientä, lehtikaalia ja kanaviipaleita. Silppua päälle reilusti korianteria.
Vinkki! Kasvisrameniin voit käyttää tofua. Kypsennä tofupaloja pannulla muutama minuutti lehtikaalin kanssa.