Ihanat kesäkasvikset kypsyvät liemessä, joka saa muikean makunsa possumakkarasta.
Makkara-kesäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pilko makkarat noin sentin paloiksi. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja hienonna sipulit.
-
Paista makkarat voissa kattilassa kauniin ruskeiksi. Lisää perunat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljalleen noin 5–10 minuuttia, lisää sitten kukkakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää sipulit, herneet ja ranskankerma, ja anna kiehahtaa.
-
Hienonna kirveli keiton pinnalle. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Huomaa, että makkaroista tulee liemeen suolaa.
Mitä on vaalea possumakkara? Onko se jotain nakin tyyppistä? Monissa resepteissä käytetään tätä nimitystä.
Kesäkeitto? Eikö kesäkeiton idea ole nimenomaan käyttää parhaita kauden aineksia kuten uutta perunaa, uusia porkkanoita, satokauden kukkakaalia ja tuoreita herneitä? Miten possumakkara liittyy kesän satokauteen? Teurastusaikahan on perinteisesti ollut vasta syksyllä jolloin kauden kasvikset eivät todellakaan ole enää parhaimmillaan.
Ehkä tälle makkarakeitolle olisi voinut keksiä jonkun muun nimen kuin kesäkeitto?
Tulipa makoisaa😋korvasin possumakkaran siskonmakkaralla sekä lisäsin porkkanaa,teen toistekin.Suosittelen!
Oikein hyvä soppa, nestettä piti laittaa enemmän kuin ohjeessa ja perunat pilkoin pienemmäksi ja annoin keittyä pidempään, mutta muuten ihan hyvä resepti. Makkara mitä käytin oli Lidlin Grillimaisteri bratwurst 350g, jotka olivat kooltaan hodarinakin luokkaa.
Se on sellaista vaalean väristä sikamakkaraa.