Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Ihanat kesäkasvikset kypsyvät liemessä, joka saa muikean makunsa possumakkarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-kesäkeitto

Ainekset

400
g
vaaleaa possumakkaraa (gluteenitonta)
8
varhais- tai kesäperunaa
1
kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
1
rkl
voita
7
dl
kanalientä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä (tai tuoreita)
150
g
ranskankermaa
½
ruukku
tuoretta kirveliä
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pilko makkarat noin sentin paloiksi. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja hienonna sipulit.

  2. Paista makkarat voissa kattilassa kauniin ruskeiksi. Lisää perunat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljalleen noin 5–10 minuuttia, lisää sitten kukkakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää sipulit, herneet ja ranskankerma, ja anna kiehahtaa.

  3. Hienonna kirveli keiton pinnalle. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Huomaa, että makkaroista tulee liemeen suolaa.

Kommentit (4)

Italia

Mitä on vaalea possumakkara? Onko se jotain nakin tyyppistä? Monissa resepteissä käytetään tätä nimitystä.

Vierailija

Kesäkeitto? Eikö kesäkeiton idea ole nimenomaan käyttää parhaita kauden aineksia kuten uutta perunaa, uusia porkkanoita, satokauden kukkakaalia ja tuoreita herneitä? Miten possumakkara liittyy kesän satokauteen? Teurastusaikahan on perinteisesti ollut vasta syksyllä jolloin kauden kasvikset eivät todellakaan ole enää parhaimmillaan.
Ehkä tälle makkarakeitolle olisi voinut keksiä jonkun muun nimen kuin kesäkeitto?

Ridgester
Seuraa 
Liittynyt7.6.2020

Tulipa makoisaa😋korvasin possumakkaran siskonmakkaralla sekä lisäsin porkkanaa,teen toistekin.Suosittelen!

Vierailija

Oikein hyvä soppa, nestettä piti laittaa enemmän kuin ohjeessa ja perunat pilkoin pienemmäksi ja annoin keittyä pidempään,  mutta muuten ihan hyvä resepti. Makkara mitä käytin oli Lidlin Grillimaisteri bratwurst 350g, jotka olivat kooltaan hodarinakin luokkaa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.

Sitä aina sanotaan että kauas tuoksuu liharuoat että hmm.. mutta kyllä vivahteet kasvisruuissa suissa aina voimakkaat tuoksut voittaa, kun sen suuhunsa laittaa. Nyt suut suppuun vaan, aletaan aistia ruokia. Liharuuat menettävät vivahteita jo voimakkaan tuoksunsa takia, sillä suuhun asti syötynä...

avocadoa, fettuccine tuorepastaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynttä, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pastan keitinlientä, limemehua, suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocadopastaa

Ainekset

1
ps
fettuccine tuorepastaa
1
iso syöntikypsä avocado
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa (parmaggiore)
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
pastan keitinlientä
2-4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa ja mustapippuria
1
ruukku
basilikanlehtiä
1
rkl
limemehua

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaanijuusto. Halkaise avocado kahtia ja koverra ruokalusikalla sen hedelmä pois kuoren reunaa myöten. Soseuta avocado haarukalla (tähän ei tarvitse monitoimikoneiden rumia ääniä). Hienonna valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemeniä pannulla oliiviöljyssä niin että niistä lähtee sopivasti aromeja, ne saavat rusehtua vähän vain. Sekoita avocadoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilikanlehdet, oliiviöljy 1/2rkl-1rkl, parmesaanijuustosta osa ja limemehu sekä kuivat mausteet. Seoksessa saa olla sattumia jotka näyttävät kevyiltä ja maistuvat siltä myös syödessään. Kun olet valuttanut pastan, ota keitinlientä talteen. Sekoita keitinlientä avocadoseokseen ja yhdistä se pastaan. Lisää suolaa ja mustappuria halutessasi lisää. Ripottele vielä päälle raastettua parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Juustoinen capellinivuoka tuoksuu hyvältä katkarapuineen.
Juustoinen capellinivuoka tuoksuu hyvältä katkarapuineen.

Kuin kaksi marjaa tuuttaavat täytetyt tomaatit kertovat aidon juustojen kiehtovan maun katkaravun lomassa.

isoja katkarapuja/keskikokoisia, persiljaa, tomaatteja, raejuustoa, fetajuustoa, vapaan kanan munia, kermaa ja maitoa, bulgarian jogurttia, emmental-juustoa, kuivattua oreganoa, kuivattua basilikaa, ohutta nauhamakaronia, kermajuustoa, mietoa chilikastiketta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Capellinipastavuokaa katkaravuilla

Ainekset

450
g
isoja/keskikokoisia katkarapuja
1
ruukku
tuoretta persiljaa
2
vapaan kananmunaa
2,5
dl
maitoa ja kuohukermaa/ruokakermaa
2,5
dl
maustamatonta bulgarian jogurttia
120
g
raastettua emmental juustoa
75
g
murennettua fetajuustoa
2
rkl
basilikamaustetta
1
tl
kuivattua oreganoa
270
g
ohutta tuoretta nauhamakaronia
450
g
mietoa paksua chilikastiketta
120
g
raastettua kermajuustoa
Lisäksi
tomaatteja
raejuustoa

Työvaiheet

Kuori katkaravut ja ota niiden suoli pois vetämällä se pituussuunnassa pyrstöä kohti ulos, niin kuitenkin ettei suoli tai kova kuoriosuus jää siihen. Huuhtele myös katkaravut vedellä. Silppua persilja ja laita uuni 180 asteeseen. Sekoita persiljan joukkoon kulhossa kerma, maito, fetajuusto, kananmunat, emmentaljuusto(säästä vähän vuoan pinnalle raastetta) ja jogurtti, sekä mausteet basilika ja oregano. Keitä pasta pakkauksen mukaisesti. Voitele uunivuoka voilla tai margariinilla. Levitä vuoan pohjalle puolet pastasta jonka peität chilikastikkeella, levitä siihen sitten puolet katkaravuista peittäen jäljellä olevalla pastalla. Levitä kananmuna-juustosekoitus pastan päälle laittaen vielä loput katkaravut pinnalle. Ripottele loput juustoraasteet pinnalle ja laita uuniin 30 minuutiksi.
Tee salaattia varten tomaatteihin kuoppa ja poista niiden kantaosuus ottamalla pois myös tomaatinsiemenet ja kota. Tee tomaattien reunoille kruunumaisia koristeluja ja täytä tomaatit kaupasta ostetulla raejuustolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Unohda uuni, sillä nämä kahden kaalin kääryleet kypsennetään alusta loppuun paistinpannussa, jossa niistä tulee napakan ryhdikkäitä.

Vinkki! Käytä ylimääräinen kaali esimerkiksi pikapaistettuna aasialaisissa ruoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kahden kaalin kääryleet

Ainekset

8
isoa savoijinkaalin lehteä
Täyte
dl
ateriajyviä (esim. Myllärin)
2
sipulia
100
g
lehti- tai palmukaalia
1
rkl
voita
2/3
prk (à 250 g)
ricottajuustoa
1
luomusitruuna (kuori)
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Paistamiseen
25
g
voita
Kastike
1/3
prk
ricottaa
dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kaalinlehtiä kahdessa erässä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/ 2 l vettä), noin 5 minuuttia. Valuta lehdet keittiöpyyhkeen päällä. Leikkaa lehdistä kova keskiruoti pois ja hienonna se täytettä varten.

  2. Keitä jyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Jyvien kiehuessa hienonna sipulit ja lehtikaali. Valitse paistamiseen kannellinen paistokasari. Sulata voi kasarissa, ja paista sipulia ja kaalia noin 5 minuuttia. Siirrä ne kulhoon. Lisää kulhoon myös hienonnettu lehtiruoti, keitetyt jyvät ja 2/3 ricottajuustosta. Säästä loput juustosta kastikkeeseen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja hienonna persilja. Lisää ne ja mausteet täytteeseen
    ja sekoita tasaiseksi.

  4. Laita kaalinlehti keskeltä limittäin niin että siitä tulee yhtenäinen. Lusikoi täytettä lehdelle, käännä reunat kiinni ja rullaa tiiviiksi kääryleeksi.

  5. Sulata voi pannussa. Lado kääryleet vieri viereen pannuun ja paista 2–3 minuuttia molemmin puolin. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa kylmä kastike kuumien kääryleiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahdetuista paprikoista, chilistä ja vaaleista pavuista tehty raikas ja sopivan tulinen tahna toimii dippinä, levitteenä ja lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen paprikatahna

Ainekset

4
punaista paprikaa
2
punaista chiliä
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
1
sitruuna
1
tl
hunajaa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita paprikat ja chilit leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15 minuutta. Paprikoista tulee paahdettaessa mehukkaita ja pehmeitä ja chilin maku pyöristyy.

  2. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista paprikoista ja chileistä kanta ja siemenet.

  3. Laita paprikat, chilit ja pavut tehosekoittimeen. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Lisää hunaja ja savupaprika. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.

  4. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi chilillä ja savupaprikalla.

Vinkki Valkoiset pavut voi korvata kikherneillä, pähkinöillä, siemenillä tai maapähkinävoilla. Kun pavut jättää pois, tahnasta tuleekin mausteinen paprikakastike.

Kommentit (0)