Me Naiset on lisännyt 1284 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lämmittävässä keitossa on proteiinia kanan lisäksi myös pavuissa. Voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kana-valkopapukeitto

Ainekset

1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
½
tl +½ tl
suolaa
½
tl +½ tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
valkosipulijauhetta
1
pkt (250 g)
maustamattomia broilerinpaistisuikaleita
3
rkl
tomattipyreetä
1
tlk
tomaattimurskaa (+ ½ tölkillistä vettä)
1
l
kanalientä
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tlk
isoja valkoisia papuja
100
g
lehtikaalia suikaleina
Päälle
parmesaania, (chilihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 minuuttia. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.

  3. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja ripottele chiliä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pinaattikeitto saa upean sävyn karhunlaukasta. Voit kokeilla sopassa myös luonnosta löytyvää, hennommin valkosipulista litulaukkaa ja pinaatin sijaan nokkosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukka-pinaattikeitto

Ainekset

1
rs (100 g)
karhunlaukkaa
1
sipuli
1
sellerinvarsi
½
fenkoli
2
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
150
g
tuoretta pinaattia
5
dl
maitoa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rs (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna karhunlaukat.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi sellerinvarsi ja fenkoli. Kuumen­na öljy kattilassa. Kuullota sipu­lia, selleriä ja fenkolia 2–3 mi­nuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatit ja laukka lie­meen. Keitä 2−3 minuuttia. So­seuta keitto. Lisää maito ja maus­teet joukkoon. Kuumenna kiehu­vaksi ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita lopuksi ranskankerma keittoon. Älä keitä keittoa enää.

Vinkki Voit käyttää keittoon lau­kan sijaan ruohosipulia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen parsa kestää tuhditkin mausteet. Mausta siis sitruunainen parsapasta rohkeasti chilillä ja valkosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-fetaspagetti

Ainekset

400
g
valkoista parsaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sormisuolaa
2
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
400
g
spagettia
1
sitruuna
15
g
isoa basilikanlehteä
150
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo parsat, katkaise puumaiset tyvet ja kuori varret. Leikkaan parsat kolmeen osaan ja laita kul­hoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Lisää chilihiutaleet, suo­la ja 2 rkl öljyä. Kääntele niin, että mausteet levittyvät parsoille. Levitä parsat leivinpape­rille pellille ja kypsennä uunissa noin 10 mi­nuuttia. Kypsennä sillä aikaa pasta.
  2. Kuumenna pastan keitinvesi ja mausta se suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Pese ja raas­ta sitruunan kuori ja lisää se keitinveteen. Purista 2 rkl sitruunan mehua pieneen kul­hoon, jätä odottamaan. Keitä pasta kypsäk­si pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä, kaada takaisin kattilaan ja lisää sitruunamehu ja ½ dl oliiviöljyä joukkoon.
  3. Ota parsat uunista ja kääntele basilikan­lehdet kuumien parsojen joukkoon. Lusikoi seos kattilaan pastan joukkoon. Viimeistele ruoka murennetulla fetalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mitä saadaan, kun yhdistetään samalle pannulle banaaneja, pekonia, inkivääriä ja kookosmaitoa? Makeansuolainen, täyteläinen curry, joka maistuu ihanalta basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden seurassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-possucurry

Ainekset

2
pkt (à 170 g)
Amerikan pekonia
4
kovaa, vihertävää banaania
2
valkosipulinkynttä
5
kevätsipulia
2
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
2
tl
punaista currytahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
n. 1
dl
vettä
½
ruukku thaibasilikaa tai basilikaa
2
rkl
limetinmehua
2
tl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni paloiksi ja banaanit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja ke­vätsipulit. Säästä kevätsipuleiden vih­reät osat viimeistelyyn. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Laita pekonipalat kylmään paistinpannuun ja siirrä pannu liedelle kuu­menemaan. Paista pekonia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Kaada pekonit pannusta talouspape­rin päälle lautaselle ja jätä pekonista ir­ronnut rasva pannuun. Paista sipuleita, inkivääriä, banaaneja ja currytahnaa pekonin rasvassa pari minuuttia. Kaada pekonit takaisin pannuun ja lisää kookos­maito. Huuhtele kookosmaitopurkki ve­dellä ja kaada vesi pannuun. Kypsennä currya keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Hienonna basilika ja purista limetistä mehu. Lisää ne kalakastikkeen kanssa curryn joukkoon. Tarjoa curry esimerkiksi höyrytetyn basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassikkopasta carbonaran maut sopivat myös puuroon. Ripaus sokeria pyöristää pekonin suolaisuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapuuro carbonaran tapaan

Ainekset

8
dl
täysmaitoa
3
dl
kaurahiutaleita
dl
parmesaanijuustoa raasteena
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
pkt (170 g)
amerikanpekonia
1
tl
sokeria
4
munankeltuaista
1
rkl
chiansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi ko­ko ajan sekoittaen. Vispilöi kaurahiutaleet joukkoon. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  2. Raasta parmesaani. Pilko pekoni ja paista pannussa rapeaksi sokerin kanssa.
  3. Sekoita suola ja desi parmesaaniraasteet­ta valmiiseen puuroon. Säästä loppu raaste puuron pinnalle ripoteltavaksi.
  4. Jaa puuro lautasille ja laita kunkin annok­sen päälle yksi keltuainen. Ripottele pinnalle pekonia, parmesaania ja chiansiemeniä.

Vinkki! Ennen kuin käyt puuron kimppuun, pyöräytä lusikalla pinnalle asetellut sattumat puuron joukkoon.

Kommentit (0)