Keitä vihanneksista ja grillibroilerista nopea ja helppo keitto. Vihreän minestronen juju on sitruunamelissapestossa, jossa juusto on korvattu samettisilla macadamiapähkinöillä.
Italialaisesta minestronekeitosta on olemassa useita erilaisia versioita, jotka vaihtelevat muun muassa saatavilla olevien ainesten mukaan. Tällä ohjeella valmistuu kirkaslieminen pasta-vihanneskeitto, joka höystetään maukkaaksi valmiilla grillibroilerilla ja sitruunamelissapestolla.
Keittoa varten tarvitaan kolmea eri vihannesta: vihreitä pitkiä papuja, fenkolia sekä kesäsipulia. Kesäsesongin vaihtuessa syksyyn voit poimia sipulinipun tilalle myös yhden kookkaan purjon. Halkaistuna ja huuhdeltuna se sopii yhtä lailla silputtavaksi keittoon.
Entä pasta? Ohjeessa vinkataan käyttämään keittoon orzoa eli jyvänmuotoista pastaa. Orzo on mainio valinta minestroneen, sillä kuumassa liemessä se säilyttää muotonsa isoja pastakuvioita paremmin. Jos et löydä jyväpastaa kaupastasi, voit käyttää kuitenkin myös tavallisia makaroneja.
Vihreä minestrone
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin sitruunamelissapesto.
-
Hienonna sipulit varsineen (tai halkaise, huuhdo ja hienonna purjo). Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja pilko pavut. Riivi lihat broilerinkoivista.
-
Kuumenna vesi kattilassa. Murenna liemikuutiot veteen, lisää sipulit, fenkoli ja orzo. Keitä 10 minuuttia.
-
Lisää pavut ja broilerinlihat ja keitä vielä 5 minuuttia.
-
Jaa keitto kulhoihin ja lusikoi annoksiin runsaasti pestoa.
Sitruunamelissapesto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pilko sitruunamelissa sauvasekoittimen kulhoon. Raasta valkosipuli joukkoon. Lisää pähkinät ja öljy.
-
Soseuta seos sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi ja mausta suolalla.