Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
Keitot
9:00 | 18.8.2021

Vihreä minestrone

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Keitä vihanneksista ja grillibroilerista nopea ja helppo keitto. Vihreän minestronen juju on sitruunamelissapestossa, jossa juusto on korvattu samettisilla macadamiapähkinöillä.

Italialaisesta minestronekeitosta on olemassa useita erilaisia versioita, jotka vaihtelevat muun muassa saatavilla olevien ainesten mukaan. Tällä ohjeella valmistuu kirkaslieminen pasta-vihanneskeitto, joka höystetään maukkaaksi valmiilla grillibroilerilla ja sitruunamelissapestolla.

Keittoa varten tarvitaan kolmea eri vihannesta: vihreitä pitkiä papuja, fenkolia sekä kesäsipulia. Kesäsesongin vaihtuessa syksyyn voit poimia sipulinipun tilalle myös yhden kookkaan purjon. Halkaistuna ja huuhdeltuna se sopii yhtä lailla silputtavaksi keittoon.

Entä pasta? Ohjeessa vinkataan käyttämään keittoon orzoa eli jyvänmuotoista pastaa. Orzo on mainio valinta minestroneen, sillä kuumassa liemessä se säilyttää muotonsa isoja pastakuvioita paremmin. Jos et löydä jyväpastaa kaupastasi, voit käyttää kuitenkin myös tavallisia makaroneja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Vihreä minestrone

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kesäsipulia varsineen (tai iso purjo)
1
fenkoli
1
ps (150 g)
pitkiä vihreitä papuja
2
grillattua broilerinkoipea
2
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
dl
orzopastaa
Lisäksi
sitruunamelissapestoa (ohje alla)

Vaiheet

  1. Tee ensin sitruunamelissapesto.

  2. Hienonna sipulit varsineen (tai halkaise, huuhdo ja hienonna purjo). Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja pilko pavut. Riivi lihat broilerinkoivista.

  3. Kuumenna vesi kattilassa. Murenna liemikuutiot veteen, lisää sipulit, fenkoli ja orzo. Keitä 10 minuuttia.

  4. Lisää pavut ja broilerinlihat ja keitä vielä 5 minuuttia.

  5. Jaa keitto kulhoihin ja lusikoi annoksiin runsaasti pestoa.

Sitruunamelissapesto

Ainesosat

1
ruukku sitruunamelissaa
2
valkosipulinkynttä
1
ps (70 g)
macadamiapähkinöitä
½
dl
öljyä
½
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Pilko sitruunamelissa sauvasekoittimen kulhoon. Raasta valkosipuli joukkoon. Lisää pähkinät ja öljy.

  2. Soseuta seos sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi ja mausta suolalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
keitot
Kot kot
30 minuuttia
minestrone
broileri-minestronekeitto

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini