
Tällaisille resepteille on aina tilausta. Pilko, lado pataan, hauduta hetki ja käy pöytään. Helppo ja herkullinen kanapata ei kaipaa edes lisukkeita.
Yhden padan sitruunakana
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broileri ajoissa jääkaapista huoneenlämpöön. Paloittele fileet reiluiksi paloiksi.
- Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja pilko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi.
- Kuumenna öljy padassa ja paista broileripalat nopeasti pinnaltaan kauniin ruskeiksi. Kumoa lautaselle.
- Lisää pataan vesi, smetana, kanaliemikuutio, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa joukkoon kasvikset, mausteet ja hunaja.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kanapalat ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Viimeistele timjamilla.
Vain 2dl vettä?
Minäkin mietin, että tosiaanko vain 2 dl vettä?
Voiko tämän tehdä normaalissa kattilassa vai tarviiko olla nimenomaan pata?
Kuvassa munakoison näköinen kesäkurpitsa?
Kiitos kommenteista! Kyllä, 2 dl vettä pitäisi riittää, koska kesäkurpitsasta irtoaa reilusti nestettä. Toki voi halutessaan lisätä vettä. Tällä määrällä ruoasta tulee selvästi patamainen, osa aineksista kypsyy loppuun kannen alla kuumassa höyryssä.
Kattilakysymykseen: toimii yhtä hyvin niinkin! Jos haluaa kauniimmat paistopinnat kanoihin eikä luota siinä kattilanpohjaan, voi sen vaiheen tehdä pannulla. Sitten tosin tarvitaan jo kaksi astiaa ;)
Munakoisokysymykseen: saimme tummanvihreäkuorisen kesäkurpitsayksilön kuvauksiin.
Todella hyvää. Varmasti myös jatkossa meidän ruokalistalla!
Tästä on tullut meidän perheen luottoruoka, mutta usean kokkauskerran jälkeen totean, ettei perunat millään ehdi kypsyä tuossa ajassa ja vesimäärässä. Kokeiltu erilaisilla padilla ja kattiloilla ja eri kokoisilla perunanpaloilla. Nykyään esikeitän pottuja vähän aikaa.