Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 925 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Sinappinen broileripata, joka valmistuu arki-illan ruokapöytään puolessa tunnissa? Tämä ranskalaisia makuja yhdistelevä kermainen kastike hurmaa koko perheen.

Helpoille ja nopeille arkiruoille on aina tarvetta. Kun löytää sellaisen reseptin, joka lisäksi on niin hyvää että padat tyhjenevät viimeistä tippaa myöten, kannattaa ohje painaa visusti muistiin.

Sinappibroileri on juuri tällainen resepti. Lähikaupasta löytyvät ainekset, toisiaan täydentävät täyteläiset maut ja valmista puolessa tunnissa! Valmiissa padassa broilerin paistileikkeet ovat mukavan meheviä, herkkusienet tuovat lisämakua ja tuju kokojyväsinappi on pehmennetty ruokakermalla.

Viimeisen silauksen makuun tuo ranskalainen rakuuna, joka voi olla kuivattua tai tuoretta. Herkullinen sinappibroileri sopii tarjottavaksi esimerkiksi perunamuusin ja vihersalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri

Ainekset

1
rs (450 g)
broilerin luuttomia paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
noin 2
rkl
öljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
ruskeita herkkusieniä
rkl
kokojyväsinappia
2
tl
kuivattua rakuunaa
2
dl
ruokakermaa (rasvaa 22 %)

Työvaiheet

  1. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne öljyssä (1 rkl) laakeassa paistokasarissa molemmin puolin.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele sienet.

  3. Ota broilerit pois kasarista, lisää sipulit ja öljyä tarvittaessa. Paista muutama minuutti ja lisää sienet. Paista vielä 5 minuuttia.

  4. Laita broilerit takaisin kasariin. Lisää sinappi, rakuuna ja kerma. Kuumenna, kunnes kerma hieman kuplii. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa perunasoseen ja vihreän salaatin kanssa.

Vinkki Voit myös käyttää tuoretta ranskalaista rakuunaa. Hienonna kolmen rakuunan oksan lehdet ja lisää ne ruokaan samaan aikaan kuin kuivattu rakuuna.

Kommentit (8)

Vierailija

Hyvä ja simppeli resepti. Toimii hyvin myös possunfileellä joka on usein nykyisin edullisempaa kuin broisku.

Ja kävisihän tuo myös naudanlihankin kanssa. Tai lihapullien!

Vierailija

Hyvännäköistä pataa ja helppo varioida ja tuunata esim. paahdetuilla paprikoilla ja vaikka homejuustolla. Kaikki lihat käy tuohon. Rakuuna on ihanata lihapadoissa.

Vaimo ei tykkää

Mitä olisi hyvä laittaa tähän sienen sijasta?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!
Sienet voisi korvata esimerkiksi pieneksi kuutioidulla munakoisolla. Myös esimerkiksi pienet kirsikkatomaatit olisivat tässä hyviä, vaikka eivät sientä muistutakaan.

Vaimo ei tykkää

Kiitos nopeasta vastauksesta!  Munakoisot sopivat täydellisesti :)

Anna-Liisa Marjanen

mistä saa ruokakermaa22% ei meidän kaupasta. Kuka myy kokojyväsinappia?

Herkutelija

Smetanaa kylkeen..huikeeta..

viluinen

Sinappimerkki Maillen valikoimissa on Maille Dijon kokojyväsinappi. Arla Lempi ruokakerma on 22-prosenttista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.