Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 877 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Sinappinen broileripata, joka valmistuu arki-illan ruokapöytään puolessa tunnissa? Tämä ranskalaisia makuja yhdistelevä kermainen kastike hurmaa koko perheen.

Helpoille ja nopeille arkiruoille on aina tarvetta. Kun löytää sellaisen reseptin, joka lisäksi on niin hyvää että padat tyhjenevät viimeistä tippaa myöten, kannattaa ohje painaa visusti muistiin.

Sinappibroileri on juuri tällainen resepti. Lähikaupasta löytyvät ainekset, toisiaan täydentävät täyteläiset maut ja valmista puolessa tunnissa! Valmiissa padassa broilerin paistileikkeet ovat mukavan meheviä, herkkusienet tuovat lisämakua ja tuju kokojyväsinappi on pehmennetty ruokakermalla.

Viimeisen silauksen makuun tuo ranskalainen rakuuna, joka voi olla kuivattua tai tuoretta. Herkullinen sinappibroileri sopii tarjottavaksi esimerkiksi perunamuusin ja vihersalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri

Ainekset

1
rs (450 g)
broilerin luuttomia paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
noin 2
rkl
öljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
ruskeita herkkusieniä
rkl
kokojyväsinappia
2
tl
kuivattua rakuunaa
2
dl
ruokakermaa (rasvaa 22 %)

Työvaiheet

  1. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne öljyssä (1 rkl) laakeassa paistokasarissa molemmin puolin.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele sienet.

  3. Ota broilerit pois kasarista, lisää sipulit ja öljyä tarvittaessa. Paista muutama minuutti ja lisää sienet. Paista vielä 5 minuuttia.

  4. Laita broilerit takaisin kasariin. Lisää sinappi, rakuuna ja kerma. Kuumenna, kunnes kerma hieman kuplii. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa perunasoseen ja vihreän salaatin kanssa.

Vinkki Voit myös käyttää tuoretta ranskalaista rakuunaa. Hienonna kolmen rakuunan oksan lehdet ja lisää ne ruokaan samaan aikaan kuin kuivattu rakuuna.

Kommentit (8)

Vierailija

Hyvä ja simppeli resepti. Toimii hyvin myös possunfileellä joka on usein nykyisin edullisempaa kuin broisku.

Ja kävisihän tuo myös naudanlihankin kanssa. Tai lihapullien!

Vierailija

Hyvännäköistä pataa ja helppo varioida ja tuunata esim. paahdetuilla paprikoilla ja vaikka homejuustolla. Kaikki lihat käy tuohon. Rakuuna on ihanata lihapadoissa.

Vaimo ei tykkää

Mitä olisi hyvä laittaa tähän sienen sijasta?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!
Sienet voisi korvata esimerkiksi pieneksi kuutioidulla munakoisolla. Myös esimerkiksi pienet kirsikkatomaatit olisivat tässä hyviä, vaikka eivät sientä muistutakaan.

Vaimo ei tykkää

Kiitos nopeasta vastauksesta!  Munakoisot sopivat täydellisesti :)

Anna-Liisa Marjanen

mistä saa ruokakermaa22% ei meidän kaupasta. Kuka myy kokojyväsinappia?

Herkutelija

Smetanaa kylkeen..huikeeta..

viluinen

Sinappimerkki Maillen valikoimissa on Maille Dijon kokojyväsinappi. Arla Lempi ruokakerma on 22-prosenttista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ribollitaan voi käyttää niitä kasviksia mitä kaapista löytyy. Lisää vettä, jos haluat padasta keittomaisempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Ribollita-pata

Ainekset

1
iso sipuli
2
porkkanaa
2
lehtisellerin vartta
6
valkosipulinkynttä
200
g
mustakaalia
¼
kuivahtaneesta ciabattasta
5
aurinkokuivattuja tomaattia
1
prk (380/230 g)
pieniä kypsiä valkoisia papuja (cannellini)
3
rkl
oliiviöljyä
tl
suolaa
2
rkl
tomaattipyreetä
l
vettä
1
parmesaanipalan kanta
4
oksaa tuoretta timjamia
¾
tl
chilirouhetta tai aleppon pippuria
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja pork­kanat. Leikkaa lehtisellerit pie­niksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Huuhtele kaalit, poista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Revi tai murenna leipä paloiksi.

  3. Suikaloi aurinkokokuivatut to­maatit. Valuta pavut siivilässä.

  4. Kuumenna öljy padassa. Lisää kasvikset ja suola. Kuullota noin 8 minuuttia.

  5. Lisää tomaattipyree ja aurinko­kuivatut tomaatit. Paista sekoitta­en muutama minuutti.

  6. Lisää vesi, pavut, parmesaanin kanta, timjami, chilirouhe ja mustapippuri. Keitä 5 minuuttia.

  7. Kääntele kaalit keittoon kahdes­sa erässä. Lisää sitten leipä.

  8. Kypsennä 15 minuuttia. Valuta lopuksi pinnalle oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Pohjois- ja Keski-Italiassa kani on yleisesti käytetty raaka-aine. Sen tilalla voi käyttää broileria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Rosa dei Ventin kanipata

Ainekset

1
kokonainen kani tai broileri
2
lehtisellerin vartta
1
porkkana
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2
meiraminoksaa
1
rosmariininoksa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
dl
valkoviiniä
2–3
dl
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Paloittele kani tai broileri luineen noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

  2. Leikkaa sellerit noin 1 cm:n paloiksi ja lohko porkkana 5–6 palaan. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Nypi meiramista ja rosmariinista lehdet. Hienonna lehtipersilja.

  3. Laita uunivuokaan 3 rkl oliiviöljyä ja kaikki ainekset viiniä ja tomaattimurskaa lukuun ottamatta. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan loput öljystä.

  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa välillä sekoitellen, kunnes lihat ovat melkein kypsiä, noin 20 minuuttia. Kypsennysaika riippuu valitsemastasi lihasta.

  5. Kun liha on kullanruskeaa, ota vuoka uunista ja lisää viini. Jatka kypsentämistä uunissa vielä 10 minuuttia.

  6. Tee kuuman vuoan pohjalle tilaa, johon kaadat tomaattimurskan. Anna murskan kypsyä hetki ennen sekoittamista.

  7. Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä, kunnes tomaattimurska kiehahtaa kunnolla. Tarjoa ruoka esimerkiksi vihreiden papujen tai varsiparsakaalien kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä salaatti on saanut inspiraationsa Sisiliassa kasvavista appelsiineista, fenkolista ja punasipulista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen salaatti

Ainekset

2
appelsiinia
5
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
pieni punasipuli
1
pullea fenkoli
3–4
mintun oksaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Säästä mehu.

  2. Tee appelsiinimehusta ja oliiviöljystä kastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Leikkaa fenkoli ja punasipuli terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kastikkeeseen maustumaan noin 5 minuutiksi.

  4. Kääntele sipuli-fenkoliseos appelsiinilohkojen kanssa keskenään. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Nypi mintun oksista lehtiä koristeeksi.

     

Kommentit (0)