Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Broilerinmaksaa löytyy kaupasta parhaiten pakasteena. Tuoretta maksaa kannattaa kysyä kauppahalleista ja isojen ruokakauppojen lihatiskeiltä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerinmaksa-kerkkäpasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
salottisipuli
2
dl + 2 rkl
kuusenkerkkiä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2 + 2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
laakerinlehti
3
dl
kermaa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa (esim. tagliatelle)
3
l
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettuja broilerinmaksoja, sulata ne yön yli jääkaapissa.
  2. Huuhtele (sulaneet) maksat ja kuivaa ne talouspaperilla. Viipaloi maksat ja herkkusienet. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele kerkät. Valuta kerkät siivilässä tai painele ne kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  3. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyörittele maksapalat jauhossa.
  4. Kuumenna 2 rkl voita korkeareunaisessa pannussa. Paista herkkusieniä ja sipulia 5 minuuttia ja siirrä ne sitten toiseen astiaan. Lisää 2 rkl voita pannuun ja paista maksat kauttaaltaan kullanruskeiksi, 5 minuuttia. Laita maksat sienten ja sipulien kanssa samaan astiaan odottamaan.
  5. Sekoita valkoviini, tomaattipyree ja laakerinlehti pannussa ja anna kiehahtaa. Keitä lientä kasaan 3–5 minuuttia. Lisää 2 dl kerkkiä, paistetut sienet, sipulit ja broilerinmaksat sekä kerma. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla.
  6. Keitä pasta suolavedessä isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon. Lisää koristeeksi 2 rkl tuoreita kerkkiä.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Nokkoskeitto

Ainekset

25
g
voita (saattopa tuota lirvahtaa vähän enemmänkin...)
1 1/2
l
tuoreita nokkosia (tai 150 g pinaattia)
3/4
dl
vehnäjauhoja
7 - 8
dl
kevytmaitoa (riippuen kuinka paksu keitto on just sun mieleen)
200
g
Koskenlaskijaa
suolaa

Työvaiheet

Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkosenlehdet. Sekoita kuumentaen pari min
Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
Lisää sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes tasaista. Lisää suola.
Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.

NOKKOSENLEHTIEN KERÄYS JA ESIKÄSITTELY
* Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
* Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Suolainen mukikakku? Ei, vaan jotain vielä parempaa. Gluteeniton mukipizza rakentuu sekoitettavasta pohjasta, täytteestä ja juustosta mikrossa yhdellä napin painalluksella. Pling, ja telkkarieväs on valmis!

Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mukipizza

Ainekset

4
rkl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
ripaus
leivinjauhetta
ripaus
ruokasoodaa
1/4
tl
suolaa
3
rkl
maitoa
1
rkl
oliiviöljyä
Päälle
3
rkl
valmista tomaattikastiketta
3/4
dl
juustoraastetta
2-3
rkl
pizzatäytteitä (esim. suikaloitua kinkkua, salamiviipaleita tai meetvurstia)
2-3
kirsikkatomaattia
1/2
tl
oreganoa

Työvaiheet

  1. Ota suuri, mikronkestävä muki ja sekoita pohjalle annostaikinan verran kaurajauhoja, leivinjauhetta, ruokasoodaa ja suolaa. Lisää maito ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi mukiin tomaattikastike ja juustoraaste.
  3. Ripottele pinnalle täytteet, esimerkiksi suikaloitu kinkku tai salamiviipaleet. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne päälle. Mausta oreganolla.
  4. Kypsennä mukipizzaa mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen syömistä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 115 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Perunarieska

Ainekset

5
Dl
Vettä
1 1/2
Dl
Perunasosejauhetta
Tai
5
Dl
Perunamuusia
---
1
Tl
Suola
1
Kpl
Kananmuna
2,5
Dl
Hiivaleipäjauhoja
1
Dl
Kaurahiutaleita
Pinnale:
Voita

Työvaiheet

Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskuitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Voitele pinta. Nauti heti.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 221 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Soppa365

Kyllä ruualla saa leikkiä, ainakin vähän. Tarjoa maukas vesimeloni-fetasalaatti vaihteeksi tasakokoisina kuutioina.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Palapelisalaatti

Ainekset

neljännes
vesimelonista
puolikas
kurkku
100
g
fetaa
1
rkl
laadukasta oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria ja muutama mintunlehti

Työvaiheet

1. Pilko vesimeloni, kurkku ja feta samankokoisiksi kuutioiksi. Laita vesimeloni ja kurkku kulhoon, ja sekoita niihin öljy ja sitruunamehu. 

2. Asettele kaikki raaka-aineet tarjoilulautasille. Ripsauta päälle suolaa ja mustapippuria. Koristele mintunlehdillä. 

Vinkki! Jos haluat tarjota suuremman annoksen salaattia, voit kasata kuutioita myös päällekkäin. Jos teet annoksen kaikista sivuista yhtä pitkät, lopputulos muistuttaa hauskasti Rubikin kuutiota.

Kommentit (0)