Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1522 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Broilerinmaksaa löytyy kaupasta parhaiten pakasteena. Tuoretta maksaa kannattaa kysyä kauppahalleista ja isojen ruokakauppojen lihatiskeiltä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerinmaksa-kerkkäpasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
salottisipuli
2
dl + 2 rkl
kuusenkerkkiä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2 + 2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
laakerinlehti
3
dl
kermaa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa (esim. tagliatelle)
3
l
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettuja broilerinmaksoja, sulata ne yön yli jääkaapissa.
  2. Huuhtele (sulaneet) maksat ja kuivaa ne talouspaperilla. Viipaloi maksat ja herkkusienet. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele kerkät. Valuta kerkät siivilässä tai painele ne kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  3. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyörittele maksapalat jauhossa.
  4. Kuumenna 2 rkl voita korkeareunaisessa pannussa. Paista herkkusieniä ja sipulia 5 minuuttia ja siirrä ne sitten toiseen astiaan. Lisää 2 rkl voita pannuun ja paista maksat kauttaaltaan kullanruskeiksi, 5 minuuttia. Laita maksat sienten ja sipulien kanssa samaan astiaan odottamaan.
  5. Sekoita valkoviini, tomaattipyree ja laakerinlehti pannussa ja anna kiehahtaa. Keitä lientä kasaan 3–5 minuuttia. Lisää 2 dl kerkkiä, paistetut sienet, sipulit ja broilerinmaksat sekä kerma. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla.
  6. Keitä pasta suolavedessä isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon. Lisää koristeeksi 2 rkl tuoreita kerkkiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 801 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 801 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje Akseli Herlevi Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevä jauhelihakastike tuo huippukokki Akseli Herleville mieleen lapsuuden. Kun kastikkeen antaa muhia kunnolla, maut sulautuvat ihanasti yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Akseli Herlevin lohturuokapasta

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
2
tl
hunajaa
2
tl
oreganoa
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tkl (á 400g)
tomaattimurskaa
2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori myös porkkana ja pilko se oikein pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset. Siirrä ne pannun reunaan ja ruskista jauheliha.
  3. Lisää etikka, hunaja, oregano ja tomaattimurska. Anna kiehua 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Lisää lopuksi suola ja pippuri. Tarjoile spagetin ja parmesaanin kanssa.

Kommentit (6)

RSy

Etikka vai hunaja ? ;)

Vierailija

Aineksissa hunaja, ohjeessa etikka ja sokeri...

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Ohjeeseen tulee sekä hunajaa että etikkaa, toinen oli vain unohtunut raaka-ainelistasta. Nyt lisätty!

Yst. Venla / Soppa365

Kotikokit

Spagettikastike vaatii vähintään tunnin haudutuksen, mieluummin pitempäänkin.

Zoomaaja1

Hosumalla ei hyvää tule! Samaa mieltä nimimerkki kotikokit kanssa. Ohjeessa lukee jauheliha. Sitä on monenlaista. Paistijauhelihaa vai mitä? Itse käytän pelkästään paistijauhelihaa. Voisin kuvitella että parmesanjuusto antaa hyvän loppusilauksen ja rasvaa annokseen.

Zahal

Noudattaa samaa kaavaa ja tasoa kuin tämän herran ravintola tarjontakin. Hosuen mautonta ruokaa. Jo pelkkään tomaattikastikkeeseen menee 3-4 tuntia.

10-vuotiaan Saran uunilohi yrttikastikkeella mykisti Junior MasterChef -tuomarit. Soijaa, limeä, chiliä, sieniä… Näin valmistat täydellisen aasialaisen yrttikastikkeen!
 

Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Saran aasialainen uunilohi yrttikastikkeella

Ainekset

n. 300
g
kirjolohta
0,5
dl
soijakastiketta
yhden limetin mehu
suolaa
Kastike
1
tölkki
kookosmaitoa
1
tuore chili
2
rkl
chilikastiketta (tai useampaa erilaista)
2
dl
herkkusieniä (tai muita sieniä oman maun mukaan)
tuoreita yrttejä: esimerkiksi korianteria, thai-basilikaa ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa kala annospaloiksi ja pyyhi sen pinta kuivaksi. Sekoita soijakastike, suola ja limemehu ja kaada liemi kalan päälle. Paista kalaa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike.
  2. Kiehauta kookosmaito kattilassa. Lisää chili, chilikastike sekä lopuksi yrtit (jätä muutama lehti koristelua varten) Pilko sienet ja lisää ne kastikkeeseen, anna kiehua hetki. 
  3. Koristele annokset tuoreilla yrteillä ja tarjoile kastike erikseen.

Kommentit (1)

Vierailija

Mahtavaa 👌🏾👩🏻‍🍳

Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.

Minulla sattui olemaan pakkasessa suomalaista härän sisäfilettä ja ajattelin tehdä niistä pihvejä. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja kehittelin tämän reseptin. Ohueksi leikattu liha paneroidaan munassa sekä korppujauhoseoksessa ja paistetaan kuumalla pannulla voissa.
Vaikka lihasta...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Italialaisella yrttiseoksella paneroitua härän sisäfilettä & timjami-mummonkurkkuja

Ainekset

500
g
härän rotukarjan sisäfilettä
100
g
korppujauhoja
100
g
voita
50
g
vehnäjauhoja
1
rkl
suolaa
1/2
rkl
valkopippuria
3
rkl
Italialainen kuivayrttiseos
Timjami-mummonkurkut
1
kpl
kurkku
3
rkl
omenaviinietikkaa
3
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
1/2
rkl
suolaa
1/2
pnt
tuoretta timjamia

Työvaiheet

VALMISTUS:
Leikkaa sisäfile noin 0,5 cm siivuiksi.
Anna lihaviipaleiden olla huoneenlämmössä noin puolituntia. Niitä ei erikseen tarvitse maustaa.
Tee sillä aikaa timjami-mummonkurkut.
Kuori kokonainen kurkku ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, juustohöylällä tai mandoliinilla.
Laita siivut astiaan ja lisää kaikki muut raaka-aineet sekaan. Sekoita hieman ja laita jääkaappiin maustumaan.
Riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, suola, valkopippuri ja Italian yrttiseos.
Kuumenna pannu ja lisää voi siihen. Paneroi sisäfile siivut, kastamalla ensin munaan ja pyöräyttämällä sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
Paista voissa 1/2 minuuttia per puoli. Niin että pinta on rapea ja kullanruskea.
Nosta talouspaperin päälle että saat ylimääräisen rasvan pois.
Tarjoile sisäfilesiivut mummonkurkkujen kera.

Kommentit (0)