
Broileripastan kastikkeessa maistuu tällä kertaa raikas appelsiini. Lorauta hapokkuuden vastapainoksi reilusti hunajaa.
Ruoka on tunnetusti parempaa, jos siinä on sopivassa suhteessa suolaisuutta, makeutta, hapokkuutta ja karvautta.
Oheisessa pastaohjeessa hapokkuus saadaan appelsiinimehusta. Paloitellut broilerit paistetaan voissa ja haudutetaan suurustetussa appelsiinimehukastikkeessa kypsiksi.
Kastikkeen herkullisen maun salaisuus on hunaja, jota saa käyttää hapokkuuden vastapainona reilusti. Lisäksi tarvitaan suolaisuutta ja karvautta tuovia oliiveja. Muuntele kuitenkin ohjetta omaan makuusi sopivaksi: jos pidät vähemmän makeasta, hunajaa riittää vain tilkkanen.
Hunajainen appelsiini-broileripasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Paloittele broilerin rintafileet ja paista ruokalusikallisessa voita kypsäksi. Mausta suolalla, paprikalla ja pippurilla. Siirrä sivuun ja pidä lämpimänä.
-
Kuori ja viipaloi sipuli. Paista samalla pannulla jäljellä olevassa voissa kullanruskeaksi, noin 10 minuuttia.
-
Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä.
-
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pehmeiden sipulien päälle. Keitä sekoitellen noin 2 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Puolita oliivit joukkoon ja lisää broileri. Kääntele ja lämmitä.
-
Valuta pasta ja kääntele kastike joukkoon.
1 dl suolaa???
Kiitos huomiostasi, virhe on nyt korjattu!
1 teralitra suolaa??? Vitsi vitsi, hyvä resepti.
Olipa aika imelää evästä. Onkohan tuo hunajan määrä oikea?
Kyllä, kastike on nimensä veroinen. Vähempikin riittää, jos ei halua makuun selvää hunajaisuutta, vaan vain vienosti makeutta.