
Kana-sitruunapasta on hieman kevyempi versio klassikkoruoka pollo limonellosta. Samettisen pehmeä pasta mehevöitetään kreikkalaisella jogurtilla ja siinä maistuu inkiväärin ja sitruunan ihana liitto.
Kana-sitruunapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa fileet 5–6 osaan. Hienonna sipulit. Paista broileripaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle sipulit, kurkuma ja cayennenpippuri ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Lisää muut raaka-aineet pannulle jogurttia lukuun ottamatta. Anna kastikkeen porista pastan kypsymisen ajan eli noin 10 minuuttia. Lisää jogurtti ja kuumenna vielä kertaalleen.
- Yhdistä valutettu kypsä pasta ja kana-sitruunakastike. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
Aika pieni määrä pastaa neljälle?
Itse varaan pastaa 80-90 g/hlö.
Suuri määrä broileria neljälle hengelle, kun kysymys pastakastikkeesta. Eihän tarkoitus ole, että pastat kelluvat kastikkeessa. Kuivapastaa varaan puolestani 80 gr per henkilö.
Me vaimon kanssa syömme aina puoliksi noin 400 g kuivapastaa.
Tuohon ohjeeseen kun lisäsin reilusti pastaa, niin syötiin puoliksi.
Yleisesti ottaen en ymmärrä miten vähän ihmiset syövät?! Jossain resepteissä lukee 6 hengelle ja se syödään puoliksi. Ja ollaan ihan normaalin kokoisia ja painoisia
Resepti kyllä on tosi hyvä!
Annoskoko on noin 400 grammaa valmista ruokaa