Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 860 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kana-sitruunapasta on hieman kevyempi versio klassikkoruoka pollo limonellosta. Samettisen pehmeä pasta mehevöitetään kreikkalaisella jogurtilla ja siinä maistuu inkiväärin ja sitruunan ihana liitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-sitruunapasta

Ainekset

400
g
broilerinrintafileetä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
½
rkl
kurkumaa
ripaus
cayennepippuria
2
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
hunajaa
1
dl
ruokakermaa (10 % rasvaa)
1
dl
vettä
1
kanafondikuutio
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6 % rasvaa)
Lisäksi
200
g
täysjyväspagettia
tuoreita yrttejä kuten salviaa, basilikaa tai timjamia

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet 5–6 osaan. Hienonna sipulit. Paista broileripaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle sipulit, kurkuma ja cayennenpippuri ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Lisää muut raaka-aineet pannulle jogurttia lukuun ottamatta. Anna kastikkeen porista pastan kypsymisen ajan eli noin 10 minuuttia. Lisää jogurtti ja kuumenna vielä kertaalleen.
  4. Yhdistä valutettu kypsä pasta ja kana-sitruunakastike. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kommentit (5)

Vierailija

Aika pieni määrä pastaa neljälle?

Vierailija

Itse varaan pastaa 80-90 g/hlö.

Vierailija

Suuri määrä broileria neljälle hengelle, kun kysymys pastakastikkeesta. Eihän tarkoitus ole, että pastat kelluvat kastikkeessa. Kuivapastaa varaan puolestani 80 gr per henkilö.

Vierailija

Me vaimon kanssa syömme aina puoliksi noin 400 g kuivapastaa.

Tuohon ohjeeseen kun lisäsin reilusti pastaa, niin syötiin puoliksi.

Yleisesti ottaen en ymmärrä miten vähän ihmiset syövät?! Jossain resepteissä lukee 6 hengelle ja se syödään puoliksi. Ja ollaan ihan normaalin kokoisia ja painoisia

Resepti kyllä on tosi hyvä!

Vierailija

Annoskoko on noin 400 grammaa valmista ruokaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.