Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 231 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Yksi jippo tekee tästä kanapastasta paremman kuin muut: sekoita parmesaania jo kastikkeeseen äläkä vain annoksen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen kanapasta

Ainekset

500
g
broilerin paistileikkeitä
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
500
g
paseerattua tomaattia
1/2
ruukkua
basilikaa
1-2
dl
mascarponejuustoa tai kermaa
2
dl
raastettua parmesaania
Lisäksi
400
g
rigatoni- tai pennepastaa
1/2
ruukkua
basilikaa
parmesaania

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli. Paloittele broilerinleikkeet muutamaan palaan, poista mahdolliset luut.

  2. Laita pastavesi kiehumaan.

  3. Kuumenna öljy isossa kasarissa. Lisää broileri ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes broilerin pinta on ruskistunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Lisää paseerattu tomaatti. Anna kastikkeen hautua pastan keittämisen ajan.

  5. Hienonna basilika varsineen kastikkeeseen. Lisää mascarponea tai kermaa maun mukaan sekä parmesaani.

  6. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kääntele kastike joukkoon ja anna pastan hautua kannen alla pari minuuttia. Koristele annokset basilikalla ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ravintola Juuren reseptillä valmistuu niin ihana makaronilaatikko, että se jää varmasti vakioreseptien joukkoon. Jauhelihan sijasta laatikkoon ryöpätään korvasieniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 t 40 min
Valmistusaika
4-6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvasieni-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
(luomu)makaroneja
3
tl
suolaa
Korvasienimuhennos
500
g
korvasieniä ryöpättynä
2
keskikokoista sipulia
4
valkosipulinkynttä
¾
dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
¾
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
100
g
voita
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
4
kananmunaa
4
dl
kermaa
1
prk (200 g)
smetanaa
1
tl
maustepippuria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Harjaa korvasienistä hiekka ja leikkaa jaloista kuivat kannat. Halkaise ja puhdista sienet myös sisältä. Kiehauta kattilassa 3 osaa vettä ja lisää joukkoon 1 osa sieniä. Ryöppää korvasieniä 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Huuhtele sienet juoksevalla vedellä. Toista ryöppäys. Muista huolehtia huoneen tuulettamisesta.
  3. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  4. Tee muhennos. Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet. Hienonna yrtit. Kuullota sipuleita ja yrttejä voi-öljyseoksessa 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita liemen aineet kulhossa. Lisää joukkoon makaronit ja sieni-sipuliseos.
  6. Laita leivinpaperi reunalliseen uunipannuun. Kaada makaroniseos pellille. Laatikosta tulee noin 3 cm:n paksuinen.
  7. Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt.
  8. Tarjoa laatikko vinegretillä viimeistellyn vihersalaatin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuleeko tuohon kolmen sipulin korvasienipastaan todellakin noin paljon voita siinä sipulien kuullotusvaiheessa, 150g?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Herkullisin hauki paahtuu pikaisesti uunissa. Sen pintaan sipaistaan mausteöljyä ja kastikkeena tarjotaan raikasta tahinisoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulihauki

Ainekset

800
g
haukifileetä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa fileestä pois evät ja vatsaruodot. Poista y-ruoto: viillä terävällä veitsellä melkein nahkaan asti aivan ruotorivin vierestä ruotoja veitsellä tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella. Irrota ruotorivi. Leikkaa filee annospaloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita valkosipuli, rosmariini ja öljy pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja levitä kalapaloille. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia palojen koosta riippuen. Tee sillä aikaa tahini-kurkkukastike ja annostele sitä reilusti valmiille kalapaloille.

Tahini-kurkkukastike

Ainekset

1
kurkku
1
ruukku
korianteria
1/2
sitruunan mehu
2
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1/2
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja purista sitruunan mehu. Kuori pistaasit.
  2. Yhdistä tahini, vesi, öljy ja suola. Lisää kurkut, yrtit ja pistaasit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun chori eli makkara ja pan eli leipä kohtaavat, syntyy argentinalainen choripan. Kastikkeen paikkaa pitää hapokkaan puraiseva chimichurri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Argentiinalaiset choripánit

Ainekset

8
chorizo-tuoremakkaraa
8
hotdog-sämpylää
Tomaattinen chimichurri
100
g
luumukirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
korianteria
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1/2
punainen chili
1/2
dl
punaviinietikkaa
1/2
sitruunan mehu
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
oliiviöljyä
Lehtikaalislaw
200
g
lehtikaalia
1
tl
suolaa
2
tl
oliiviöljyä
1
hapokas omena (esim. Granny Smith)

Työvaiheet

  1. Tee ensin chimichurri. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Hienonna yrtit ja chili. Yhdistä aineet kulhossa. Sekoita joukkoon etikka, sitruunamehu, sokeri ja suola. Anna seoksen mehustua 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa lehtikaalislaw. Huuhtele kaalinlehdet ja poista lehtiruodit. Revi lehdet kulhoon. Lisää suola ja öljy ja hiero kaalia ronskilla otteella muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja tummuu. Kuori omena ja leikkaa se tikuiksi. Sekoita omenatikut lehtikaaliin.
  3. Lisää oliiviöljy chimichurriin koko ajan sekoittaen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Säilytä chimichurri jääkaapissa.
  4. Grillaa tai paista makkarat kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä kääntäen. 
  5. Kostuta sämpylät vedellä ja lämmitä ne nopeasti grillissä tai mikrossa, tai höyrytä sämpylät kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.
  6. Täytä sämpylät makkaroilla ja tarjoa chimichurrin ja lehtikaalislawn kanssa.

Kommentit (0)