
Broilerin maksa kypsyy pannulla parissa minuutissa ja maistuu taivaalliselta sienien kanssa kermaisessa kastikeessa. Kun kastikkeen maustaa vielä lorauksella marsalaviiniä, on viikonlopun herkkupasta valmis.
Lempeänmakuisen pastan kanssa toimii Sobrero Langhe Bianco 2018, 18,98 e (tilausvalikoima). Tämä sataprosenttinen Chardonnay Piemontesta on kukkainen ja täynnä trooppisten hedelmien aromeja. Viinin hedelmäisyys ja sopiva vahvuus tekevät ruoan ja viinin
yhdistelmästä herkän ja lempeän. Broilerinmaksalle hieno pari on myös Sileni Cellar Selection Pinot Gris 2019, 14,35 e, joka on hennon mausteinen, runsaahko ja kukkainen valkoviini. Se pitää kokonaisuuden täyteläisenä.
Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén,
Pastaa, sieniä ja broilerinmaksaa
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata broilerinmaksat. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä15 minuuttia. Sulata pakastetut sienet. Purista sienet kuiviksi.
-
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele sulaneet maksat kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa ne suupaloiksi.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita rosmariininoksien kanssa pannussa öljyssä noin 5 minuuttia.
-
Pyörittele maksat kevyesti vehnäjauhoissa. Lisää ne pannuun ja paista sekoitellen muutama minuutti. Ota maksat hetkeksi pois pannusta, laita sienet tilalle. Paista sieniä muutama minuutti. Kaada viini pannuun ja anna sen kiehahtaa. Lisää kerma ja anna kiehua poristen muutama minuutti.
-
Valuta kypsä pasta, ota talteen hieman keitinvettä. Lisää pasta ja maksat kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Ohenna kastiketta tarvittaessa pastan keitinvedellä. Rouhi mustapippuria päälle ja tarjoa heti.